Hashtag ikbenmegameemetsocialemediadusiklanceererzelfeentje. Voila.

Als het op borstvoeding aankomt, kan ik nogal koppig zijn. Hoe beter ik mezelf informeer (en dat informeren begint uit de hand te lopen. Ik ben de spontane hulplijn geworden van heel wat vriendinnen en kennissen. Met plezier! Maar het maakt de beslissing om er misschien toch een boek over te schrijven maar ik heb daar eigenlijk helemaal geen tijd voor, er niet bepaald gemakkelijker op). Soit, kolven is alzo een noodzakelijk kwaad geworden. Want ik woon nu eenmaal niet in Zweden dus ik moest op een bepaald moment voor de productie stabiel is, weer gaan werken (gelukkig pas na 5 maanden). Het hoort erbij, dus ik doe het.

IMG_5461

Maar het is niet omdat ik het doe, dat ik het ook leuk vind. We kunnen daar duidelijk over zijn: ik haat het. Ik kijk er elke keer tegen op. In het begin was dat dus om de drie uur, auch ja. Ondertussen kan ik al vijf uur overbruggen, maar het blijft balen. Dus ik zocht wat dingen om het op te vrolijken. Maar zelfs het leukste boekje kan niet goedmaken dat je op een minder leuke wc zit te kolven en het hoofdgerecht even koud moet laten worden op de derde trouwfeest van de maand. Dus ik dacht: ik maak het leuk! Met de kolfie!

Op het werk in de voice booth

Op het werk in de voice booth

In de studio bij Nostalgie

In de studio bij Nostalgie

Ik ben dus begonnen met selfies (oh my, so vain) te nemen terwijl ik aan het kolven ben. De zogenaamde kolfie. Zelf bedacht, I know. Too cool.  Ik neem dus #kolfies omdat de tijd dan sneller voorbij gaat (veel pogingen nodig voor de juiste foto!), omdat kolven ook iets is wat bij borstvoeding hoort en vaak vergeten wordt, omdat je bijna overal je baby kan aanleggen maar dat bij kolven een pak moeilijker ligt, omdat er vrijwel nergens kolffaciliteiten zijn, omdat ik al op de gekste plaatsen ben gaan vragen of mijn melk even in de frigo mocht (de blikken!), omdat er best wat relativeringsvermogen bij borsten en melk mag zijn. En ja, ik post die foto’s ook ongegeneerd op mijn instagram

Er zijn al een paar schatten die spontaan mijn voorbeeld hebben gevolgd. Maar eigenlijk droom ik er van om het nog bekender te maken. Om samen met alle borstvoedende mama’s die koe spelen aan een vreselijke machine, de wereld een beetje grappiger te maken. Om te tonen dat het work hard, maar ook play hard kan zijn. Hier zijn alvast een aantal van mijn kolfies:

 

IMG_6452 IMG_6434 IMG_6259 IMG_5740

(In de kleedkamer voor een presentatie, op logement bij een vriendin nadat mijn borsten mijn wekker waren, in een kasteel, op een boot in de wc) 

Deze week geef ik bij Femma ook nog vijf tips om werk en borstvoeding te combineren. Je kan ze hier nalezen én aanvullen.

 

Maar vooral: als je ook aan de kolf hangt, doe je mee? #kolfie op instagram, facebook of twitter. Dat zou toch gewoon geweldig zijn als we dat echt kunnen lanceren?

Spread the word! Spread the #kolfie!

(En laat het ook gerust weten in de comments)