Wij gingen (nog) eens op vakantie met Vacansoleil* (En het regende maar een beetje! En #vakantiespam! En ik wil terug!)

Het was onder een fleecedekentje – mogelijks met wat sneeuw op het gras –  dat we beseften dat het de laatste keer is dat we buiten de schoolvakanties onze valiezen konden pakken. Basiel gaat bijna naar het eerste leerjaar, dus we moesten er echt nog eens van profiteren. Vrij snel was er consensus: we doen in juni een gezinsvakantie!

De volgende casus was iets moeilijker: Wat gaan we doen? Waar gaan we naartoe? Voor mijn lief was het gigantisch belangrijk dat er zongarantie was. Ik wilde vooral een vakantiegevoel, kindvriendelijkheid en geen gescheurde broek op het einde van de rit (Ge ziet, ik ben geen moeilijke he) –  Over de rit hebben we trouwens lang onderhandeld, want ik zag het totaal niet zitten om ver op autovakantie te gaan. Uiteindelijk trokken we een imaginaire lijn van 1000 km (zwaar buiten mijn comfortzone, maar soms lig ik ook onder de sloef)

Onze vorige ervaring met Vacansoleil was een regelrechte Vacanpluie, en het trauma was groot bij mijn lief. Ik maakte me dan weer geen zorgen over het weer, maar dus wel over de afstand. Maar zoals dat altijd gaat in het leven (eeuhm?): het is allemaal goed gekomen. Ik botste online op Domaine de La Dragonniere in Vias (over de imaginaire lijn begod!) en mijn lief ging akkoord.

We boekten een luxe vakantiehuisje voor 6 personen. Ik weet dat we maar met 4 zijn, maar ik sleur graag veel gerief mee. Op foto zag het er geweldig uit en gelukkig bleek dat geen bedrog.

Het huisje was fantastisch: we hadden niet alleen meer wc’s en badkamers dan thuis (2 van elks!), het was ook echt praktisch en fijn ingericht (40m² goed besteed). Het keukengerief was heel uitgebreid (hallo Nespressomachine én koffiezet, zeker voor deze non-koffiedrinkende ouders), vaatwas, broodrooster en een serieuze set wijnglazen. Bij aankomst bleken de bedden ook al gedekt (hoera daarvoor!) en voldoende handdoeken aanwezig. Niet om mee aan het zwembad of strand te gaan liggen, maar dat was ingecalculeerd.

Ik was vooral helemaal verliefd op onze buitenaccomodatie. Een tafel met 6 stoelen om te eten (in de schaduw), een loungesetje om te chillen, twee fancy ligstoelen, een barbecue en mijn absolute favoriet: een hangmat.

Een fantastische, superzalige, geweldige familiehangmat. We hebben er zalige momenten in doorgebracht (Felix vroeg bijvoorbeeld zelf om er zijn middagdutjes te doen) en ik droom sindsdien elke dag van een hangmat. Helaas squeeze je dat niet zo gemakkelijk in een mini-stadstuin.

Het domein zelf is ook heel tof. Er zijn twee buitenzwembaden, een speeltuin, één triestig binnenzwembad (dat ons wel gered heeft op de gietregendag) en een lagune. Dat laatste ziet er echt prachtig uit, ik zat daar heel graag. Ook al is het allemaal aangelegd en fake, het lijkt toch echt wel een beetje op een Bounty-strand.

Maar toch één zwaar puntje van kritiek dat wij (vooral mijn lief) nog altijd niet verwerkt hebben: het is voor mannen verplicht om een SPANNENDE zwembroek te dragen. Alles wat lijkt op een zwemshort is verboden. En begin niet te zeveren dat het om hygiënische redenen is, want je mag wel van de lagune naar het zwembad (met kilo’s zand dus). Het is gewoon zever. Er loopt bovendien permanent een ‘politieagent’ rond die niets anders doet dan mensen aanspreken op hun niet-spannende zwembroek. Echt jong, in 2018 he! Die mens is trouwens niet eens een redder, hij doet alleen maar dat. Mannen uit het water houden die geen spannende zwembroek dragen. Seriously, er zijn echt belangrijker dingen. Ik ben er nog altijd niet goed van, ik hoef de ballen van andere mannen echt niet te zien.

(Maar natuurlijk wel een sterk businessmodel om bepaalde zwembroeken te verbieden en iedereen dan te verplichten om in het eigen winkeltje een andere te gaan kopen. Maar nog steeds kwaad over, for real.)

Er is ook allerhande animatie, maar behalve de kinderdisco hebben we daar weinig gebruik van gemaakt. Dat laatste was dik in orde (heel enthousiast team), maar wel bijna uitsluitend in het Frans. Mijn kinderen trokken zich daar niets van aan, maar het was soms toch wel een hindernis.

Bovendien vind ik 20u30 zelfs op vakantie vrij laat om daarmee te starten (het duurde vaak een uur), maar dat komt misschien omdat ik gewoon een seut ben. Na de eerste aarzelende dagen, waren onze boys daarna allebei grote fan. (En ok ja, ik heb ook eens enthousiast meegedaan met de aquafun, ik geef het toe)

Ook de omgeving is echt fijn. Vlakbij Canal du Midi, heel veel fijne riviertjes, de Middellandse Zee en blijkbaar ook HET pornostrand van Europa (Op Cap D’Agde). Dat laatste hebben we helaas niet tegengekomen. Ook Montpellier ligt op bezoek-afstand en Marseille is ook niet heel ver meer.

Maar wij zijn gewoon in de buurt gebleven, nooit meer dan een kwartiertje gereden. We hebben ook één keer de shuttledienst van de camping genomen naar de zee, die vertrekt elke weekdag om 14u en pikt je weer op om 17u. Goed gelachen! We zaten dan wel vast in de miezer op strand, maar we hebben het niet aan ons hart laten komen.  Het rechtste kraam heeft trouwens goeie churros, ik geef het maar mee.

Achteraf bekeken was een week eigenlijk een klein beetje te kort om alles te ontdekken en tot rust te komen.

Ik had met veel plezier nog wat extra dagen in die fantastische hangmat gelegen.

Duusd hartjes voor de hangmat. En nog eens duusd voor waar ze stond. Merci Vacansoleil!

 

*Ik heb voor deze post een korting van 10% gekregen op onze vakantie. Deze camping is niet in eigen beheer van Vacansoleil, maar wel van Sunêlia. Ook duusd hartjes voor Vacansoleil trouwens, wij hebben so far alleen maar positieve ervaringen. 

This entry was posted in Trippen. Bookmark the permalink.

12 Responses to Wij gingen (nog) eens op vakantie met Vacansoleil* (En het regende maar een beetje! En #vakantiespam! En ik wil terug!)

 1. Karen says:

  Het verbaast me dat jullie dat nog niet wisten van die zwemshorts. Dat is bijna overal in Frankrijk (in Italië zelfs nog strenger) en ook reeds vele jaren. In steeds meer zwembaden in België ook, trouwens. Het heeft te maken met hygiëne (sommige mannen houden hun onderbroek er onder aan), veiligheid (minder kans om vast te komen zitten bij circulatie systemen) en het beperken van overlast (jongeren gebruikten de zakken soms om messen of aanstekers in te verstoppen).

  • Sofinesse says:

   Dan hebben we het over halve broeken. Mijn lief draaagt een zwemshort, zelfde lengte als die spannende. En waarom is een onderbroek daaronder onhygienisch? Als die kerel zijn gat niet afgekuist heeft, ga je het toch nooit wegen. En is het even vies met of zonder onderbroek. Mini beetje begrip voor die halve broeken, maar voor duidelijke zwemshorts echt nul. Dat is gewoon onnozel om mensen te dwingen zich zo oncomfortabel te laten voelen om drogredenen. Allez, my opinion 🙂

   • Karen says:

    Dat is inderdaad wel vreemd, want meestal gaat het enkel over die echt lange shorts inderdaad. Ik weet dat daar bijvoorbeeld eens een jongen mee is komen vast te zitten in de zuiveringsinstallatie van een zwembad en verdronken. De korte versie zie ik zelf het probleem ook niet echt mee. Ik gaf ook enkel maar mee wat ik er indertijd zelf over heb opgezocht omdat we vaak vakantie hebben in Frankrijk 🙂 Ik heb er verder geen mening over. Mijn man heeft sindsdien een spannende short waarbij je gelukkig zijn ballen niet ziet 😀

 2. Els says:

  Wat bizar toch van die zwemshorts, en zeker die kerel die een full time job heeft om iedereen daarover aan te spreken, hoe zot is da :-)?! Die hangmat lijkt me ook geweldig!

 3. Dat verhaal zal mij eeuwig bijblijven als het verhaal van de ballen van de andere mannen. 😉

 4. Kruimel says:

  Wat die hangmat betreft. Zoek een handige harry die in de muren van de tuin twee gaten kan boren om daar twee haken te verankeren. Je koopt een zalige hangmat en hangt em met behulp van twee musketons op. Te koud voor de hangmat? Losklikken, oprollen en opbergen.
  Hier ook zo gedaan en al jaren enorm content mee. Er gaat niets boven een hangmat!

  • Sofinesse says:

   Ik heb al alle mogelijkheden bekeken. En dat was ook mijn eerste gedacht. Maar je moet van muur naar muur kunnen gaan (dus je moet een goeie hoek hebben), maar vooral, de muren moeten het kunnen dragen. En de ene muur is misschien nog een optie, maar de andere valt nu al bijna uit elkaar. Dus dat moet een handige harry eerst eens verder komen onderzoeken 🙂

 5. Goofball says:

  ‘k heb het al eerder gezegd vermoed ik, maar als je echt zonzekerheid zoekt en opziet tegen lange ritten, kan je eens een vliegtuigvakantie overwegen? je kan per persoon 23kg bagage meenemen en daar kom je echt al een heel eind mee.

  ik heb nog nooit echt comfortabel in een hangmat gelegen maar jouw foto’s zagen er wel heerlijk uit.

  • Sofinesse says:

   Dat vliegtuig, ik weet het toch echt niet voor een campingvakantie. We hebben zoveel deugd gehad van de fietsjes en steps, dat is met het vliegtuig toch al een pak lastiger mee te nemen. Qua kledij geen probleem (er is ook een wassalon), maar die andere ‘spullen’ zou ik toch wel hard missen. Ik ga graag met het vliegtuig, maar dan toch voor een ander soort vakantie. En ik heb het vlot overleefd, onze kinderen trouwens ook.

   Die hangmat IS DE MAX.

   • Goofball says:

    ja het klopt wel dat we een vliegtuigreis nooit combineren met een campingvakantie, maar eerder met hotels (ha, koken op een vakantie probeer ik echt te vermijden). Da’s dan wel snel ander kostenplaatje als je niet oplet.

    Maar fietsjes en steps in een domein dat zoveel te bieden heeft voor kinderen? Volgens mij missen ze het niet als het er niet is, wat niet wil zeggen dat ze er geen fun mee hebben als het er wel is.

 6. Ludo Bruggeman says:

  Leest weeral lekker weg. Goed geschreven en leuke foto’s.

 7. Evi says:

  Hahaha wat moest ik lachen toen ik dat stukje over de zwemshort las 😊 Hier zou het lief weigeren van dat aan te doen. Maar ik maak er een mentale nota van voor als wij ooit eens daar naartoe trekken. Verder lijkt het me een deugddoende vakantie te zijn geweest die misschien wel op het juiste moment kwam. X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *