• Is het een week geleden dat ik mijn loopschoenen heb aangetrokken. Sinds april heb ik nog nooit een week overgeslagen en ik heb er ongelooflijk veel deugd van. Er is zoveel gebeurd de laatste weken, ik heb het meer dan ooit nodig. Dus alles aan de kant en loopschoenen aan voor een halfuur. Wie had dat ooit gedacht? (Fier op mijn eigen joh, echt)
  • Vertrekken wij morgen naar Malaga voor onze romantische trip. Ongelooflijk crappy timing met de start van de nieuwe ochtendshow, maar het ding ligt al bijna een jaar vast. Met een heel dubbel gevoel voor mij dus (I hate to leave my team), maar zodra het vliegtuig opstijgt ga ik dat toch proberen te parkeren. Dinsdag terug in volle ochtendglorie, maar eerst een paar dagen genieten met de liefde van mijn leven.
  • Ga ik dus een paar dagen naar Malaga. Zon en liefde, zonder kinderen. Knijp eens in mijn arm?
  • Staat de weegschaal op -7kg tegen mijn hoogste gewicht ooit, toen ik aan 5:2 begon. Afgelopen weekend was het even -8kg, maar buikgriepvirussen tellen eigenlijk niet mee. Ik doe het nog steeds met evenveel enthousiasme ja, en de weegschaal gaat nog steeds rustig de juiste kant op. Ik wacht geduldig (of ik probeer) op mijn nieuwe voordeur. Eentje die geleden is van mijn studententijd (10 jaar dus)
  • Hebben we een klein jongetje dat niet meer bijkomt van het snot. Het komt er werkelijk langs alle mogelijke openingen uit. De huisdokter heeft ons opnieuw doorverwezen naar de NKO-arts, want zelfs met antibioticadruppels blijft de etter uit zijn oren stromen. Zielig. Superzielig. En dat stinkt ook een beetje (of veel). Maar snot of niet, er bestaat geen schattiger kind dan dat ventje. (En die tweedehands schoenen van twee euro, wat een topvangst)

img_2879

  • Duurt het nog maar een paar dagen (!) voor het boek van Lien wordt voorgesteld. Een leuk, mooi en praktisch boek over dat hele 5:2 gedoe. Want Lien is de goeroe. (Maar ik mag ook een beetje babbelen op de boekvoorstelling. Kei hard hoera! Want ik sta ook een heel klein beetje in het boek, nog meer hoera!). Kom, doe niet flauw en like haar pagina, ge hebt eigenlijk gewoon geen excuus om het niet te doen. Het is daar tof.
  • Heb ik nog een vriendin die een boek heeft geschreven, maar van een heel andere plank: een roman. Ik heb het nog niet gelezen, maar ik ben er nu al van overtuigd dat het papierstrelend geweldig zal zijn. Ik heb dan ook fantastische schrijvende vriendinnen, want Katrijn (Van Bouwel, volg haar op twitter folks) heeft me ook gevraagd op de boekvoorstelling van De muze en het meisje. Ik mag daar gaan voorlezen in een rijtje radiostemmen, ik ben zo fier als een gieter.
  • Dat zijn dus al twee kerstcadeautips die ik u gratis geef, want een boek staat altijd mooi onder de boom. En twee nog mooier.

img_2538

  • Wat spreek ik over Kerst? Dat betekent winter – aaaah.  Ik mis de zomer een beetje. Mijn lievelingsseizoen. Het was zo fijn, ik heb er zo van genoten. Jammer dat je altijd een jaar ouder moet worden om weer van de zomer te kunnen genieten. Maar echt, hoe tof was die zomer?
  • Heb ik permanent geweldig veel zin om te shoppen, maar moet ik eerst plaats maken in mijn kleerkast. Iemand zin in tweedehandsboetiek Sofie?

img_2688

  • Kan Basiel fietsen. Of had ik dat al gezegd? Hij heeft twee maanden rondgetoerd met een loopfiets en dat was the answer. Hij stapte op een gewone fiets en begon te fietsen. Simple as that. Maakt onze tripjes van en naar school een stuk gemakkelijker.
  • Heb ik op een Segway door Gent gereden. De helft van mijn collega’s had zijn verzekering al verwittigd, maar ik ben tegen alle verwachtingen in niet gevallen. NIET. Andere overmoedige collega’s hebben wel kennis gemaakt met Gen(an)t. Ik vond het op voorhand belachelijk. Maar toegegeven: superleuk.

img_2842

  • Moet ik ook nog even zeggen dat het beste lief van de hele wereld jarig is vandaag. Gelukkige verjaardag liefje! Xxx