*was ik zeker vergeten te vertellen dat ons huis ondertussen verkocht is? Al een hele tijd eigenlijk, maar de compromis-shizzle is nu pas afgehandeld. Een tof, jong koppel komt binnenkort in ons huis wonen. En ik heb 20 kilo stress van mijn schouders gegooid.

*had ik ook nog niet gezegd dat wij al over 23 dagen de sleutel krijgen van ons nieuwe huis zeker? Hoera!

*betekent dat natuurlijk ook dat ik de verhuis helemaal aan het plannen ben. Gewillige vrienden en familie zoeken om te helpen, behangpapier zoeken en bestellen, kleuren kiezen, plannetjes tekenen en kijken waar meubeltjes moeten komen, dromen…Ik zie het helemaal zitten. Vooral het stuk waarin we ook echt verhuisd zullen zijn.

*de administratieve zever schrikt me wat af. Eerlijk, moet dat nu echt? Zou dat niet gemakkelijk zijn als het met één formulierke allemaal in orde zou zijn?

*ging ik ook naar de kinesist om mijn postnatale abdomen weer in vorm te krijgen, maar ging ik buiten met de opdracht een maatbeker te kopen en een plaskalender bij te houden. Mijn blaas is wat te klein geworden blijkbaar en moet weer groter worden. Hoera voor kinderen op de wereld duwen!

*lig ik daar nu dus geregeld met een trillende sonde een eend te volgen. Don’t ask.

*is mijn postnataal abdomen nog altijd niet bikiniproof dus. Oeps.

*is mijn ouderschapsverlof officieel ingezet. Nog twee maanden genieten. Elke seconde, genieten van mijn kroost en het rustige en simpele leven.

2015-05-26 17.47.47

*betekent verhuizen ook opruimen. Grote kuis. Veel dingen weggeven, naar het containerpark brengen, verkopen (mijn kleerkast. Ik ben van plan om de halve inhoud van mijn kleerkast weg te doen). Als ge iets nodig hebt, ge roept maar.

*zit mijn hoofd vol interieurideeën. Eén van mijn andere roepingen was toch echt om zoiets huisdokter-achtig te doen. Debbie Travis. Michèle Van Sebroeck. Sofie Verschueren. I would totally jump if people would totally ask me. In mijn dromen doe ik wat ik wil he. Maar van mij mogen er gerust toch wat interieurprogramma’s zijn.

*wordt Basiel bijna drie jaar en probeer ik zo’n coole moeder te zijn die iets leuks meegeeft voor zijn klasgenoten. Alleen, ik ben op dat vlak niet bepaald het creatieve wonder. Totaal niet eigenlijk, dus laat u gaan met de (gezonde) tips.

*ging ik naar de kermis op de heimat. Wat ongelooflijk bevreemdend was, want terwijl mijn kind de flosj probeerde te pakken, besefte ik plots dat ik een generatie was opgescheven. De mensen waarmee ik in het middelbaar had gezeten, stonden allemaal hun kroost aan te moedigen. Buggy’s, snottebellen, fiere grootouders. Het leven gaat zo snel vent, zo verschrikkelijk snel. En ik ben ‘groot’ geworden.

2015-05-25 15.26.15

*gingen we ook naar de zoo. Gasten, wat een ideale dagtrip is dat met kleine kleuters. Net groot genoeg om alles te zien in de tijdspanne van kleuterfocus, zodat het plezant blijft. We waren er toen het openging, we zaten vlak na het middageten alweer op de trein. Maar Basiel heeft het nog elke dag over het ijlpaard dat kaka had gedaan, de olifant die pipi moest doen en de leeuw die nog aan het slapen was in zijn huisje, in zijn bedje.

2015-05-24 11.06.13

*gaat alles zijn gang. Zijn goede gang.