Een overzichtelijke portefeuille

Tegenwoordig sta ik aan de kassa niet langer een rij winkelende mensen achter mij ambetant te maken omdat ik de juiste bankkaart niet kan vinden. In mijn nieuwe portefeuille zijn er vakjes, ritskes, nog vakjes. In een wip heb ik gevonden wat ik nodig heb. Mijn vorige portefeuille was tot op de draad versleten. Het was een verjaardagscadeautje van een studiegenoot ergens in tweede kan. Het was eigenlijk helemaal geen portefeuille, maar toch heeft het jaren in die hoedanigheid in mijn handtas gezeten. Mijn lief vindt het nieuwe exemplaar lelijk, maar dat geeft niet. Het is zooooo handig, tijd- en frustratiebesparend. Winner!

2015-06-08 14.54.08

’s Avonds deo spuiten

Ge denkt, waar heeft ze het nu over? Maar echt waar, het juiste moment om deo te spuiten is NIET ’s morgens als je frisgewassen bent! Maar wel ’s avonds net voor je gaat slapen. Dat maakt echt een wereld van verschil. De exacte uitleg ken ik niet, het heeft iets te maken met je zweetpatroon als je slaapt en wakker bent, maar het werkt zo goed. ’s Avonds rollen of spuiten, betekent ’s morgens frisse oksel. Voor de rest van de dag frisse oksel zelfs. Ik ben zo gelukkig dat ik dit ontdekt heb, echt waar. De routine zit er nog niet genoeg in, waardoor ik het soms vergeet. Dat is altijd een beetje balen, want je moet tot ‘s avonds wachten om het echt goed te maken. Onmisbaar op je nachtkastje: deodorant.

 

Haardrogende borstel

Voor mijn 30ste verjaardag heb ik een haardroger gekregen, wat een wereld van verschil maakt voor mijn kapsel. Maar met Kerst heb ik nog iets zotters gekregen, een borstel die ook een haardroger is. Het ding borstelt, draait en droogt in één, wat gesukkel met borstel in de ene hand en haardroger in de andere hand volledig overbodig maakt. Ik gebruik de haardroger nog altijd voor het grove werk, de afwerking gebeurt met dit ding. Topgerief.

2015-06-08 14.54.56

 

Poetshulp

Ik heb al een paar keer een lofzang afgestoken over mijn poetsvrouw, maar ik blijf het elke keer even geweldig vinden. Ik besef dat het niet voor iedereen een (financiële) optie is, maar die drie uur per week maken hier echt een wereld van verschil. Ik heb een bloedhekel aan poetsen (opruimen geen probleem, maar het echte werk met een emmer en dweil haat ik, wat uitstelgedrag oplevert) Nu zou ik het nog zelf kunnen doen, maar binnenkort zijn wij twee full time werkende ouders met twee kleine kinderen en heb ik echt wel belangrijkere dingen te doen. En naast poetsen, is er nog meer dan genoeg ander huishoudelijk werk. Poetshulp met dienstencheques, a bliss.

 

Brood in de diepvries

Wij krijgen een heel brood nooit op, maar wij vinden het dan ook al heel snel niet meer vers (lees: lekker) genoeg. Dat zou een belasting voor de vuilnisbak en ons budget kunnen zijn, maar we stoppen het nu gewoon meteen na aankoop in de diepvries in pakjes van vier. Niks geniaal aan zou je kunnen zeggen en dat klopt. De genialiteit zit ’em in het opwarmen. Mijn ouders staken vroeger een volledig brood in de vriezer, omdat ook in zijn geheel te laten ontdooien. Daarom had ik een klein trauma, wat dat brood was niet echt lekker te noemen. Maar vier boterhammen in een keukenpapier draaien en 2:22 op defrost in de microgolf, betekent immer en altijd vers brood in huis. What a winner. En zoooo handig! (Ook al probeer ik geen boterhammen te eten, om evidente redenen)

 

En daar? Heb jij ook zo van die simpele dingen die het leven makkelijker maken?