Bur-oooooooh.

Ik heb nog niet veel verteld over de grote verbouwingen die hier gepland staan, maar we hebben dus zotte dingen in ons hoofd (ook al op papier trouwens). Vertrokken vanuit de grote nood aan een tweede toilet (en badkamer) én een verwarmingstekort, uitgekomen bij een redelijk ‘deftig’ project. Ik heb het er nog wel eens over, sowieso.

Als de plannen van de architect ooit allemaal gerealiseerd zijn, zal onze huidige bureauruimte een slaapkamer worden. Onze nieuwe werkkamer komt dan op de nieuwe OUDERVERDIEPING (aha! Een verdieping k.n.t.!). Maar ge hoort de ‘als’ en voelt ‘verre toekomst’ in mijn zin en ondertussen moet er natuurlijk ook wel gewerkt worden.

Het onderwijs-cliché zegt dat leerkrachten heel veel werk verzetten als ge het niet ziet. Thuis, als de rest van de wereld aan het ontspannen is.

Ik weet nog niet zeker of ik een wandelend onderwijspromobord ga worden, maar feit is dat ik hier veel ga zitten en dat onze bureau wel wat liefde kon gebruiken. Al te vaak is het een ruimte waar alles wat op een hoop wordt gegooid. Waar de was staat te drogen. Waar rommel wordt gedropt die niet meteen een ander plaatsje vindt.

Jammer eigenlijk, want het is één van mijn favoriete kamers. Het is ook één van de enige ruimtes die qua styling wel al in een vergevorderd stadium zitten. Niet qua afwerking helaas (zelfs geen vasthangende plinten), maar ge kunt ook niet alles hebben.

Ik wou dus gewoon eventjes zeggen dat ik de boel heb opgeruimd. Ons bureau is nu officieel klaar voor een spannend jaar. Voor een nieuw leven. (Ik had beter ook een before-foto genomen, maar dat was te schaamtelijk. Of eerlijker: ik ben dat gewoon vergeten)

Ik ben een geweldig slechte interieurfotograaf, maar het is ook niet mogelijk om iedereen hier uit te nodigen om eens in real life te komen kijken. Daarom heb ik een filmpje gemaakt. Ik weet het, zotte shit zo eind augustus (zeker omdat ik het helemaal zelf gedaan heb, zonder de hulp van mijn teerbeminde IT’er). Maar het ziet er dus ongeveer zo uit:

Om af te sluiten heb ik nog een boodschap voor alle studenten die binnenkort het internet gaan uitpluizen om alles over hun nieuwe docent radio te weten te komen: hier zit ik dus uw examens te verbeteren.

This entry was posted in Thuis en al. Bookmark the permalink.

11 Responses to Bur-oooooooh.

 1. Marlies says:

  Als de rest van de wereld aan het ontspannen is 🙄🙄🙄🙄🙄

  Alsof echt niemand anders werkt.

  • Saar says:

   Natuurlijk werkt iedereen 😀 Maar als leerkracht/docent ben je vaak ‘s avonds en in het weekend aan het voorbereiden. Het cliché zegt toch dat dat de momenten bij uitstek zijn waarop mensen zich ontspannen, niet? (En we hebben uiteraard veel vrije tijd wanneer anderen werken … het werkt in de twee richtingen)

   • Karen says:

    Ik denk dat Marlies eerder bedoelt dat er genoeg andere beroepen zijn die ‘s avonds en in het weekend aan het werk zijn. En in bijna alle gevallen in veel minder comfortabele (thuis) omstandigheden en in jobs met een veel lagere arbeidskwaliteit. Verpleegsters/verzorgsters, shiftarbeiders, magazijnarbeiders (order-pickers), politie-agenten,…

    • Sofinesse says:

     Hahahahha. En ik had het gewoon met kei veel zelfspot bedoeld. Ik was mezelf al aan het uitlachen. Uiteraard zijn er kei veel mensen die s avonds werken, maar ik gebruikte daarom het woord “cliché”. Hahahah, sorry 🙂

     • Karen says:

      Uiteraard was het spottend bedoeld 🙂 Denk dat de meeste mensen dat ook wel zo gelezen hebben. Maar ieder zijn gevoeligheid he 😉

 2. Sarah says:

  Ik wil daar gerust bij jou ook komen verbeteren! Hier is de living gedurende het schooljaar ook wat bureau. Tijdens de vakantie is onze living een opslagplaats voor alles “wat ik ga meenemen naar mijn klas”.

 3. Maja says:

  dat hoekkastje aan het raam past echt perfect!

  • Sofinesse says:

   Ik ben blij dat je het zegt. Want ik heb dat halsoverkop in de kringloopwinkel gekocht, hier achter de hoek. Maar toen moest ik dus wel alleen thuiskrijgen. TE VOET. Het is gelukt, maar ik heb serieus gezweet :).

 4. moeke vee says:

  wij moesten een nieuwe keukentafel hebben…en het werd een hele nieuwe keuken, en welkom in de onderwijswereld, soms heel veel frustratie (maar is dat niet overal zo?) maar verder echt zaaaaaaaaaaaaaaaalig!

 5. Ludo Bruggeman says:

  Ik hou wel van dat geel… top gedaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *