Het was onder een fleecedekentje – mogelijks met wat sneeuw op het gras –  dat we beseften dat het de laatste keer is dat we buiten de schoolvakanties onze valiezen konden pakken. Basiel gaat bijna naar het eerste leerjaar, dus we moesten er echt nog eens van profiteren. Vrij snel was er consensus: we doen in juni een gezinsvakantie!

De volgende casus was iets moeilijker: Wat gaan we doen? Waar gaan we naartoe? Voor mijn lief was het gigantisch belangrijk dat er zongarantie was. Ik wilde vooral een vakantiegevoel, kindvriendelijkheid en geen gescheurde broek op het einde van de rit (Ge ziet, ik ben geen moeilijke he) –  Over de rit hebben we trouwens lang onderhandeld, want ik zag het totaal niet zitten om ver op autovakantie te gaan. Uiteindelijk trokken we een imaginaire lijn van 1000 km (zwaar buiten mijn comfortzone, maar soms lig ik ook onder de sloef)

Onze vorige ervaring met Vacansoleil was een regelrechte Vacanpluie, en het trauma was groot bij mijn lief. Ik maakte me dan weer geen zorgen over het weer, maar dus wel over de afstand. Maar zoals dat altijd gaat in het leven (eeuhm?): het is allemaal goed gekomen. Ik botste online op Domaine de La Dragonniere in Vias (over de imaginaire lijn begod!) en mijn lief ging akkoord.

We boekten een luxe vakantiehuisje voor 6 personen. Ik weet dat we maar met 4 zijn, maar ik sleur graag veel gerief mee. Op foto zag het er geweldig uit en gelukkig bleek dat geen bedrog.

Het huisje was fantastisch: we hadden niet alleen meer wc’s en badkamers dan thuis (2 van elks!), het was ook echt praktisch en fijn ingericht (40m² goed besteed). Het keukengerief was heel uitgebreid (hallo Nespressomachine én koffiezet, zeker voor deze non-koffiedrinkende ouders), vaatwas, broodrooster en een serieuze set wijnglazen. Bij aankomst bleken de bedden ook al gedekt (hoera daarvoor!) en voldoende handdoeken aanwezig. Niet om mee aan het zwembad of strand te gaan liggen, maar dat was ingecalculeerd.

Ik was vooral helemaal verliefd op onze buitenaccomodatie. Een tafel met 6 stoelen om te eten (in de schaduw), een loungesetje om te chillen, twee fancy ligstoelen, een barbecue en mijn absolute favoriet: een hangmat.

Een fantastische, superzalige, geweldige familiehangmat. We hebben er zalige momenten in doorgebracht (Felix vroeg bijvoorbeeld zelf om er zijn middagdutjes te doen) en ik droom sindsdien elke dag van een hangmat. Helaas squeeze je dat niet zo gemakkelijk in een mini-stadstuin.

Het domein zelf is ook heel tof. Er zijn twee buitenzwembaden, een speeltuin, één triestig binnenzwembad (dat ons wel gered heeft op de gietregendag) en een lagune. Dat laatste ziet er echt prachtig uit, ik zat daar heel graag. Ook al is het allemaal aangelegd en fake, het lijkt toch echt wel een beetje op een Bounty-strand.

Maar toch één zwaar puntje van kritiek dat wij (vooral mijn lief) nog altijd niet verwerkt hebben: het is voor mannen verplicht om een SPANNENDE zwembroek te dragen. Alles wat lijkt op een zwemshort is verboden. En begin niet te zeveren dat het om hygiënische redenen is, want je mag wel van de lagune naar het zwembad (met kilo’s zand dus). Het is gewoon zever. Er loopt bovendien permanent een ‘politieagent’ rond die niets anders doet dan mensen aanspreken op hun niet-spannende zwembroek. Echt jong, in 2018 he! Die mens is trouwens niet eens een redder, hij doet alleen maar dat. Mannen uit het water houden die geen spannende zwembroek dragen. Seriously, er zijn echt belangrijker dingen. Ik ben er nog altijd niet goed van, ik hoef de ballen van andere mannen echt niet te zien.

(Maar natuurlijk wel een sterk businessmodel om bepaalde zwembroeken te verbieden en iedereen dan te verplichten om in het eigen winkeltje een andere te gaan kopen. Maar nog steeds kwaad over, for real.)

Er is ook allerhande animatie, maar behalve de kinderdisco hebben we daar weinig gebruik van gemaakt. Dat laatste was dik in orde (heel enthousiast team), maar wel bijna uitsluitend in het Frans. Mijn kinderen trokken zich daar niets van aan, maar het was soms toch wel een hindernis.

Bovendien vind ik 20u30 zelfs op vakantie vrij laat om daarmee te starten (het duurde vaak een uur), maar dat komt misschien omdat ik gewoon een seut ben. Na de eerste aarzelende dagen, waren onze boys daarna allebei grote fan. (En ok ja, ik heb ook eens enthousiast meegedaan met de aquafun, ik geef het toe)

Ook de omgeving is echt fijn. Vlakbij Canal du Midi, heel veel fijne riviertjes, de Middellandse Zee en blijkbaar ook HET pornostrand van Europa (Op Cap D’Agde). Dat laatste hebben we helaas niet tegengekomen. Ook Montpellier ligt op bezoek-afstand en Marseille is ook niet heel ver meer.

Maar wij zijn gewoon in de buurt gebleven, nooit meer dan een kwartiertje gereden. We hebben ook één keer de shuttledienst van de camping genomen naar de zee, die vertrekt elke weekdag om 14u en pikt je weer op om 17u. Goed gelachen! We zaten dan wel vast in de miezer op strand, maar we hebben het niet aan ons hart laten komen.  Het rechtste kraam heeft trouwens goeie churros, ik geef het maar mee.

Achteraf bekeken was een week eigenlijk een klein beetje te kort om alles te ontdekken en tot rust te komen.

Ik had met veel plezier nog wat extra dagen in die fantastische hangmat gelegen.

Duusd hartjes voor de hangmat. En nog eens duusd voor waar ze stond. Merci Vacansoleil!

 

*Ik heb voor deze post een korting van 10% gekregen op onze vakantie. Deze camping is niet in eigen beheer van Vacansoleil, maar wel van Sunêlia. Ook duusd hartjes voor Vacansoleil trouwens, wij hebben so far alleen maar positieve ervaringen.