Het Basiliaans #7

Tweede kleuterklas. Vier en een half. En niet verlegen om de wereld en zijn omgeving in vraag te stellen of te voorzien van commentaar. Hieronder een paar uitspraken van Basiel. Gelukkig heb ik af en toe de helderheid om ze te noteren.

2016-12-30-21-18-58

 • “Mama, hoe kan jij eigenlijk plassen? Want jij hebt toch geen piemel?” We zitten kei hard in de piemelfase. Al-les met ‘piemel’ is hilarisch. Piemelsoep! Piemelbed! Piemelpyjama! And so on.
 • “Daar mama, een roze camion. De K3’tjes zitten daar in. Die moeten gaan zingen.” Want wat denk je anders als je op de R4 een roze vrachtwagen tegenkomt?
 • “Waarom eet jij die chocolade niet op mama?” – Ik heb nu geen zin lieverd, ik heb geen plaats meer in mijn buik. – “Dan moet je even kaka doen, mama, dan heb je weer plaats.” LOGICA(ka)
 • Stadsgids Basiel wijst naar een riooldeksel: “Mama, daaronder is pipi en kaka. Wist jij dat?” De wandeling van school naar huis is altijd een plezier.
 • “Mama, zouden wij niet beter op het tapijt eten? Ik vind dat wel leuker hoor.” Een kwartier voor de frituur open gaat. En ge moet u geen zorgen maken over ons frituurbezoekgedrag, het is al weken geleden. Echt.
 • Moeder: “Wat doen jullie?” – Basiel: “Wij doen zotjes” Tja.
 • “Basiel, ga je je vestje aandoen?” – “Ja mama, maar moeke zegt wel dat dat een golfke is hoor.” Gents – Wavers: 0 – 1.
 • “Oh Basiel, nu zit ik met dat liedje in mijn hoofd” – “Ik snap het mama, bij mij zit het in mijn buik.” Want liedjes kunnen zich overal in het menselijk lichaam parkeren. Zeker die van K3.
 • “Mama, ga je niet aan Felix vertellen dat ik het ben?” Hij loopt rond als een spook. Hij trekt me even onder de fleece en fluistert dit in mijn oor.
 • “Mama, zou jij niet beter een beetje opruimen?” Opmerken dat er rommel ligt, dat wel. Maar met de glimlach meehelpen?

2016-12-21-08-11-32-1

Zijn tweede naam is Hugo. Maar Wijsneus had ook gekund.

This entry was posted in Basiel. Bookmark the permalink.

6 Responses to Het Basiliaans #7

 1. Kathleen says:

  Haha, die piemelfase! Hier zitten we met onze bijna vierjarige in de kakafase. Sinds kort wonen we volgens Lucas aan de Kakasteenweg en hij maakt ook van elk liedje een kakaversie: Ik zag twee kaka, die deden kaka, oh dat was een wonder…

 2. an says:

  Ik vind dat ook grappig: piemelpyama! Moehahaha!

  Trouwens, de mijne zijn bijna 5 en de oudste wordt er 7 dit jaar. De kaka -en pipihumor blijft … nog héél lang 😉

 3. goofball says:

  haha, naar het toilet gaan om plek maken in de buik voor snoepjes: yep bij ons ook! en we zitten nu al in de pipi/kaka/piemel fase, help als dat nog meer dan een jaar duurt!

  Wij eten niet van het tapijt maar aan de kleine tafel (pizza en tapas): da’s effectief feest en krijgt de voorkeur boven netjes aan de grote tafel zitten.

 4. Gitte says:

  Bij ons vant zelfde.
  Ik: ‘nu is het genoeg, sebiet vlieg je in de hoek!’
  Lionel: ‘maar mama, ik kan toch niet vliegen’

 5. Evi says:

  Hilarisch 🙂

 6. Liesbet says:

  Ik ben van Gent en wij zeggen thuis ook golfke … maar niet tegen een vestje, alleen tegen wat de meeste mensen in onze omgeving een gilet noemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *