De festivalmaagd gaat naar Werchter Boutique.

Ik keek met mijn lief naar het nieuws, er was een verslag van Werchter. Ik zei tegen Tom dat het toch jammer was dat ik nog nooit naar een festival was geweest, want op je 33ste kan je daar ook moeilijk mee beginnen.

Ok, ik ben geen zuivere festivalmaagd. Want uiteraard ben ik elk jaar te vinden op het Nostalgie Beach Festival. Voor editie 2017 kan je me op zaterdag 12 augustus komen strelen op het festivalpark in Middelkerke. Kom af joh, dat is echt kei gezellig. Ik heb daar al een paar keer de benen van onder mijn lijf gelopen, maar altijd al werkend. Dat is heel plezant, maar natuurlijk een totaal andere ervaring dan echt als toerist. Om helemaal snob te klinken: ik heb al meer artiesten in de backstage gezien, dan dat ik er ooit heb zien optreden.

Mijn lief begon mij onmiddellijk uit te lachen toen ik zei dat ik wel eens naar Werchter wou, waarna ik volgende facebookstatus op het internet knalde:

“Daar zijn kei veel mensen, iedereen drinkt alcohol en de muziek staat kei luid. Jij zou gewoon beginnen wenen.” – mijn lief ontraadt mij #RW17

Long story short: twee dagen later had ik een ticket voor Werchter Boutique. Een week later stond ik met vriendin Barbara klaar aan de poort.

Dit hebben we geleerd:

*Ik wist dat het een gigantisch evenement was, maar ik had niet ingeschat dat er heelder straten voor worden afgesloten. Heelder huizen achter Heras worden gezet. Ik hoop dat zij op zijn minst gratis naar het festival mogen gaan.

*Indrukwekkend ook als die hele mensenmassa zich huiswaarts begeeft. Ik keek naar een gigantische zee van mensen en dacht. Damn, als ik “goeiemorgen” zeg op de radio, dan praat ik tegen zoveel mensen!

*Ik ben nu met de fiets gegaan van bij een vriendin, waar ik ook mocht blijven crashen (Merci I.!) . Maar ik weet nu dat het eigenlijk nog net te doen is om met de fiets te gaan van bij mijn ouders, dus dat is een optie de volgende keer. (Hoor ik daar een volgende keer? Hell yeah.)

*Ik vond het ticket zijn geld meer dan waard. Voor 86 euro kregen we een geweldige affiche, met geweldige shows. En ik begrijp dat er veel inkomsten gehaald worden uit drank en eten, maar 3 euro voor een drankje en 6 euro voor een frietje – dat was toch elke keer gigantisch slikken. (Maar niet geweend. Ik heb niet geweend.)

*Volgende keer een dekentje meenemen. Bij mooi weer is dat ideaal om te chillen tijdens de optredens, want ik voel niet graag beesten in mijn T-shirt kruipen. Bovendien kan je zo een beetje terrein afbakenen voor als je naar de wc moet.

*Niks dan lof over de wc’s. Na 4 dagen zou ik sowieso wel moeten afrekenen met zware constipatie, maar dat ligt aan mij. Nooit moeten aanschuiven en deftige toiletten, voor zover dat kan op een festivalterrein.

*Ik weet niet of ik het in de regen ook tof zou vinden. Maar ja, dat weet je natuurlijk nooit op voorhand. Misschien moet ik toch weer eens catchoue botten kopen.

*Na een halfuur voelde ik me helemaal thuis en heb ik geweldig genoten. De mensen op de dekentjes rondom ons hebben zeker gedacht dat ik de nodige alcohol binnen had (meezingen. dansen. giechelen) – maar ik heb het uiteraard volledig op water en cola zero gedaan. (Aan 3 euro het stuk, auch wel echt)

*Geen kat die gemerkt heeft dat ik eigenlijk nog maagd was. Ik paste perfect in het plaatje. (Op de gewone Werchter zou ik misschien wat als oud gezien worden, maar op Boutique was ik eerder jong en veel beschaafder dan het middelbare koppel dat een paar dekentjes achter ons gewoon vol lag te vozen)

*Hartjes voor Niels en Stan, die zo oprecht zelf onder de indruk waren van het feit dat ze daar mochten staan. Ik zal de “Werchter ik ben met de velo gekomen en gelle?”-opkomst van Stan niet gauw vergeten. En een vette high five voor Robbie Williams. Hij heeft elke letter van Let me entertain you waargemaakt.

 

*Hartjes ook voor Barbara. Dankzij haar is mijn festivalbloempje geplukt. Het heeft geen pijn gedaan en het smaakt naar meer.

 

 

This entry was posted in Rapporteren, Trippen, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

12 Responses to De festivalmaagd gaat naar Werchter Boutique.

 1. Hilde says:

  Er staat voor Barbara een fiets klaar en ze mag ook blijven slapen…. Ps…. Als rob de nijs komt ga ik wel mee he😎

 2. Lies says:

  Bij mij was het niet het eerste festival maar wel eerste keer op de wei van Werchter. Vond het ook geweldig!

 3. Josie says:

  Op Werchter was het anders wel laaaang aanschuiven voor een plasje op hele vieze toiletten dit jaar… Je had dus geluk denk ik.

 4. Liesbeth Verelst says:

  Zotte doos! Geweldig verslag! Fijn dat je er zo van genoten hebt! Op fun staat geen leeftijd!

 5. Els L. says:

  Fijn dat je het leuk vond in Werchter, in onze achtertuin 🙂
  Elk jaar hier file voor de deur. Wij zijn er gelukkig op 10min met de fiets.

 6. ‘t was een schoontje, die Boutique dit jaar.
  (hier geen Werchtermaagd, ook geen jaarlijks festivalganger – maar ik blijf toch ook onder den indruk van da spel daar. Dit jaar zwaar onder de indruk van sjassende Dixies!)

 7. Nathalie says:

  Op Werchter (de zondag dan) lag de gemiddelde leeftijd toch nog boven de jouwe hoor, enorm geschrokken (positief dan) van het publiek daar, ik had me aan n bende zatte 16-jarigen verwacht!

  De toiletten vond ik ook best meevallen, of ik had chance misschien? Maar proper en wc-papier, beter dan in sommige snelweg-stations.

  Verder nog n extraatje: kolven op Werchter was een super-ervaring, ik werd nogal in de watten gelegd bij het Rode Kruis: zo’n duur flesje Spa om mijn kolfgerief mee om te spoelen, plekje in de koelkast voor mijn melk en vooral veel positieve support! En ik maar bang zijn dat ik zelfs niet binnen ging geraken met mijn kolfzakje.

 8. Was ook impressed met de WC’s, en not so much met de prijs van het eten en drinken (alsook: het aanbod).
  Voor mijn ma was het ook een ontmaagding. Wat een rare zin was me dat om te typen. 😉 Niels heb ik gemist, Stan heb ik van ver gezien, Marco vond ik DA BOMB, en Robbie kan mij nog steeds krijgen. En zeggen dat ik eigenlijk een metalhead ben.

 9. An says:

  Binnenkort neem ik mijn mama, 58, mee naar haar eerste festival: Pukkelpop! Ze kent werkelijk geen énkele band die er gaat optreden, maar is zich wel al aan het bedenken hoe ze haar flesje water illegaal gaat binnensmokkelen. Ik ben benieuwd :-)!

 10. goofball says:

  plezant dat je het plezant vond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *