Dat van Bumba.

Ik heb geen idee hoe het ons gelukt is, maar tot voor kort had onze toen 2-jarige zoon nog nooit van Bumba gehoord. Op de crèche wordt daar niets mee gedaan, wij hebben dat nooit opgezet, hij kwam dat nergens tegen.

Ik ben niet tegen Bumba of zo, maar nu ook geen fan. Basiel amuseert zich te pletter met zijn blokken, boekjes, puzzels, spaarvarken (centjes eruit en erin, uren aan een stuk!), een ballon, keukentje en duizend andere speelgoedjes (aah, te weinig plaats). Het is hier ook geen pleidooi voor of tegen schermtijd bij uw kinderen, ik ga me voor een keer buiten de discussie houden. Laten het ons er zo op houden: wij vonden dat ferm gemakkelijk, dat er niet om Bumba gezaagd werd. Wat niet weet, niet deert.

Maar toen kwam meter met iPad babysitten en die liet hem naar Bumba kijken. Geen schuldgevoel voor meter, het ging toch ooit gebeuren. Twee jaar en een paar maanden dus. Ik kan u zeggen: instant verslaafd. Sindsdien een paar keer per dag: “bompa kijken” (Hij zegt bompa :), heel schattig).

In de drukte van de ochtendspits mag hij van papa nu even naar Bumba kijken. Dat geeft papa wat ruimte ‘s morgens (ooh, dat soort ouders zijn wij ja!) en Basiel vindt het geweldig. Maar echt, geweldig. Ongelooflijk hoe enthousiast die kan zwaaien naar een clown die in een geel-met-rode-tent woont.

Maar als ik soms eens moet meekijken, kan ik alleen maar denken.

“Bumba, kerel, wat hebt gij gezopen joh?”

This entry was posted in Kind en gezin, Mens erger je niet!. Bookmark the permalink.

13 Responses to Dat van Bumba.

 1. vee says:

  Ik zing nog altijd dat deuntje van tik tak mee…..ja zo n oude moeder ben ik….

 2. Veerle says:

  🙂
  Ik zat net te denken. Ben zo blij dat onze kinderen grootgebracht zijn met Tik-Tak.

 3. liese says:

  tik tak is eigenlijk hetzelfde als Hopla, maar dan was alles gewoonweg zelfgemaakt en gefilmd per fragment. Bumba is inderdaad een echte motherfucker. Die moesten ze gewoon afschaffen.

  • nnnina says:

   Hier een zoontje dat véél liever naar tiktak kijkt dan hopla (ik neem het hem niet kwalijk, hopla = geeuw). Oh ja… hij is ook grote fan van Maja de bij. Kind is ochot 15 maand en begrijpt er allicht de ballen van, maar zit dan echt minutenlang met open mond naar het schermke te staren. Moest dat deuntje nu nog eens uit mijn kop willen!

 4. Eveline says:

  wij voorlopig ook nog kunnen buitenhouden, omdat we Gitte nog niet voor tv hebben gezet. Maar af en toe denk ik ook… goh, haar zo’n half uurtje voor tv zetten zou mij wel goed uitkomen. Maar nog niet dus. Wij hebben grens gelegd op drie jaar. Nog een jaar dus; Weet niet of we dat zullen halen. En voor Elliot, tja, die zal dus al vroeger naar een schermpje staren 🙂 Nu, als tv opstaat heeft Gitte daar nauwelijks interesse voor (zelfs niet Jeroen Meus :-))

 5. 10a says:

  Mijn dochter is groot geworden in tijden van Teletubbies en alles is goed gekomen.
  Ze kan zich zelfs niets meer herinneren. Geweldig hoe ons brein ons beschermt. Ik wil maar zeggen voor de Bumba kinderen is er dus zeker hoop!

 6. Veerle says:

  Hier een zoon (ondertussen bijna tien) die toen een zware Doraverslaving had…wat in de tweede kleuterklas een verbaasde juf opleverde want er was er eentje die de kleuren in het engels zei ipv het nederlands…

 7. Saskaya says:

  Ik vind Bumba eigenlijk hilarisch. Wij hebben zo’n aflevering waar die gekke clown echt “what the fuck” (nu ja: “wattefoooook”) zegt als er iets tegen zijn neus botst. Easter eggs voor volwassenen, echt waar!

 8. Inge says:

  Damn Bumba … die had ik volledig uit mijn geheugen gewist. Straks ongetwijfeld weer van dattum met nr. 3. Er slingeren hier zeker nog een paar DVD’tjes van die beschonken clown rond 🙂

 9. Lies says:

  Sam kent Bumba al lang, maar hij is er nooit echt fan van geweest. Geen tv-kijker in het algemeen, denk ik, al kan dat uiteraard nog veranderen. Zijn zus daarentegen was een Bumba-fan, en is nu een Nick Jr-fan. En Sam kijkt gewoon mee met zus of speelt wat op zijn eentje. Handig. Want we hebben maar één tv.

 10. Marijke Homble says:

  Hier waren het ook de tubbies, wel handig in periodes van aërosolen. Dan zitten ze stil en laten ze t maskertje aan…

 11. Els says:

  Hier een zoontje van anderhalf die ook gek is van Bumba… is eigenlijk enige programma dat hij echt al “volgt”, maar eerlijk gezegd vind ik dat nog zo slecht niet, leert er woordjes mee bij precies, kan nu bijv. heel luid en duidelijk ‘neen!’ zeggen (en eerlijk toegegeven: is soms echt wel handig om dat even op te zetten als je aan het koken bent en dan beter geen peuter aan je been hangen hebt.)

 12. Koeka says:

  Gelukkig! ik ben dus niet de enige die het fenomeen niet kan begrijpen. Ook mijn 2,5 jarige is wild van Bumba. Haar grote zus had het meer voor Nijntje en Musti op die leeftijd en een Hopla ging er ook in. Maar ze is er te groot voor geworden. Die zit nu in een ‘Maya’ en ‘Mega Mindy’ fase.

  En ik erger mij dood aan Bumba’s kromme taaltje..
  Zou’t een lekkere fles geweest zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *