De vakantieplannen.

We zijn al bijna mei en voorlopig is het nog gene vette geweest. De enige drie wettelijke vakantiedagen van 2018 zijn opgegaan aan ziekenhuis én thuisverzorging van de post-operatieve Felix.  Voor veel mensen is mei bovendien een maand waarin je bijna nooit een volledige week moet werken door al die feestdagen. Maar je begrijpt dat in mijn business brug- en feestdagen niet bestaan (en ik ben lang niet alleen, dat weet ik!). Met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaar, heb ik ze de laatste 11 jaar ongeveer allemaal gewerkt. Ik vind dat op zich zelfs niet erg, maar ik droom dezer dagen misschien al eens wat rapper van vakantie. Dat verstaat ge wel.

Om bij mezelf het water al even uit de mond te laten lopen (en als het er bij jou zou uitlopen, dan sorry not sorry), maak ik even een overzicht:

Frankrijk met het gezin

Omdat Basiel bijna naar het eerste leerjaar gaat (say what??), wilden we heel graag nog eens profiteren van een ‘goedkopere’ vakantieperiode. In juni gaan we daarom een weekje naar Frankrijk met Vacansoleil. We gaan deze keer iets verder in de hoop niet opnieuw overspoeld te worden. Omdat ik gigantisch opkijk tegen  de autorit (1100 km – kan iemand mij nu al komen reanimeren?), heb ik wel “geëist” dat we een overnachting inplannen. Van de heenreis heb ik mijn lief kunnen overtuigen, maar de terugreis wil hij per se in één keer doen. Ik heb een zodanige gigantische hekel aan autorijden dat ik bang ben dat die terugreis mijn hele vakantie zal vergallen, dus ik probeer hem nog te overtuigen om dat ook in twee keer te doen.

Zeg Sofie, kieken, waarom ga je eigenlijk met de auto als je dat haat? We zijn hier met vier he, ik doe het echt voor mijn mannen. Die zien dat namelijk wel kei goed zitten. Ons tripje naar Zeeland is vorige zomer ook nogal uitgeregend, dus ze willen verder. En gaan kamperen met het vliegtuig is nogal belachelijk, want je hebt gewoon te veel spullen nodig (om het plezant te houden voor mij, that is) Onze Skoda Octavia Break zat de vorige keer echt afgeladen vol en we hadden niets te veel bij. Behalve dan zwembroeken, want die hebben we met het onverwachte winterweer niet nodig gehad ;).

Waarom opnieuw Vacansoleil? Ik weet dat er mensen zijn die geweldig neerkijken op dat soort ‘georganiseerde en commerciële’ campings. Maar onze kinderen hebben er de tijd van hun leven gehad. En ik voel absoluut niet de behoefte om me in een tent zorgen te maken over het mogelijke ongedierte dat in mijn slaapzak komt gekropen. So sue me voor being a luxury animal: wij gaan voor een stacaravan. Dat is ons geweldig goed bevallen vorige keer, dus geven we het met plezier nog eens een kans. Ik kijk heel erg uit naar het ter plaatse zijn, ik moet mijn hoofd nog rond die twee autoritten krijgen.

 

Wenduine met moeke

Geen grote vakantie zonder mijn favoriete vakantieplek: Wenduine. Misschien daarom dat ik het niet zo goed begrijp dat je twaalf uur in een auto kruipt, als je op drie kwartier rijden ook zee en strand hebt. Ik weet wel dat je iets minder zonzekerheid hebt dan in het zuiden van Frankrijk. Maar die 800km dat we vorige keer getjold hebben, hebben ons alleen maar strontregen opgeleverd, dus ik ben een beetje sceptisch.

Afgelopen weekend waren we toevallig ook in Wenduine en het leek wel augustus. Het was er heerlijk rustig. Maar iedereen die op strand lag, had sowieso maar een paar vierkante centimeter stof aan.  Bakken!

Onze jongens hebben het grote geluk om daar met moeke op vakantie te mogen gaan in de zomer en wij sluiten zoveel als mogelijk ook aan (zodat moeke ook eens vrij heeft, wink). Maar in mijn geval ook omdat ik het zelf gewoon te leuk vind om daar te zijn.

 

Malta met de entiteit

Ons oorspronkelijke plan was om minstens om de drie jaar een paar dagen met ons tweetjes weg te gaan. Maar het zal dit najaar al de derde keer op rij zijn (shame.on.us – not)  dat we er uit knijpen.

Dat is vooral de schuld van mijn moeder, die op het moment dat we net terug zijn al aandringt op onze volgende vakantie omdat ze dan een paar dagen voor Basiel en Felix kan zorgen. Ik besef dat wij daar geweldig veel chance mee hebben.

Maar eigenlijk konden we dus bijna niet anders dan meteen iets nieuws te boeken, alleen maar om mijn moeder een plezier te doen. Het was moeilijk kiezen, maar uiteindelijk is het Malta geworden. We gaan in de herfstvakantie dus het is daar waarschijnlijk geen strandweer meer (zoals nu wel nog het geval was in Mallorca), maar wij zijn al heel blij met een korte broek. Bovendien schijnt Malta geweldig mooi te zijn én hebben wij al een zotte accommodatie geboekt.

Toegegeven, het is een foto uit de oude doos.

En weet je, we zijn eventjes alleen – lovey dovey – romantisch – happy flappy – zonder kinderen, dus zelfs met het rotste weer is dat geweldig plezant voor vier dagen.

_Voor de rest heel veel staycation en amuseren in eigen streek, want we plannen ook nog een verbouwingske_*

En hoe ziet jouw vakantieplan voor 2018 eruit?

 

 

 

*Daarover later meer

 

This entry was posted in Trippen. Bookmark the permalink.

24 Responses to De vakantieplannen.

 1. birgit says:

  Wij gaan volgend weekend een lang weekend naar zee (we hebben ons hart verloren aan westende-bad 🙂 ). In de zomervakantie ben ik (luxebeest) 5 weken thuis en ga ik tijdens het scoutskamp van de jongste op citytrip naar Amsterdam met de oudste… En de laatste week van onze vakantie gaan we een weekje naar de Westhoek naar onze favoriete vakantieboerderij. En als het financieel allemaal wat meewil gaan we ook in de herfstvakantie nog een midweekje weg….

  • SofieB. says:

   Is die vakantieboerderij in de Westhoek toevallig hoeve Maedelstede? Wij gaan deze zomer ook voor de vierde keer naar daar voor een paar dagen. Zalig daar ☺

 2. Camille says:

  Drie weken hemelse vakantie: 1 week Italië (Toscane!) en dan een weekje Provence en een week Franse Alpen, kwestie van terug gewend te geraken aan de Belgische temperaturen 😉

 3. Veerle says:

  Hier nog niets gepland voor de zomer maar hebben net de paasvakantie doorgebracht in New York bij mijn schoonbroer en schoonzus.

 4. Evy says:

  Wat ik me eerst en vooral afvraag: waarom je verlof opgebruiken bij opname/nazorg ziekenhuis? Vind ik beetje gek nee?

  Wat betreft plannen: nog niks, nada, nothing… waarschijnlijk een last minute in juli… (kampeer/vakantiehuisje in Nl of Fr, ook met wagen)
  Wel verlof gepland op werk: vanaf 16/7 tot 15/8 zien ze me niet in Brussel 🙂

 5. josie says:

  No worries over de autorit, wij doen dat elk jaar, ongeveer 1.000km in 1 dag met het jonge grut op de achterbank sinds ze baby waren. Leuk is anders en die 12 uur auto duren behoorlijk lang maar het valt prima te overleven. Vorig jaar voor het eerst wel met overnachting in de helft gedaan en dat maakte eigenlijk niet echt verschil dus deze keer weer in 1 ruk; korte pijn.

  Wij gaan ook naar Frankrijk, maar deze keer slechts 800km ver 🙂 Voor de rest gaan we volgend weekend naar Euro Disney voor 3 dagen (alternatief voor communie/lentefeest) en wellicht nog enkele dagen naar zee in de zomer.

 6. An says:

  Ik zou op weg naar Frankrijk zeker in een keer doorrijden, gewoon goed vroeg vertrekken (3-4 uur s ochtends ofzo). Dan slapen de jongens nog wat in de auto en kan je tegen de ontbijtstop al heel wat kilometers gereden hebben. Wij doen dit ook met onze dochter en maakt de rit een pak korter voor haar. Om terug naar huis te rijden is zo vroeg vertrekken meestal wel niet mogelijk

  • Sofinesse says:

   We hebben het de vorige keer ook zo gedaan, vertrokken om 3u30. Maar het is helemaal niet voor de kinderen dat ik ermee in zit hoor, die zien dat zitten en waren heel flink. Het is voor mezelf, ik kan dat totaal niet aan zolang in de auto zitten!

   • Sofinesse says:

    Bij het terugrijden zijn we trouwens ook zo vroeg vertrokken. We moesten daarvoor gewoon wat afspraken maken met de nachtwaker van het park 🙂

   • Els says:

    Ik snap dat volledig hoor, ik zit zelf ook niet graag zo lang in de auto :)! Vorig jaar was 900km naar Frankrijk alweer een hel. De kinderen vinden dat zelf ook niet leuk, ook al vertrekken we ‘s nachts, die blijven gewoon klaarwakker en zeuren om de vijf botten of we er al zijn :-). Dit jaar gaan we terug de tussenstop invoeren.

 7. Sanne says:

  Hier “hotel” Imelda in de vakantie. 🤣
  Moet 30 juli bevallen van ons eerste kindje dus we zullen een paar dagen vertoeven in AZ Imelda in Bonheiden. 😅

 8. Zien jullie het zitten om ‘s nachts te rijden? Want dat deden mijn ouders vroeger altijd met ons, omdat wij zo een groot deel van de nacht gewoon sliepen (toch toen we nog klein waren, hoe groter, hoe meer plek we innamen en hoe minder makkelijk we dus konden liggen op de achterbank 😉

 9. Lie says:

  dit jaar voor ons dream come through … 3 weken Costa rica samen met de kids (die al wat ouders zijn 8-10). Trekken in de jungle, vulkanen spotten, veeeel dieren zien (hopelijk), snorkelen, …
  we proberen om de 2 à 3 jaar een grote reis te maken met de kids …

 10. Goofball says:

  Als je een stacaravan boekt, moet je dan ook zoveel “kampeer”gerief meenemen? Is dat dan heel anders dan gehuurd huisje of hotelkamer ivm materiaal mee? Want als je zo opziet tegen de rit, kan je volgens mij dan toch wel vliegen ook?

  • Sofinesse says:

   Onze auto stak propvol. Ook met kinderfietsen bijvoorbeeld, petanqueballen, handdoeken (zelf mee te nemen), lakens and so on. Zo’n huisje is voorzien van wat keukengerei, maar al de rest heb je toch zelf nodig. Wij hadden veel speelgoed mee en veel kleren (ik heb dat nodig, kei veel outfits, anders voel ik mij heel ongelukkig). Ik besef dat het vooral aan mij ligt. Ik heb nog liever slecht week in een Roompot in Zeeland, dan die autorit te moeten doen. Maar de democratie heeft beslist!

   • Goofball says:

    ‘k snap dat van die rit ( het gevoel van de vele outfits herken ik dan weer niet). Daarom dat ik me afvraag waarom je vliegtuig niet meer overweegt (met huurauto). Da’s beetje onze gewoonte. Met 20kg per persoon kan je behoorlijk wat meesleuren hoor. We moeten ook opletten dat het daarna nog comfortabel in huurauto past.

    Het is onze ervaring dat kinderen in feite bitter weinig speelgoed nodig hebben. Enkel wat boekjes, autookes en 20 duploblokken en een balletje voor in de kamer. En voor buiten 2 emmerkes en 2 schopjes als je bij een strand bent (wat we eerlijk gezegd vaak nog voor paar euro ter plekke kopen). Maar fietskes enz, daar heb ik nog nooit bij stilgestaan dat die op vakantie meekunnen. Ze hebben een heel jaar om daar op te rijden, da’s genoeg.

 11. nog geen idee waar we deze zomer naar toe gaan maar je artikel doet me er aan herinneren dat we daar eens dringend werk moeten van maken 😉

 12. btw – wij rijden eigenlijk nooit in de nacht. we vertrekken rond 8 uur en zorgen voor tussenstops / overnachtingen en bezoekjes. werkt bij ons altijd. en terugkeren in eer keer hebben we ook al paar keer gedaan. als je je stal ruikt na een vakantie, gaat het altijd wat vlotter in de auto.
  hoe de tijd doden (al zijn onze kinderen wel klein beetje ouder dan die van jullie )
  – dj spelen met spotify;
  – geluidshuisverhalen doen het altijd goed – elk jaar kijken we uit naar 6 oktober voor de release van het nieuwe verhaal;
  – podcasts over van alles en nog wat – vb, interne keuken, weet ik veel, etc.
  – eigenlijk spelen we hooguit een ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet ‘ maar daar word ik enorm zenuwachtig van dus doen we beter niet.
  – omdat de kinderen daarmee uit volle borst kunnen meezingen – de vlaamse schlagers deden het al een paar keer heel erg goed.

 13. Inge says:

  Ooh vakantie! 2 weken Toscane in augustus. Met de auto en 3 koters op de achterbank, jaja. Zeker de weg er naar toe vind ik eerder een avontuur dan een last. Tenzij onze dochter begint te kotsen in de auto. Dat durft al eens gebeuren, helaas. De terugkeer is altijd lastiger. Ik vind de vakantie altijd te kort en denk al aan de bergen was die ik bij thuiskomst moet verwerken.

 14. Evi says:

  Hier gaat die vooral in het teken van een verhuis staan. Want als alles goed gaat verhuizen wij deze zomer naar ons nieuw huis. Maar ik hoop toch stiekem dat we ergens ook een weekendje weg met ons gezin en eentje enkel met het lief gaan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *