Tiny komt masseren.*

Ik weet niet hoe dat precies begonnen is, maar ik hou niet zo van massages. Tenzij ze gegeven worden door de liefde van mijn leven in een licht erotische setting, dan kan er over gebabbeld worden. Maar zo in een schoonheidssalon, saunacenter of andere omgeving: I hate it. Ik heb gewoon niet graag dat er andere mensen aan mijn lijf komen, punt.

Maar ik sukkel al een tijdje met lage rugpijn en de laatste dagen is dat nog een stuk erger geworden. Ik heb nooit begrepen hoe mensen langer dan vijf minuten kunnen rechtstaan zonder opgerold in een hoekje te moeten gaan uithuilen van de pijn, maar blijkbaar is dat een soort familiekwaal. Er zijn mensen die dat zelfs een heel concert volhouden!  Ik kan alleen maar diep buigen (op eigen risico wel, zie dat ik niet meer recht geraak).

Enfin, die pijn van lang rechtstaan is nu permanent hevig aanwezig. Ook bij wandelen of zitten, zelfs bij bepaalde lighoudingen. Ik ben al naar de osteopaat geweest (ik heb me daar ook zwaar moeten overzetten dat die aan mijn lijf kwam), ik ga dinsdag naar mijn eerste yogales (sinds decennia, dus dat telt echt niet meer mee van vroeger bij Ingeborg) en als het erger wordt, ga ik uiteraard naar de dokter.

Toen ik er iets van op facebook zette en Tiny voorstelde om me te komen masseren, kon ik precies niet weigeren.

Omdat het geen volstrekt vreemde is? Omdat het een vrouw is? Omdat ze zelf rugklachten heeft? Omdat ze zot is van yoga? Omdat het zo’n lieve is? Omdat ik benieuwd was?  Het zal wel een mengeling van bovenstaande zijn. Ze passeerde toevallig de volgende dag in Gent, dus het was rapper geregeld dan mijn haar kan drogen na een wasbeurt. Ze doet dat sinds een tijdje aan huis, vooral in West-Vlaanderen. (zoek op facebook naar Manutine Massage)

Weet ge, ik wilde het ook gewoon nog eens een kans geven. Alle ontspanning is hier welkom. Want mijn hoofd draait – helaas – nog altijd op volle toeren.

Die namiddag kwam Tiny binnen met één gigantische tas en een sportzak. Tegen dat ik wat fris water voor haar had klaargezet, was mijn living omgetoverd tot een professioneel massagesalon. SOFIWELLNESSE, ha.

Ze gaf me eerst nog wat rugversterkende oefeningen mee en toonde ook wat yogahoudingen, die ik nu flink doe op dode momenten. De kinderen werden voor tv gezet (die vonden dat niet erg) en ik legde me neer op de tafel. Door haar zachte uitleg op voorhand, was ik al helemaal gerustgesteld.

Wat volgde was een korte massage: korter omwille van de pijn, waar ze wat ontsteking voelde – en omwille van mijn afkeer van massages. Al kom ik daar dus echt van terug.

Want ondanks het feit dat mijn wasmachine veel lawaai maakte, Spongebob op de achtergrond van jetje aan het geven was én de hittegolf duidelijk indruk wilde maken, heb ik er toch van genoten. Op een bepaald moment voelde ik alleen nog haar handen, zonder te beseffen waar ze voor de rest stond. Speciale ervaring. Ok, ok, ok – redelijk heerlijk.

Als de omstandigheden nog iets beter willen meewerken, zie ik een herhaling en uitbreiding helemaal zitten. Ik ben dus een klein beetje bekeerd: vanaf nu zijn massages welkom! (Chance zeg, dat mensen van gedacht kunnen veranderen)

Voorlopig wel alleen door Tiny.

 

(En Tom. Maar met een gebroken elleboog kom je niet al te ver in massageland)

 

*Gewoon voor de duidelijkheid: ik maak geheel vrijwillig reclame voor het bijberoep van Martine. Ik heb de massage gewoon betaald. Eerlijk duurt het langst.

This entry was posted in Rapporteren, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

7 Responses to Tiny komt masseren.*

 1. Die Tiny is blijkbaar een natuurtalent.
  Blij dat je er iets aan hebt gehad!

 2. Eilish says:

  Tiny is een toffe! Goed dat je iets gehad hebt aan de massage.

 3. Collette says:

  Dus, eerst naar een osteopaat en dan pas naar een echte dokter met rugpijn? Echt?

  • Sofinesse says:

   Oh ja, absoluut. Want eerder ging ik naar de dokter en schreef die mij 10 beurten kine voor. Met twee keer osteopaat was ik er helemaal vanaf. Nu kan de dokter helemaal niets doen, behalve misschien ontstekingsremmers voorschrijven – die ik sowieso liever niet neem maar die nu om andere medische redenen geen goed idee zijn – dus ja. Osteo for the win!

 4. zalig zo’n massage en wat een luxe aan huis!

 5. Mona says:

  Waar ga je yoga volgen? Bij mij hielpen twee sessie osteopate ook. Veel beterschap!

 6. Marijke says:

  Ik heb dat ook, zo’n ongemakkelijk gevoel bij massages. Eindelijk nog iemand die dat heeft 😉 ik voelde mij al abnormaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *