Exit camping living voor een nachtje in Badhotel Domburg in Zeeland.

Op woensdag kreeg ik een mail of we zin hadden om de vernieuwde familiesuite in het Badhotel in Domburg te gaan testen, op zaterdagmiddag zaten wij met twee enthousiaste kinderen in de auto richting Zeeland. Soms komen de gelukjes plots en onverwachts uit de lucht vallen.

Zodra ik op Instagram iets had laten vallen over onze plannen, kreeg ik meteen berichtjes van mensen die er al geweest waren. Of die van plan waren te gaan. Stuk voor stuk positief, dus wij hadden er op slag nog meer zin in.

Ik kan het al spoilen: het was inderdaad fantastisch. Ik draag eerlijkheid hoog in het vaandel, maar bij het Badhotel Domburg is het gewoon echt moeilijk om minpuntjes te ontdekken.

Laat mij beginnen bij de kamer, of zal ik zeggen: het appartement. De vernieuwde familiesuite is een droom in vergelijking met onze volgepropte camping living. Twee aparte slaapkamers, twee toiletten, een badkamer, een terras, een ruime hal, een zithoek en een grote tafel. Leuk vormgegeven, proper, tof. Misschien wel nog een tip voor het hotel: de verlichting in de slaapkamers. Die is hip en mooi, maar met het aangeboden licht kan je bijvoorbeeld geen kleren zoeken. Daarvoor is het net te donker. Maar samengevat: over de kamer niets dan goeds. Ik heb me zwaar moeten inhouden om de hangstoel op het terras en de zetel niet mee naar huis te nemen (wegens: zalig), maar het paste net niet in mijn koffer.

Toen ik aan de jongens vroeg wat ze het leukste vonden aan onze 24 uur in Domburg waren ze unaniem: het zwembad. Het was niet echt weer om buiten te komen, dus we zijn twee keer gaan zwemmen. Geen gigantisch waterparadijs, maar perfect om wat te ontspannen. Naar het schijnt is er ook een heerlijke wellness aan het hotel, maar dat is meer iets voor een weekendje zonder kinderen. Dat hebben we dus helaas niet kunnen testen.

Wat ons opviel in het hotel – en in Domburg in het algemeen: het is er heel kind- én hondvriendelijk. We hebben echt enorm veel honden gezien (kinderen ook hoor), maar het was op geen enkel moment storend. Bij de meeste horecazaken staan drinkbakjes op het terras (voor de honden, niet voor de kinderen), er hangen zakjes voor de grote boodschapjes (voor de honden, niet voor de kinderen), er is gewoon oog voor de viervoeters. Ideale omgeving ook natuurlijk. Als ik een hond was, zou ik ook graag dollen op het strand. En ook kinderen komen niets te kort. Er is namelijk zand en water. Als je daar nog wat zon bovenop gooit, dan zit je al goed voor een paar uur plezier. Helaas was de storm ook tot in Zeeland geraasd. We hebben het concept ‘uitwaaien’ uitvoerig kunnen testen.

Het Badhotel heeft een fantastische ligging. In het centrum, vlakbij de zee en met een bosje er rond. Verder is Domburg een gezellig kustdorpje. Typische Hollandse gezellige huisjes, ruimtelijke ordening waar over nagedacht is, mooie kustlijn tot gevolg (verwacht geen lelijke dijk met hoogbouw, de dijk is gewoon een heerlijk wandelpad), veel horeca en wat kleine winkeltjes. Lijkt me echt heerlijk om te wandelen en fietsen als er geen 7 Beaufort staat.

Met grote honger schoven we aan voor het diner. Ik was een beetje zenuwachtig, want eigenlijk waren we nog nooit met ons viertjes op restaurant geweest. Toch niet ’s avonds, in zo’n sjieke keet. We werden eigenlijk meteen gerust gesteld door de vriendelijke ober, want er stonden al kleurpotloden klaar op tafel. Een halve minuut later was er ook een verhoogkussen voor Felix en werden we aangenaam verrast door het kindermenu, dat een serieuze stap opzij zet van de standaard balletjes met kriekjes of kip met appelmoes. Basiel heeft zijn carpaccio laten staan, maar Felix heeft het wel opgesmikkeld. Ook de rest viel in de smaak. Ze hebben zich bovendien vrij voortreffelijk gedragen, dus vanaf nu kunnen we restauranten met onze boys.

Daarna zijn we eigenlijk meteen in bed gekropen, de verleiding van een echte slaapkamer was gewoon te groot. De jongens in de kinderkamer, wij in de mastersuite. Na elf weken camping living was het echt zalig om eens niet in de woonkamer te slapen. Zo gezellig zelfs dat ik de twee onromantische aparte bedden die niet goed bij elkaar bleven door de vingers kon zien.

Pas rond 7u30 kwamen de jongens bij ons gekropen, niet wetend welk spektakel ons dan nog te wachten stond. Het fantastische, heerlijke, lekkere,  zalige , prachtige ontbijt. Als mensen bij het programma ‘Met Vier in Bed’ commentaren geven als ‘het was te veel een hotelontbijt’, dan val ik bijna van mijn stoel. Ik ben een die hard fan van hotelontbijten. Bij voorkeur een buffet, waar ik even zoet mee ben.

Het walhalla: het ontbijt in Badhotel Domburg. Oh my fucking god, wat was dat? Alles was er, echt alles. Het hartige Engelse ontbijt, poffertjes, eitjes, gigantisch veel charcuterie (zelfs een complete verse zalm), verschillende soorten brood en pistoletjes, confituurtjes, fruit, groenten, verse sapjes, yoghurt…Ik heb gegeten tot mijn buik ontplofte. En dan vond ik het eigenlijk nog jammer dat ik moest stoppen, want het was gewoon zalig lekker. Ook geen klachten bij mijn drie mannen, die gingen eveneens met plezier voor een tweede (en derde – en vierde) ronde. De ontbijthemel, for sure.

Ik besef dat dit een weinig kritisch verslag is, maar er valt gewoon niet veel op Badhotel Domburg aan te merken. Supervriendelijk personeel, mooie kamer, heerlijk diner, fantastisch ontbijt. Wat wil je nog meer?

Ik was wel blij dat we de rekening niet moesten betalen, want het prijskaartje is stevig. Maar -eerlijk is eerlijk – wel terecht.

This entry was posted in Trippen. Bookmark the permalink.

3 Responses to Exit camping living voor een nachtje in Badhotel Domburg in Zeeland.

 1. Emmely says:

  Dit klinkt inderdaad als precies waar jullie op dit moment behoefte aan hadden. Fijn voor jullie. 🙂

 2. Evi says:

  Wat geweldig fijn lijkt het me daar geweest te zijn. En wat Emmely al zei: inderdaad precies waar jullie op dat moment wat behoefte aan hadden. Blij te lezen dat jullie er van genoten hebben 🙂

 3. Goofball says:

  aaah ik ben ook super fan van hotelontbijten!

  drinkbakjes voor de honden, niet de kinderen…ik moest lachen met je opmerking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *