Nul – Het aantal kerstbomen dat (voorlopig) in ons huis staat. We hebben er eindelijk plaats voor, maar ik lijk maar niet tot kerstsfeer te komen. Ik weet dat Basiel het geweldig leuk zou vinden om de boom op te tuigen, maar dat is ook het enige argument dat me op dit moment kan overhalen. Rondkruipende baby, kosten maken en gebrek aan goesting en energie staan voorlopig in het winnende kamp. Ik sta nochtans goed met een kerstboom, ziet:

IMG_7130

De foto is van de hand van mijn collega Stefan Ackermans, die er wonderwel altijd in slaagt mijn beste kant te vangen. Hij is echt goed en wordt steeds beter!

Vijf – Het aantal maanden dat we verhuisd zijn. Ik kan het soms nog altijd niet geloven, dat wij echt in zo een tof huis kunnen wonen op de plaats van onze dromen. Ge wilt niet weten hoeveel jaar ik gehuild heb omdat mijn toenmalig lief een oversteek naar Gent niet zag zitten of hoe lang ik (een paar lieven later) gedacht heb dat we (met de man van mijn dromen) een eigen plek in de stad nooit ging kunnen betalen. Daarna was ik er van overtuigd dat een eigen stek met ruimte en een tuintje echt totaal onmogelijk was met ons budget. En toen botste ik totaal onverwacht op dit en waagden we de sprong. Zot content mee, echt waar.

IMG_6914

Drie – Het aantal offertes dat we verwachten van badkamerrenovaties. Want een huis kopen zonder problemen, dat bestaat precies niet. We hebben nu al twee keer een serieus tegenslagske gehad. In ons vorige huis met de verwarming, dit keer met de badkamer. Het goede nieuws is dat er daardoor veel sneller dan verwacht een bad zal komen, het slechte nieuws zal ik je besparen. Focus on the good news, dat is mijn nieuwe motto.

IMG_6735

Een – Hoeveel euro er naar het goede doel gaat als je een CliniClown van Playmobil koopt. Ze hebben speciaal een Playmobil-mannetje ontworpen om zoveel mogelijk zieke kindjes een lach op hun gezicht te bezorgen. Ze zijn nu te koop, voor elk figuurtje gaat er 1 euro naar CliniClowns. Ideaal dus als je nog wat inspiratie nodig hebt voor onder de kerstboom. Want toegegeven, ik was eerder een Lego-kind dat zich amuseerde met het bouwen maar nooit speelde met het gebouwde (integendeel, dat werd zwaar beveiligd om aanvallen van broer of zus te overleven). Maar als ik de ziekenhuis-sets van Playmobil zie, krijg ik toch speelkriebels. Ik speel wel graag doktertje, namelijk.

IMG_7127

Vier – Het aantal keren dat ik afgelopen maand gaan sporten ben. Veel en veel te weinig. Drukke weekends, marathontrainingen van mijn lief en echt geen moed om nog te vertrekken op het moment dat mijn lief thuiskomt van zijn werk in de week. Nochtans is dat echt mijn lievelingssport, de lessen bij mijn favoriete sportclub Stadium Coupure. Maar ook hier een positieve noot: het lopen gaat me steeds beter af. Ik loop nog steeds met Evy op-ik-weet-niet-welke-les, maar ik heb eigenlijk altijd het gevoel dat ik kan blijven gaan. So far so good, ook met de scheenbeen. En in de Bourgoyen is het echt fijn om te lopen.

Vijftien – Het aantal stengels dat mijn nieuwe favoriete plant heeft. Ik kocht er eigenlijk eentje voor de verjaardag van mijn schoonzus, maar ik vond hem zo mooi dat ik er ook eentje voor mezelf heb gekocht. Dat de verkoopster zei “dat ie liever te weinig dan te veel water krijgt”, maakt dat dit de eerste plant is die het ook echt gaat overleven ten huize Brutin. Ik ben er een beetje verliefd op. Als je een groene vinger kan missen (of gewoon wat tips), laat maar komen.

IMG_7013

Twee – Het aantal keer dat ik aan mijn teleurgestelde kleuter heb moeten uitleggen dat “Sinterklaas komt morgen” niet betekent dat hij in hoogsteigenpersoon in de living zal zitten. De pakjes maakten serieus indruk om 6u30, maar hij begreep maar niet waar Zwarte Piet en Sinterklaas waren. Voor de rest was het een goddelijk moment, hij wist niet waar hij het had. Hij was wel even boos omdat de wortel uit zijn schoen weg was, maar dat hebben we kunnen uitleggen. En blijkbaar zijn grootouders en peters en meters ook braaf geweest, want ook daar komt Sinterklaas. Way too much, maar we zullen het door de vingers zien.

IMG_7057 IMG_7061

Zeven – Het aantal keer dat Basiel al verteld heeft dat papa vroeger een baby was en mama vroeger een slang.  Dat komt omdat we op een bepaalde zondagochtend samen fotoboeken aan het bekijken waren en ik moest uitleggen hoe dit gebeurd was. Ik speelde Kaa de slang in Jungleboek, simpel as that. Maar Basiel is er nu dus echt van overtuigd dat ik vroeger een slang was.

IMG_6977

Er zullen sowieso wel mensen zijn die mijn een serpent vinden, most likely.

Maar yo bitches, hoe zit het uw Christmastree motherfucker?