2017 in 17 beelden. (En gelukkig nieuwjaar voor jou!)

Ook al wou ik dat eindejaarsfeesten niet bestonden, toch dwingt dat nieuwe cijfer me op een bepaalde manier tot terugblikkend nadenken. Het was een heel gek jaar, met stevige pieken en dalen.

Er zijn ingrijpende dingen gebeurd die ik op geen enkele manier had zien aankomen, en die ook in 2018 nog een uitweg zullen moeten zoeken/vinden.  Er zijn duizend momenten geweest dat ik wilde verdwijnen in de warme baai van mijn gezin en framily, wat ik ook meer dan ooit tevoren heb gedaan. Er zijn mottige bommetjes gedropt, die maken dat er het komende jaar veel kaarsjes gebrand zullen worden. Want er zijn te veel mensen in onze dichte omgeving die dingen moeten dragen die gewoon niet zouden mogen bestaan.

Overmorgen is uiteindelijk ook maar een dag. Er verandert eigenlijk niets. Maar toch hoop ik dat het een soort wipplank is om naar diepe, lichte, verre, kleine, spannende en grote dromen te springen. Ik ben soms mijn eigen grootste vijand, maar – gelukkig of helaas? – weet ik dat ook. En tijd en boterhammen, ook ja.

Het afgelopen jaar heeft me wel geleerd dat ik een ongelooflijk sterk thuisfront heb. Mijn lief verdient een standbeeld. Mijn kinderen zijn het licht van mijn leven. Ik heb de meest geweldige vrienden en een paar pareltjes in mijn familie.

En zolang dat er is, kan ik alleen maar met een grote glimlach kijken naar de toekomst.

Over 2017 wil ik het verder niet te veel meer hebben. En hoewel fotograferen niet echt in mijn talentenpakket zit, heb ik toch 17 beelden uit mijn smartphonegeheugen van het afgelopen jaar hierheen gesleept. (Merci voor de inspiratie Lies). Ze zeggen veel, en tegelijkertijd heel weinig.

Ik wens je het allerbeste voor 2018, vanuit mijn hele hart. Maar vooral een goeie gezondheid, want daar begint alles mee. En veel echte en waarachtige momenten. En rust, waar het kan, en nog meer waar het eigenlijk niet kan. Rust is zo kostbaar. En heel veel liefs, dat ook.

LACH. FEEST. KOESTER. WENS. HEB LIEF. VERWONDER.

(En superbedankt om hier te komen lezen. Ik vind dat echt nog altijd gigantisch hard de max)

 

This entry was posted in Liefde, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

13 Responses to 2017 in 17 beelden. (En gelukkig nieuwjaar voor jou!)

 1. Lise says:

  Superveel toitoi voor een nieuw 2018… Dikke bees!!

 2. Lies says:

  Heel veel moois voor 2018.
  En ook al ken ik je niet, ik vind jouw foto’s altijd zoveel liefde uitstralen!

 3. liese says:

  gelukkig nieuwjaar! alleen maar voorwaarts!

 4. José Ruysevelts says:

  Mooi verwoord Sofieke , zoals steeds !!!

  En sorry dat ik je nog steeds Sofieke noem..
  Dat heeft zo zijn redenen..

  Uiteraard wens ik jou en je prachtig gezin alle goeds toe in 2018 … Morgen dus ..
  Maar het telt ook vandaag … 😉

  Dikke knuffel hoor meid

 5. Veerle says:

  Veel rust en een goede gezondheid!!!
  Daar sluit ik mij volledig bij aan

 6. Evelien says:

  Ik kom hier nog altijd graag lezen! 😊 Ook voor jou, je gezin en familie een mooi, rustig en gezond 2018 gewenst. Dat er een goede balans mag zijn tussen alle dingen die je bezighouden en dat je ook wat van rust kan genieten.
  Liefs x

 7. Evi says:

  Ik wens jou en je dierbaren het allerbeste voor 2018, dat het een jaar mag zijn vol liefde, warmte en tal van mooie momenten.

 8. Marijke says:

  Ik wens je een jaar met rust, liefde, een goede gezondheid en een tof borstvoedingsboek.

 9. Renilde says:

  Onwards and upwards!

 10. goofball says:

  Gelukkig nieuwjaar hier ook nog eens (indien je nog niet weet wie achter deze alias zit…je belde me gisteren 😉 )! ‘k wens jou en je dierbaren een goeie gezondheid, rust en een leuke job…en heeeel veel leuke gezinsfoto’s voor 2018.

 11. Zij says:

  Bedankt om een heel jaar bij je te mogen komen lezen en ik hoop dit in het volgende ook te kunnen doen.
  Voor jou en je gezinnetje een jaar vol goede, positieve momenten gewenst!

 12. Rust, liefde en een goede gezondheid… meer heeft een mens niet nodig en dus wens ik het ook jou van ganser harte toe! En daarnaast hoop ik dat je even vaak kan wegkruipen in de armen van je geliefden, minder dan in 2017 omdat het nodig is, meer omdat er tijd en ruimte voor is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *