Ik weet het, het is allemaal nog niet zoals het moet zijn, maar ik woon hier zo graag dat ik het toch heel graag al een beetje wil delen. Na the master bedroom en Basiel zijn kamer, geef ik je met veel plezier een inkijk in onze bureauruimte. We zijn allebei zelfstandige in bijberoep, dus een werkplek is echt wel nodig. Anders liggen belangrijke papieren toch maar rond te slingeren. En ik zet mij wel eens in de leefruimte om te werken, maar als ik echt moet doorgeven kom ik toch hier zitten. Het is hier zo leuk, dat ik wou dat ik kon thuiswerken!

2015-10-11 14.00.28 2015-10-11 14.00.46 2015-10-11 14.01.10 2015-10-11 14.01.25

Je kan misschien wel denken dat het totaal nog niet afgewerkt is (true that), maar als je ziet van waar we komen! Deze kamer was er echt het ergst aan toe. Er was een fuchsia, een fluogroene en twee grijsbruine muren. Vraagt gij u ook af wie zoiets bedenkt? De houten vloer was ook echt in slechte staat. Ik ben helaas weer vergeten om deftige before’s te nemen.

IMG_5023

Als ik het zo zie vervloek ik mijn interieurfotografiekunsten, want het lukt me niet om de sfeer van de kamer vast te leggen. Misschien moet ik deze kerel nog eens vragen om foto’s te nemen (want hij is top! Echt top!).  Maar wat je ziet is dus: een oude houten vloer (opgeschuurd en vernist), drie crèmewitte muren, een mosterdgele muur, een mosterdgeel zeteltje en een houten kast. Het bureau en de stoelen zijn nieuw. Ik had er bijna de Weba voor afgebroken na een ongelooflijk klantonvriendelijk incident, maar uiteindelijk wel heel blij mee.

2015-10-12 14.26.54 2015-10-12 14.27.19 2015-10-12 14.28.27

Zijnoot: Ik zou een gelijkaardige tafel en stoelen in onze leefruimte willen, maar dan veel langer. Er is uiteraard geen budget voor, maar er moet ook iets gebeuren aan de huidige setting. Want in de leefruimte hangt een superhandige kast van zeven meter in het knalrood (hing er al) en dat vloekt gigantisch met onze gifgroene huidige stoelen (die we al hadden). Ik zoek een DIY oplossing of iets anders goedkoops, maar daarover later meer. Het steekt elke dag mijn ogen uit. Zo ben ik ja, ik kijk graag naar mooie dingen.)

Ook al gebeurt het niet vaak, ik vind het wel fijn om hier samen met mijn lief te werken. Ge moogt twee keer raden welk stuk van het bureau van hem is en wat mijn kant is? (Hint: de schermen) Er moeten ook nog leggers komen voor de boeken (we proberen te minderen, maar ik vind dat zo moeilijk. We hebben trouwens een grote onenigheid over de woordenboeken. Ik kan daar als germaniste geen afstand van doen, hij vindt dat totaal niet meer van deze tijd. Wa peisde gij daarvan?)

2015-10-02 08.57.48

En ge had zelf wel gezien dat er nog geen plinten, gordijnen of zelfs verlichting is – maar dat komt wel. Ook aan de schouw moeten we nog iets doen natuurlijk, maar ook daar: komt wel. Ondertussen is het fijn vertoeven in ons bureau.

Door bepaalde mensen in onze omgeving ook al lachend “de kamer van de toekomstige dochter” genoemd. Ik weet ook niet waar ze het halen.