Het is precies al een eeuwigheid geleden dat ik nog eens een ondertussen heb gedaan, waardoor er precies ook veel te veel dingen gebeurd zijn. Ik pik er een paar beelden uit, die me een warm gevoel geven.

IMG_6003

Het is de bedoeling dat het een jaarlijkse traditie wordt, maar voor ons was het de eerste keer dat we mee konden op familieweekend. Vorig jaar was er een belangrijke trouw die we niet konden missen. Je ziet op de foto kleinkinderen en achterkleinkinderen door elkaar, we zitten nogal met een speciale familiesamenstelling. Sommige kindjes zijn het noorden ook een beetje kwijt tussen tante en moeke. Want het moeke van de ene, is tante voor de andere. Maar iedereen heeft wel genoten van de Ardense omgeving!

IMG_6090 IMG_6371

Over trouwen gesproken, het is druk op dat vlak. Tussen 28 augustus en 31 oktober zullen wij VIJF keer de liefde gevierd hebben. Vijf keer op dik twee maanden, dat zijn serieus wat feestjes. Soms met geweldige photobooths, soms met op palen klimmen, soms met te veel dessert, soms met te veel alcohol, soms met onverwachte zwembadduiken, soms in kastelen, soms terwijl je dacht dat je naar een verjaardagsfeest ging terwijl het plots een huwelijk blijkt te zijn. Maar allemaal prachtig. En omdat een cadeau niet altijd van een leien dakje hoeft te gaan, werden er zelfs schatten begraven in onze tuin. En opgegraven. De laatste trouw van 2015 is die van mijn schoonzus, volgend weekend al!

IMG_6035

De dame in het wit is ook één van de bruiden trouwens. En ze doet ook een cursus visagie, waardoor ze modellen nodig heeft. Jeej! Ik heb van de leerkracht wel zwaar onder mijn voeten gekregen dat ik op mijn smartphone durfde te kijken tijdens de les, waardoor ik me plots weer die ongelukkige tiener voelde op de middelbare school. Als ik als 31-jarige vrijwillig mijn gezicht kom uitlenen, vind ik dat ik wel zelf mag beslissen waarnaar ik kijk. Maar soit. Voor de rest was het wel leuk. En ik onthou dat mijn wenkbrauwen de perfecte kommavorm hebben.

IMG_6229 IMG_6195

Ik schoof ook tien dagen lang naar het avondblok. Dat betekende dat het hele ritme helemaal omgedraaid werd én dat ik samen met collega Stefan Ackermans achter de microfoon mocht kruipen. Een duopresentatie, dat was lang geleden! Maar zo fijn! We zien er ook echt gelukkig uit op de foto vind ik. Dat betekende ook dat ik eindelijk Basiel eens naar school kon brengen en dat die met de fiets kon gaan. Alle kindjes blij, mama blij, iedereen blij.

IMG_6242 IMG_6355

Felix kreeg ook zijn allereerste peter- en meteretentje. Bij Basiel hebben we al twee edities achter de rug, maar daar was het ook een beetje anders. In het geval van Basiel, kenden peter en meter elkaar heel goed (al van lang voor de geboorte). Maar Felix heeft twee exemplaren die elkaar nog moesten leren kennen, dus hebben we dat even geregeld bij een fijn etentje. Ze zijn allebei onafhankelijk van elkaar tegen mij komen zeggen “dat het amai toch echt wel heel toffe mensen waren”, dus ik denk dat het wel snor zit. Volgende editie is bij de peter trouwens, dat komt goed. En dochter van meter is ook een keertje blijven logeren, toppertje. Hoe meer kindjes in huis, hoe minder last dat ge er mee hebt precies.

IMG_6379

Tot slot nog een niet veel zeggende foto over een voor mij belangrijke gebeurtenis. Het kinderdagverblijf van Felix had me gevraagd om wat uitleg te komen geven bij borstvoeding, omdat ze zichzelf promoten als borstvoedingsvriendelijke crèche, maar er eigenlijk bijzonder weinig kennis is. De eerste twee minuten was het met een klein hartje, maar daarna ging het als een trein. Iedereen luisterde geboeid, er kwamen interessante vragen, het deed deugd om het eens goed te kunnen uitleggen. Bedankt voor de vraag! Hartjes voor het team!

En oh ja. Er wordt gepraat over een boek. Een boek over borstvoeding in Sofinesse-stijl. Zou dat iets zijn denk je?