Epic My Trip: De topcombo van Gents gidsen met een fotoshoot.

Aan de vooravond van mijn studentencarrière in Gent, zat ik moederziel alleen op mijn kot. Ik twijfelde plots of het wel zo’n geweldig idee was geweest om op mijn eentje Germaanse te gaan studeren. In een grote stad waar ik niemand kende. Die avond kraakte I. over de donkerblauwe trap van de Florbertusstraat. Een vriendin van mijn kotgenote blijkbaar, die de volgende ochtend ook in auditorium E verwacht werd als vers Germaans voer. We zaten naast elkaar toen de prof zei dat we links en rechts moesten kijken, en dat slechts één van ons drieën met een diploma naar buiten zou wandelen. Ik had meteen een schrik gepakt, maar we hebben die statistieken proper de middelvinger gegeven. Vier jaar later hadden we namelijk allebei een diploma onder de arm. En nog beter: een vriendschap voor het leven.

Haar zus Mieke kende ik dus ook wel, een beetje van ver. Op een warme zomerdag kreeg ik van haar een mail, met de vraag of ze ons gezin mocht rondleiden in mijn geliefde Gent en daarbij foto’s nemen. Ik was meteen wild van het concept gidsen/fotoshoot, dus riep kei hard JA!

img_31721

Want eigenlijk is het echt een geniaal concept. Je wordt rondgeleid in Gent, zoals dat met een echte gids zou zijn. Ik woon hier al 14 jaar, maar toch heb ik dankzij Mieke plekjes leren kennen waar ik nog nooit was geweest. Ze gidst je niet door de grote lijnen van de geschiedenis, maar neemt je wel mee in sappige en interessante verhalen. Over Jacob van Artevelde, maar net zo goed over de koord van de cafémadam. Ondertussen hangt er een camera rond haar hals, die ze gebruikt zonder dat je het beseft. Je wandelt, babbelt, rust een beetje, wandelt, krijgt wat uitleg, geniet van wat er op je weg komt. Allemaal op het tempo dat je zelf wil (Je betaalt namelijk per uur ;)). Geweldig interessant voor Gentenaars uiteraard, maar eigenlijk voor iedereen.

Mijn lief houdt niet bepaald van fotoshoots (_understatement_), waardoor wij eigenlijk amper gezinsfoto’s hebben. Als uw persoonlijke instagramspammer wil ik natuurlijk altijd meer en mooier en nog meer, maar ik vind het vooral ook doodjammer dat we zo weinig beeldmateriaal samen hebben. Die momenten moeten echt af en toe vastgelegd worden, voor het geval mijn hart niet alles kan onthouden.

Maar leuke, spontane foto’s: gene gemakkelijke. Terwijl ik er zo graag wil: om in te kaderen, om naar te staren op moeilijke momenten of om jullie mee te spammen op social media. Bijvoorbeeld. Alle redenen zijn toch goed voor leuke gezinsfoto’s? Ik kon Tom uiteindelijk overhalen (of daarbij enige vorm van omkoping moest worden ingezet, hoef ik niet te vertellen) en ik denk niet dat hij het zich beklaagd heeft.

Ik zal u tonen waarom:

img_5756 img_5661 img_5593 img_5689 img_5648 img_5726 img_5869 img_5751 img_5656 img_5818 img_5726 img_5652 img_5816 img_5787 img_5694

Ik ben heel blij met het resultaat. Dus ik maak met veel plezier serieus wat reclame voor Mieke en haar briljant concept Epic My Trip. En nu je toch bezig bent, kan je misschien ineens ook haar facebookpagina liken. Als je echt vragen zou hebben: info@epicmytrip.com.

Het is origineel, tof voor Gentenaars en niet-Gentenaars, en je houdt er een fantastisch cadeautje aan over. Als je dit jaar eens origineel uit de hoek wil komen onder de kerstboom, je hebt het volledig van mij. En doe haar mijn groetjes, want het is toevallig ook nog een toffe madam.

(En dan ga ik mij nu op smartphoto smijten om ons huis en dat van de rest van de familie bij te decoreren. Groetjes.)

This entry was posted in Gent, Kind en gezin, Rapporteren, Trippen. Bookmark the permalink.

13 Responses to Epic My Trip: De topcombo van Gents gidsen met een fotoshoot.

 1. Marthe says:

  Inderdaad, hele mooie foto’s! Schoon gezinnetje heb je 🙂

 2. goofball says:

  Leuk concept!

  mooie foto’s ook. Nog beter ook dan de occasioneel geposeerde familiefoto’s…je ziet je eigen interactie zoals je die wellicht zelf nooit kan bekijken. ‘k denk dat trouwens elk gezin sukkelt met “te weinig” gezinsfoto’s.

 3. jessie says:

  Super tof idee en inderdaad hele toffe foto’s!

 4. Lynn says:

  Mooie foto’s! Ik moet wel lachen om Felix op de eerste paar foto’s – die vertrouwt het precies allemaal niet zo goed 🙂

 5. Els says:

  Prachtige foto’s! Ik kan mij goed voorstellen dat je content bent. Wat een leuk concept. En “voor het geval mijn hart niet alles kan onthouden” = zo schoon.

 6. Kelly says:

  Heel leuk concept! En leuke foto’s, dat ook!

  ps: ik was één van de drie die zonder diploma (Germaanse dan toch) naar buiten wandelde, wellicht zelfde jaar als dat van jou!

 7. Mamafien says:

  Grappig toch, hoe ze dat van die 1/3 elk jaar blijven herhalen… 🙂 Volgens mij staat dat in het draaiboek voor “Dag 1 in de Taal- en Letterkunde van de UGent”.
  Dit terzijde.
  Verder: tof concept en echt leuke foto’s!

 8. Griet Moonen says:

  Wow zo tof…
  Hier het zelfde foto probleem met het lief…mss moet ik hem ook nog es overtuigen…
  Leuk idee (die foto’s) als feestdagen kado…

 9. Pingback: Alweer geen kerstkaarten. Maar wel een giveaway! | Sofinesse

 10. Pingback: Welke levenswijsheid wil jij je kinderen graag meegeven? | Sofinesse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *