Ik ken natuurlijk alleen mijn eigen borsten persoonlijk, maar ik hoor het toch van veel vrouwen (en mannen) dat een zwangerschap je borsten totaal verandert. Bij zwangerschap 1 stelde mijn lief voor om een test te doen “want ja liefje, uw borsten, dat is echt wel niet meer normaal. Heb je die al eens bekeken?”. Bij deze zwangerschap bevestigde een test wat mijn borsten eigenlijk al lang wisten: het is prijs.

Het is geen geheim dat een kind kopen zotte dingen doet met je lijf, maar het doet ook serieus zotte dingen met je tetten. Ik liep de eerste weken zot van de jeuk en niemand moest het wagen om er per ongeluk tegen te botsen, want ik ging…wel ja, het ging in ieder geval geen deugd gedaan hebben voor die mens.

Maar dat is dus wel een serieus probleem, want ook al is er nog geen bultje te bespeuren, die dingen passen vrij onmiddellijk niet meer in de originele verpakking. Het is nog geen jaar geleden dat ik eindelijk een echte lingeriewinkel durfde binnen te stappen, wat een gigantische bevrijding was. De juiste maat, de juiste cup (jaren twee cups te klein gedragen, stel je voor) en de juiste omtrek: ik was zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Helaas, mijn topbeha’s begonnen na de positieve test al snel te knellen en ongemakkelijk aan te voelen.

Wat doet een mens dan? Want je zou tijdens je zwangerschap wel elke week een andere beha kunnen gaan kopen, maar dat kan mijn portefeuille noch kleerkast aan. Er moeten toch betere manieren zijn?

Ow yes! Binnenstappen bij Boobs-‘n-Burps en jezelf laten helpen bijvoorbeeld, dat is een heel goede manier om fluctuerende zwangerschapsborsten te verwennen.

Ik ging samen met hoogzwangere vriendin i. (33 weken) en mezelf (dik 20 weken toen, ondertussen 22). Om evidente redenen hebben ze daar alleen voedingsbeha’s, maar die zijn tegenwoordig op het zicht nauwelijks nog te onderscheiden van andere lingerie. Inderdaad dames (en heren), sexy as hell met lekkende tetten of meloenen is tegenwoordig een perfecte combo. Ik stel je voor: the wall

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je hebt de fantastisch mooie dingen van Mammae. Bij de mooiste, ook de meest handige om discreet te voeden maar de sluiting van de twee flappen vind ik niet altijd even stabiel. Het gaat soms open zonder dat het moet of hapert wat. Daar moeten ze nog aan werken, maar verder: topgerief. Ik ben er alleen (behalve esthetisch) geen grote fan van.

soutien-gorge-d-allaitement-purple-promise-mammae

Beugels of geen beugels is ook zo’n issue. Niet-zwanger kan ik me een beha zonder beugels nauwelijks voorstellen, maar eens de hormonen door je lijf gieren is het plots wel een aangename gedachte. Het is trouwens een volledig misvatting dat die dingen dan geen steun zouden geven. Doen ze wel, ze irriteren en knellen alleen niet. En je kan ze ook krijgen met slips, indien gewenst. (Ik ben voor het hele pakket gegaan of wat had je gedacht?)

zwarte beha grijze beha met kind roze beha totaal

Er is kant, er is synthetisch, er is katoen. Er is sexy en minder sexy, er is comfortabel for president en zo comfortabel dat het je bijna vergeet dat je een beha draagt. Er is eigenlijk voor elk wat wils, ook als je achteraf geen borstvoeding zou geven. Dan heb je toch negen maanden schoon comfort gehad en dat is mooi meegenomen. De prijzen vallen eigenlijk ook goed mee. Vanaf 40-50 euro heb je een heel deftig ding. Je kan ook duurder gaan (vooral de Mammae’s), maar je zal nooit boven de 100 euro uitkomen. Dat is natuurlijk geen keten-prijs, maar ook niet anders dan wat je in een andere lingeriewinkel zou betalen. (En ik ga nooit meer naar ketens, het verschil is gewoon te groot). Je kan het volledige aanbod bekijken op hun webshop

Passen is fun!

Passen is fun!

Je kan ze bovendien een hele zwangerschap en voedingsperiode dragen, wat toch ongeveer overeenkomt met de normale levensduur van een beha. (Ik weet het dames, er liggen er zeker in je kast die ouder zijn. Ik ben ook schuldig. Maar in principe, zou je ze na een jaar – ten laatste twee – toch echt moeten vervangen. Because we love our boobs, don’t we?)

Als je ook sukkelt met die constantly changing boobies, is het zeker de moeite om eens langs te gaan bij Boobs-‘n-Burps. Laat je vooral helpen, want op elk moment van je zwangerschap zijn er andere behoeften. Zij weten daar raad mee.

Want ladies, het is niet omdat je zwanger bent, dat sexy niet meer op de agenda staat, he?

 

(Want boys, het is niet omdat die jij die meloenen het leukst vindt aan de zwangerschap, dat wij geen nieuwe lingerie nodig hebben.)