Het derde trimester staat in mijn nek te hijgen, dus ik vond het wel  tijd om nog eens te bekijken hoe het staat met de praktische kant van de zaak. Met het totale gebrek aan energie heb ik het gevoel dat er helemaal niets gebeurt, maar hieronder een overzicht om mijzelf gerust te stellen. Eigenlijk schrikt vooral de administratieve kant van het verhaal me echt nog af, want voor de rest ziet het er goed uit:

  • NAAM: Check! Hoewel ik heel erg hoopte op een meisje, was er toch alleen maar een jongensnaam voorhanden. Toen je er op de echo echt niet kon naast kijken (wat een spel was me datte!), was er eigenlijk geen discussie meer over de naam. Ik ben er wreed content mee. Ik moet me zelfs serieus inhouden om hem niet te verklappen, want in mijn hoofd is Dorus al helemaal een…
  • GEBOORTEPLAN: beetje bijgestuurd. Na jullie reacties en tips, ben ik toch eens langsgegaan bij Het geboortehuis. Daarna nog wat weken lopen twijfelen, maar nu toch beslist dat er een vroedvrouw aan huis komt om me bij te staan bij de arbeid en mee te gaan naar het ziekenhuis. En te bewaken dat alles zo natuurlijk mogelijk gebeurt, als ik zelf niet meer in staat ben om dat aan te geven. Ik ga zelfs twee “mindful bevallen als je al eens bevallen bent”-lessen volgen. Raar dat ik zulke dingen niet gedaan heb bij mijn eerste bevalling, maar de waarschijnlijkheid dat het de laatste keer is dat ik zwanger ben, maakt blijkbaar dingen los. Oh ja, binnenkort ook een rondleiding in het vernieuwde verloskwartier van Sint Lucas!
  • METER & PETER: Meter is gevraagd en heeft ja gezegd (hoera!), we hebben ook een peter gekozen maar die moeten we nog vragen. We zijn naarstig op zoek naar het juiste moment.
  • OUDERSCHAPSVERLOF: Aangevraagd en goedgekeurd! Als er geen hogere krachten anders over beslissen, stop ik met werken twee weken voor de bevalling en blijf ik met baby vijf maanden thuis. De droom was om zes maanden ongestoord exclusief borstvoeding te geven (wat dus niet kan als je werkt en fysiek van je kind verwijderd bent – toch niet ongestoord, eerder uitputtingsslag – zie de vorige keer), maar dat lukt dus niet. Maar ik ben wel al heel blij met de twee maanden ouderschapsverlof die ik aan het zwangerschapsverlof mag plakken.
  • ANDERE ADMINISTRATIE: Een ramp. We zijn nog niet naar het stadhuis geweest om het vaderschap te erkennen, kraamgeld noch kinderbijslag zijn aangevraagd. Ook de mutualiteit is nog niet in orde. Eigenlijk heb ik vooral stress voor deze kant van de zaak, dat is toch echt een gedoe allemaal.
  • GEBOORTEKAARTJE & DOOPSUIKER: Londen was even in Gent en we hebben een bijzonder vruchtbare speedmeeting gehad. De vragen over de verschillende soorten papier vond ik wat moeilijker, maar het komt helemaal in orde. De adressen zijn wel ook nog niet aangevuld of vernieuwd.
  • GEBOORTELIJST: Check. Beslist om toch een kleintje te leggen bij Bollebuik, met zelfs al een afspraak die geregeld is. Voor de rest ook al flink wat tweedehandsmarkten/websites afgeschuimd en alles is er ongeveer.We mogen een prachtig wiegje lenen van de meter voor de eerste weken, daarna zullen we dan beslissen of dat park echt zo nodig is bij een tweede. Ik ben nog steeds in twijfel.
  • BABYKAMER: Basiel is nog niet verhuisd naar het grote bed, er staat nog geen extra kast in de kinderkamer en de babykleertjes liggen bijgevolg ook nog bij mijn moeder (na uitgeleend te zijn aan andere bevallen familie). Een schop onder bepaalde konten is hier misschien wel nodig. Nu ik er aan denk, draagmand en maxi cosi zijn hier ook nog niet.
  • BASIEL VOORBEREIDEN: Als ik vraag wat er in mama haar buik zit, zegt hij “baby”. Maar voor de rest zijn er weinig voorbereidingswerken. Hij gaat in dezelfde periode ook naar school gaan, dus dat gaat allemaal een beetje veel zijn denk ik. Het worden heftige tijden voor dat mannetje. Iemand raadde aan om hem een pop te geven, zodat hij de dingen die ik met de baby doe ook met de pop kan doen. Om jaloezie te vermijden. Of gewoon, go with the flow? In ieder geval, voorlopig heeft hij geen idee wat er gaat gebeuren.
Zo zien we er ondertussen uit. 27 weken.

Zo zien we er ondertussen uit. 27 weken.

Maar al bij al staan we er goed voor he. Nog wat administratieve zever en een geboortekaartje en die kleine Dorus mag komen (over een week of 10-12 laat ons zeggen). Of zijn er nog belangrijke dingen die ik vergeet?