De scholenkwestie, closure

U herinnert zich vast nog wel mijn dramatische post over het feit dat we niet de school van onze keuze hadden gekregen. Heb ik daar even wat lelijke dingen over me heen gekregen, potjandorie.

Niet erg hoor, ik kan daar tegen. Het weekend na de bleiting heb ik mezelf bijeengepakt en hebben we er niet meer over gezaagd. En ondertussen ben ik ook vooral niet bij de pakken blijven zitten.

Als een groot en flink meisje, ben ik mijn zoon de week daarna gaan inschrijven in De Feniks. Ondertussen heb ik ook De Piramide niet gerust gelaten. Ik heb heel duidelijk laten weten dat we nog altijd hoopten om in onze school van voorkeur binnen te geraken. Met een vierde plaats op de wachtlijst, was dat ook geen onmogelijke opdracht. Ook op regelmatige basis gevraagd hoe het er ondertussen voorstond voor Basiel.

De voorbije weken zijn we telkens een plaats opgeschoven op de wachtlijst. Toen kreeg ik telefoon van de school van ons hart.

Hij is binnen.

U begrijpt dat het hier grote feest is.

This entry was posted in Gent, Kind en gezin, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

15 Responses to De scholenkwestie, closure

 1. Ineken says:

  Blij voor jullie!

 2. Eva says:

  Ik ben heel blij voor jullie dat je uiteindelijk toch nog de school van je voorkeur toegewezen krijgt.
  En stiekem ook een beetje jaloers… niet op dat al dan niet je voorkeur krijgen, maar op het feit dat je kàn kiezen.
  Mijn zoon is zwaar meervoudig gehandicapt (een hele mond vol, ik weet het) en wij hadden niet eens een keuze. Ik ben alle scholen/instellingen in de (zeer) wijde regio gaan bezoeken, zo erg veel waren er dat niet eens, en kwam tot de conclusie dat er 2 praktisch haalbaar waren. Lees: voor de ene ongeveer een half uur en voor de andere ongeveer een uur op de bus… voor een 2,5 jarige.
  We hebben hem uiteindelijk ingeschreven in de dichtstbijzijnde en hebben vervolgens 3/4 jaar op een wachtlijst gestaan, want de zorg is toch net iets intensiever in zulke instellingen/scholen.
  Kleine Kadee is na 3/4 jaar mogen starten, enkel en alleen omdat er jammer genoeg een kindje overleden is in zijn groepje en er daardoor een plaatsje vrijkwam.
  Eerlijk: ik zou een gat in de lucht springen als ik uit 5 scholen had kunnen kiezen…
  Met Flavie in aantocht is die keuze me gelukkig ook gegund, maar hetgeen we met Kadeeke meemaakten heeft me wel de ogen geopend in het hele debat en maakt dat ik de dingen uit een ander perspectief bekijk. Een perspectief dat ik hoogstwaarschijnlijk niet gehad/gekend zou hebben als Kadeeke “normaal” geweest was…
  Nogmaals: ik ben heel blij voor jullie dat Basiel in de school van jullie keuze terecht kan en dat jullie je daar (alle 3) fijn bij voelen. En ik begrijp ook je teleurstelling als je ergens keihard op hoopt, en dat dan misloopt.
  Maar sta er ook bij stil dat het soms heel erg anders kan lopen, door dingen die je compleet niet in de hand hebt, zoals bijvoorbeeld een kind dat tegen alle verwachtingen in met een zware beperking geboren wordt… en dat kiezen er dan gewoon niet in zit.

 3. Annick says:

  Hoera! Ik zou op dezelfde manier gereageerd hebben, hoor! Je kiest een school op gevoel, hé, en rationele overwegingen doen dan niet altijd ter zake.

 4. Tina says:

  Geen bleiting dit weekend! Super nieuws!

 5. Marijke says:

  joepie, feestje!

 6. Hoe heb je dat gedaan gekregen :-)? Blij voor jullie,……en hopelijk valt de werkelijkheid ook mee 🙂

 7. Veerle says:

  Champagne! Allez, kidibull voor Basiel 😉 en op een andere plek is waarschijnlijk een ander gezin aan het feesten omdat ze naar De Feniks kunnen door het wegvallen van jullie inschrijving 😉

 8. Veerle says:

  Dat is leuk nieuws!

 9. Sandrien says:

  Eind goed, al goed, zo gaat dat hier in Gent 😉

 10. christine says:

  Dag Sofie, in een vorige blog had je nog beloofd om later nog te vertellen waarom je uiteindelijk niet voor Kolegem of de Boomhut koos. Kan je dat hier nog eens vertellen?

  • Sofinesse says:

   Hey Christine, ik wilde je hierover graag mailen, maar je hebt geen officieel mailadres opgegeven :). Ik was niet van plan er nog een blog aan te wijden, maar ik leg het je graag persoonlijk uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *