Sofinesse spreekt.

15. Vloeibare liefde

Wat kan ik doen voor ouders van een ziek of te vroeg geboren kindje, het is een vraag die bijna wekelijks in mijn virtuele brievenbus valt. Je kan veel doen, en het kan in weinig zitten.

14. Iedereen moet kakken

Het levert me elk jaar een welgemeende ‘hoera’ op als ie weer binnen is. Want ja, iedereen moet hoor.

13. Parkeren

In het begin durfde ik het gewoon niet. Maar ondertussen woon ik lang genoeg in de stad om me een parkeerwonder te noemen. Al is het soms nog met een klein hartje.

12. Het zwembadincident

Omdat lachen gezond is en zo belangrijk, vertel ik nog eens het verhaal van die keer in het zwembad. Spoiler: ik kon zelf mijn lach niet inhouden toen ik het inlas.

11. Mijn kolfgeheim

Het is een hele geruststelling als je wat melk in de diepvries hebt zitten, als back up. Onze voorraad is met Rosalie gigantisch, maar ook bij Felix was de diepvries goed gevuld. Hier vind je wat tips om te kolven.

10. Kroniek van 1 jaar borstvoeding

Lang voeden is vaak een nobele onbekende, zelfs soms een beetje taboe. Ik ben er zelf ook ingerold, want je hebt natuurlijk niet de ene dag een boreling en de volgende dag een peuter aan de borst. Na 1 jaar borstvoeding met Felix maakte ik deze evaluatie.

9. Sofie ging eens naar het voetbal.

Ik ben samen met een Club Brugge fan, dus in het begin van onze relatie nam hij mij eens mee naar het voetbal. Een wonderlijke wereld.

8. Even een poepje laten ruiken.

Kinderen opvoeden, dat is ook gewoon veel kaka en pipi. Maar die keer was het voor de juf. En voor de hele school.

7. Foodbag: een eerlijk review

Koken gaat niet zo heel vlot ten huize Brutin. Die vreselijke vraag “Wat gaan we eten?” zorgde voor een gigantische portie stress. Foodbag heeft dat veranderd.

6. Sekstips voor mensen met (kleine) kinderen

Het is niet altijd gemakkelijk met klein grut in huis, om ook nog tussen de lakens te presteren. Hier vind je wat gekke tips.

5. Suprise ei

Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik kies echt altijd de verkeerde rij in de supermarkt. Maar soms levert dat ook geweldige dingen op…

4. The Lovestory

Ik krijg geregeld de vraag om eens te vertellen hoe dat nu echt begonnen is tussen Tom en mij. Dus voilà, bij deze vertel ik het verhaal van die nacht dat ik hem voor de allereerste keer zag en hij _meteen_ stripte tot op zijn boxershort.

3. Van slakkenslijm tot grotje.

Verslag van een avondje Upperdare met vriendinnen. De Jouvence is hier nog steeds een hit trouwens, knipoog.

2. Op de tram met Irma en Rosita

Ik had meteen zin om een nieuwe in te spreken. Eentje van bijna 10 jaar geleden! Deze keer iets totaal anders, gewoon een leutig verhaal. Niks informatief, gewoon ontspanning.

  1. Borstvoeding: de starterskit.

Eigenlijk wilde ik al heel lang de perfecte podcast maken. Met mooie vormgeving, met interviews, prima uitgediept en voorbereid. Maar voorlopig zit dat er niet in (Drie kinderen en al). Dus: een paar podcasts geïnspireerd op oude blogs. Je doet ermee wat je wil. Dit is de eerste! Feestje!

Ideaal voor wie zwanger is en graag borstvoeding wil geven. Een paar dingen die je moet weten, want het is iets moeilijker dan gewoon de kraan opendraaien.

Veel plezier ermee!