Toen we sponsors zochten voor ons bekende luiewijvenweekend, was Danone enorm enthousiast. We hadden zelfs meer dan één frigo nodig om al dat lekkers in te krijgen. Onlangs kreeg ik opnieuw een mailtje met de vraag of ik geïnteresseerd was in het Danone-knutselboek. Hell yeah.

Mijn bijna-kleuter is nog net iets te klein voor het fijnere knutselwerk, maar als er in de toekomst regenvakantiedagen ingevuld moeten worden, gaan wij zeker aan de slag met lege potjes.

Mijn innerlijke kleuterjuf is meestal op vakantie als het op knutselen aankomt, maar in het boek staat duidelijk uitgelegd hoe je iets moet aanpakken en wat je precies nodig hebt. Voor bepaalde dingen moet je misschien naar een knutselwinkel, maar het merendeel kan je met huis-, tuin- en keukenspullen tot een goed einde brengen.

De tekst is wel nogal Hollands, maar dat vond ik eigenlijk best grappig. Zo hebben ze het bijvoorbeeld niet over yoghurtpotjes, maar wel over kwarkbakjes. Ik noem het thuis nog net niet zo, maar ik moet me inhouden. En kijk wat je kan toveren met kwarkbakjes:

(de foto’s in het boek zijn zoveel mooier, vergeef me dat ik mijn eigen knutsels niet toon)

visjes bloempotjes

Wil jij ook graag eens knutselen met je kroost? Of zoek je nog een origineel cadeau voor creatieve kleine vingertjes? Of wil je gewoon eens iets winnen omdat jou dat nooit overkomt? Dit is je kans!

De winnaar krijgt het knutselboek thuis, aangevuld met een leuk pakket vol lekkers van Danone. (Ik spreek uit ervaring, dat is meestal zwaar de moeite!). Laat gewoon even in de comments weten wat het leukste is wat je ooit zelf geknutseld hebt. Want soms zijn zelfgemaakte cadeaus zoveel meer waard dan wat je in de winkel koopt, toch?

(Zo heeft mijn lief bv deze blog geknutseld. Voor mijn allereerste verjaardagscadeau kreeg ik sofinesse.be – een eigen domeinnaam! –  op een heel originele manier verpakt. En toen mijn neefje geboren werd, heb ik een cd gemaakt met wensen en liedjes van de hele familie. Hij is nu vijf, maar het is nog altijd om te janken :))

IMG_3318

Wat moet je doen om te winnen?

Hieronder (in de comments) even laten weten wat het leukste is dat je zelf ooit geknutseld hebt of het mooiste zelfgemaakte cadeau dat je ooit gekregen hebt.

Woensdagavond zal een onschuldige hand (lees: mijn bijna-kleuter) de winnaar uit een potje trekken. Afhankelijk van de inschrijvingen zal dat een kwarkbakje zijn of iets veel groters. De winnaar wordt een beetje later op de facebookpagina van Sofinesse bekend gemaakt. En uiteraard persoonlijk gecontacteerd om het cadeautje vlot ter plaatse te krijgen!

Basiel heeft met zijn hand in het potje gegrabbeld en Kim B. is er als gelukkige winnares uitgekomen. Proficiat Kim! Veel plezier met het cadeautje!