Het Basiliaans #8

Hij is echt helemaal opengebloeid, dat krijgen we geregeld te horen. Voor ons is Basiel altijd een gezellige babbelaar geweest, maar hij heeft wel tijd nodig om zich ergens op zijn gemak te voelen. Op school is dat in deze derde kleuterklas helemaal gebeurd. Het is ook een plezier om te zien hoe zorgend hij voor zijn kleine broer is en hoe ze samen de boel heerlijk op stelten kunnen zetten.

Met een bijna 5,5-jarige kan je al intieme gesprekken voeren, maar ik denk er niet altijd aan om die dingen ook in mijn blogboekje te schrijven. (Ja, ik heb een blogboekje. Ik probeer inspiratie daar vast te zetten voor wat mijn hoofd vergeet). Maar toch een kleine bloemlezing uit de laatste weken:

 

 • “Sommige poezen hebben dezelfde kleuren als sommige koeien he mama?” – Als hij nu ook nog het verschil leert tussen hooi en stro komt dat helemaal in orde met ons stadskind.

 

 • “Maar als je verzinkt, kan je wel niet meer naar huis om propere kleren aan te doen.” – We wandelen langs het water. En ik ben blij dat hij toch al zijn 25m-brevet heeft.

 

 • “Mama, ik ben echt zoals jou he.”  – Basiel stoot zich voor de x-tigste keer die dag. Wij zijn echt teamlomp. Sorry jongen. 

 

 • “Maar naar school gaan is toch echt leuk, want daar kan je met je vriendjes spelen.” – We komen een wenend kindje tegen op onze wandeling naar school.

 

 • “Mama, de keuken piept” – Hij zit een boekje te lezen en de microgolfoven is klaar. Hij kijkt niet eens op van zijn boekje.

 

 • “Maar mama, hoe weet die meneer eigenlijk wie betaald heeft om te parkeren en wie niet?” – Waarna we naar de parkeerwachter gingen en die het helemaal heeft uitgelegd. Merci daarvoor.

 

 • “Allah is de baas van alle mensen en die woont in de wolken.” – Hij gaat naar een multiculturele school, what can I say :-)?

 

 • “Mama, weet je, soms is soep superheet hoor.” – Hij probeert zichzelf in te dekken voor de gigantische rode vlekken  op zijn trui.

Papa is zijn grote held. Maar de laatste tijd komt hij toch ook wel heel vaak dicht tegen mij gekropen. En weet je, ik geniet steeds meer van mijn boysmum-status.

This entry was posted in Basiel. Bookmark the permalink.

4 Responses to Het Basiliaans #8

 1. José Ruysevelts says:

  Er zit zoveel van jou in Basiel…
  Ik herken die rake one -liners…
  En ik vind dat zonder meer fantastisch !!!

 2. Kris says:

  Geweldig! Jammer dat ik dat vroeger van mijn kinderen niet opschreef. De strafste hebben we wel onthouden maar er waren er zoveel meer… blijven doen!

 3. Liesbeth Verelst says:

  Schitterend!

 4. Evi says:

  Zalige post om te lezen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *