Vijf hipstertrends die ik niet begrijp.

Er moet me iets van het hart. Ik zie steeds vaker in het straatbeeld dingen verschijnen waarvan ik niet anders kan dan denken: nee. Nee, jongens, nee. Ik wil echt mijn best doen om mee te zijn met de mode, met de trends, met de hippe dingen. Maar als het lelijk en on-flatterend wordt, dan haak ik echt af. Ziehier vijf dingen die ik echt niet begrijp. En waarvan mijn ogen een klein beetje spontaan gaan rollen:

 1. De Choker-ketting

De naam alleen doet mij al weglopen van de schrik. Waarom zou je iets willen dragen dat stik/wurg-ketting heet? Toegegeven, ik ben wel een speciale op kettinggebied. Ik kan dat alleen maar verdragen als het echt maxi is. Iets wat mijn nek/hals raakt, speel ik binnen de vijf minuten uit omdat ik effectief het gevoel heb dat ik ga stikken. Ik vind dat vaak jammer, want er zijn heel mooie kettingen die daardoor uitgesloten zijn. Maar de choker-ketting mis ik niet. Dat doet toch iets vreemds met je proportie lijf-nek-gezicht, wat bij de meeste mensen het volgende effect heeft: je wordt er minder mooi van (ook wel lelijker genoemd).  Sorry (of niet?)

2. De lelijke jeansbroek

Ik begrijp dat alles terugkomt, zo werkt mode al een paar decennia. Op dit moment zijn de 80s weer helemaal terug. En hoewel ik bepaalde dingen zeker kan smaken, vind ik het wel moeilijk dat sommige dingen die 3 jaar (en 30 jaar!) geleden nog fouter dan foutst waren, nu plots hip zijn. Ik heb het onder andere over de lelijke jeansbroek. De jeansbroek die je buurman misschien nog liggen heeft van in de jaren 80 en waarmee hij niet meer onder de mensen mag komen van je buurvrouw, omdat het er echt niet meer uitziet. En echt niet meer van deze tijd is. Die hij mogelijks afgeknipt heeft om mee in de hof te werken. Awel. Die broek, in dat fout jeansstofje, is helemaal terug. Zelfs in de afgeknipte versie. Zelfs met die belachelijke hoge taille die alleen past als je een megaplatte buik hebt. (En dan hebben we het nog niet over de eventueel geborduurde tekenfilmfiguurtjes die er soms op zitten. Ja, inderdaad, die dingen die je moeder op je broek naaide omdat er een gat in was)

3. Het Instagramhertje

Het is een ongelooflijke hit, dus ik ga waarschijnlijk op zere tenen trappen. Maar die app waarmee je van je gezicht een hert of een poes of een ikweetnietwelkanderschattigdier kunt maken, kunnen we nu wel parkeren zeker? Ik snap dat dat voor een keertje grappig is. En ik mag niet spreken, want ik ben ook een Instagramspammer, maar ik heb liever echte hertjes.

4. Hoge neksluitingen

Het kan volledig aan mij liggen. Maar zo van die T-shirts/topjes die hoog aansluiten, maken mensen bijna altijd minder mooi (ook wel lelijker genoemd). Modetrends allemaal goed en wel, maar het is toch altijd de hoofdbedoeling om er flatterend uit te zien? En ik ben nog niemand tegengekomen die er beter uitziet door zijn nek af te snijden met een hoog aansluitende top. Maar echt, niemand. Vaak hebben diezelfde dingen dan ook nog eens een blote buik. Dat is misschien tof voor tieners, maar serieus gasten? Dit is nochtans geen pleidooi voor decolleté (al heb ik daar helemaal niks tegen), maar gewoon voor het optisch mooier maken van jezelf. Afgesproken?

5. Ribbel/plateauschoenen/schoeisel 

Weet je nog dat we allemaal Buffalo’s wilden dragen? Ik heb er nooit gekregen van mijn ouders en hoewel ik daar in de 90s geweldig boos om was, ben ik nu blij. Want hoe vreselijk lelijk zijn Buffalo’s? Dat zeggen we nu nog net, maar ik voel het, we zijn er heel dichtbij. Ze gaan terugkomen. De hipsterschoenen van het moment zitten al volledig in dezelfde familie. Plateauzolen: check. Ribbels in de plateauzool: check. Onflatterend: dubbel check. Als je nu echt objectief kijkt, kan je toch niet besluiten dat zoiets elegant, mooi of flatterend is? Ik vind het echt heel lelijk, het spijt me.

Bon. Nu ik dat allemaal heb durven te zeggen, kunnen we besluiten dat ik oud word zeker? Geen smaak heb? Niet mee ben met de nieuwste trends?

Ik voel niet de drang om een tafelkleed te dragen.

Ik ben wel mee, maar ik vind ze extreem onflatterend en lelijk. Dus ik draag ze gewoon niet. Ben ik de enige?

(En de hamvraag: zal ik ooit wel overstag gaan, tegen de tijd dat het niet meer hip is? Ik bedoel, ik was vroeger ook tegen sneakers onder rokjes/kleedjes en zie mij nu!)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to Vijf hipstertrends die ik niet begrijp.

 1. mamadammeke says:

  Ik word mee oud dan, want ben volledig akkoord 😉

 2. Hear hear… We moeten ‘t noemen zoalq het is en het trekt op niet veel. Lelijk :p

 3. Lore says:

  Ook mijn ding totaaaaaaaaal niet!

 4. Iris Van Hoof says:

  Oh man, ik moet zo hard lachen met mijn kinderen en die snapchatfilters. Maar ik hou dat privé 😀
  Ik vind het flink dat je gestopt bent bij 5 😀

 5. Die hoge neksluitingen.. ik zie dan plots precies alleen maar borsten meer.
  (oftewel: een foute manier van nadruk te leggen)

 6. Kelly says:

  Hahahah, hilarisch!

  Die choker was vroeger ‘in de mode’. Ik weet nog dat ik dat als tiener droeg en toen fantastisch vond. Nu vind ik vooral dat het een trend was om te vergeten! 😉

  De filters die Instagram van Snapchat gestolen heeft, vind ik dan wel weer leuk. Af en toe toch. 🙂

  Hoge neksluitingen kunnen erdoor, maar niet met platte buik. Voorwaarde is ook dat de persoon in kwestie minder bedeeld is bovenaan want met een goed voorzien stel borsten leg je er op die manier net bijzonder veel nadruk op.

 7. Liesbeth Verelst says:

  Val hier compleet uit de lucht. Ben geen shopper en die mode-trends volg ik allang niet meer. Ik heb me dus heerlijk vermaakt met jouw blog. Door regelmatig te sporten, op de fiets te zitten als algemeen vervoermiddel of te voet of openbaar vervoer ben ik dan meestal heel casual/ praktisch – sportief gekleed. Dus… al die vreemde trends zijn niet echt aan mij besteed. En heb hier nog een oerdegelijke GSM, een ding dat je om de 14 dagen moet opladen, onder de kraan kan steken als hij wat stoffig is en niet stuk als hij uit mijn handen glipt. Dus dat instagram gegeven is mij geheel vreemd. Ik vind het ergens wel fijn mijn eigen keuzes te maken, dingen te dragen waar ik me goed in voel. Al rollen er misschien ook wel mensen met hun ogen als ze mij zien. Nou en? Blijkbaar is er bijlopen als een wandelaar (sportief) dus nu ook hip. En ik heb er niks voor gedaan. De Jumpsuit vind ik dan wel weer wel een geschenk uit de hemel als ik dan toch eens een beetje gekleder naar een feestje moet of zo…

 8. Gitte says:

  Hahaaa en dan heb je het nog niet gehad over de mannen hipsters, die ineens allemaal nen baard willen en een lijn geschoren in hun kapsel …

 9. Aan die eighties- en nineties-revival erger ik mij ook. Vooral die jeansbroeken met hoge taille waarin je een megakont hebt, brr. Een andere trend die ik niet begrijp, zijn de witte sneakers. Ik weet dat die heel populair zijn, maar ik heb altijd iets tegen witte sportschoenen gehad. Sorry. 🙂

 10. Lies says:

  Volledig akkoord. Het enige waar ik vroeger wel tegen gezondigd heb zijn Buffalo’s, maar toen was ik tiener, dus dat is een jeugdzonde en dat kan vergeven worden.

 11. Veerle says:

  Hoge jeansbroeken: daar pas ik absoluut voor. De taille moet laag zijn bij mij of ik zie er gewoon niet uit.
  Witte sneakers onder een jeans draag ik wel, maar onder een rokje: nope. Vind ik, ook al zie je het echt continu, nog altijd niet flatterend.
  Ik vind die grote brillen, nochtans een trend die al een poosje meegaat en ook alomtegenwoordig is, ook maar niets. Ik vind dat bijna iedereen beter staat met een kleine bril, maar vind die nog maar eens in de winkel …
  Halflange plissérokken in goud of zilver: neen, neen. Met sneakers eronder: neen, neen, neen.
  En tot slot: ruime, te korte T-shirts met een achterkant die tien centimeter langer is dan de voorkant: bah. Waarop slaat dat?

 12. Goofball says:

  oei ik ben wel compleet geen hipster want ik was me niet eens van bewust dat deze dingen weer “modieus” werden. Gelukkig heb ik ze nog niet teveel gezien in het straatbeeld …wel veel wijde 3-kwartbroeken: ook geen zicht .

 13. Lynn says:

  Haha Sofie. Ik vind 3 dingen wel okee hierboven. De blote buik zou ik skippen (wel de hoge neksluiting, love it)! De choker zou ik zelf ook niet nemen (is ook wel terug weer al minder een trend). Maar yes aan de plateauzool en de jeans!
  Hertje is dwaas idd :p

 14. Marijke says:

  Heb ook moeten lachen! Al moet ik zeggen dat de dingen waarvan ik eerst zeg dat ze lelijk zijn wat later toch in mijn kast lagen.

 15. An says:

  Dan zal ik maar de eerste zijn: ik vind het allemaal mooi! Maar echt allemaal! Ik draag het zelf niet/nauwelijks, want je moet er vooral een beetje mee staan. Zo’n hoge taille bijvoorbeeld. Of een choker. Maar juist gedragen, vind ik het wel cool. Ik vind ook niet dat kledij per se flatterend moet zijn. Soms is het gewoon een statement, of een uiting van je persoonlijkheid, of liefde voor een bepaalde periode (zoals de 80’s of 90’s). Zo zie je maar dat “lelijk” ook maar een kwestie van persoonlijke smaak is :-).

 16. An says:

  Correctie: die hertendingen, die snap ik ook niet. Allez vooruit, da’s toch al iets 😉

 17. 10a says:

  Die hertjes mannekes, die hertjes…..

 18. Liesbeth says:

  ik vind de huidige mode ook ronduit lelijk.
  al een geluk dat ik er sowieso niet echt mee meedoe.
  “mode is toch bedoeld om te flatteren”, huh, nee, enkel bedoeld om te verkopen.
  en tegenwoordig steeds meer gemaakt voor panlatten ipv voor vrouwen.
  maar misschien word ik ook ouder (niet oud hé zeg)… en kom ik niet meer weg met dingen die niet flatterend zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *