De Ridderstraat.

We zaten in de auto, op weg naar de Efteling. Door het familieweekend waren de kinderen een beetje overal beland. Wij hadden Felix mee, en ook nog twee nichtjes. Ik ben altijd de enige vrouw in het gezin, dus ik vond het heerlijk dat de meisjes eens in de meerderheid waren.

Onze gps zei dat we over twee kilometer rechts moesten afslaan, naar de Ridderstraat. De achterbank vroeg vervolgens of we al in de Ridderstraat waren. En of we nu al in de Ridderstraat waren. En zijn we nu al in de Ridderstraat?

Twee kilometer later reden we eindelijk door de Ridderstraat. “Maar Sofie-ie, waar zijn de ridders? Dat is hier toch de ridderstraat?”

– Euh –

Mijn lief had een geniaal antwoord. “De ridders zijn al vertrokken naar de Efteling he. We gaan die daar wel zien. Maar nu zijn er geen ridders meer in de Ridderstraat.” Ik was serieus onder de indruk van mijn lief. Goeien bal, schat. Toen zei Estée, vier jaar:

“Maar ik ga toch goed kijken. Misschien zien we nog een trage ridder”.

Ik heb er de hele dag om moeten glimlachen.

 

(De rest van het familieweekend was ook geweldig. Roompot De Katjeskelder is een echte aanrader. Zelfs toen mijn zus en ik volledig verloren waren gelopen tijdens het joggen. En alle kinderen moe waren en heel veel lawaai maakten. Zeven in totaal.)

This entry was posted in Trippen. Bookmark the permalink.

6 Responses to De Ridderstraat.

 1. goofball says:

  schattige opmerking van haar 🙂

 2. Kim says:

  stel je voor dat er dan toch nog zo’n verklede ziel op het voetpad zou lopen 😉

 3. liese says:

  je weet nooit wanneer er een verdwaalde ridder uit een bosje springt. Maar dan liever overdag ergens 🙂

 4. Griet Moonen says:

  Hihi zo schattig…

  Zeg vraagje: de roompot katjeskelder ziet er super leuk uit.
  Enig idee of het makkelijk bereikbaar is met trein en bus?
  En op site staat dat er een supermarkt is. Is die wat deftig? Kunnen we er minstens inkopen doen om eens een keer zelf te koken

  Groetjes

  • Sofinesse says:

   Ik heb geen flauw idee. Het ligt midden in de bossen, maar wel op een boogscheut van Breda. Dus met trein en bus lijkt me dat wel te doen. De supermarkt is echt wel ok, je kan er zeker je gerief vinden om zelf te koken! Maar wij gaan altijd op weekend met een gigantische hoop spullen (en eten), dus met het openbaar vervoer zou ik dat persoonlijk niet zien zitten. Chapeau dat je dat wel aandurft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *