In het perfecte weekend

 

 • Heb je op vrijdag een kleine mental breakdown die er al een paar weken zat aan te komen. Dat voorstel van Rutten waarbij mijn moeder- en borstvoedingshart even aan stukken werd gereden, nog meer door de side-uitleg die ze er bij gaf in interviews. Ik ga het er hier niet over hebben, want de meningen zijn duidelijk verdeeld en ik heb geen zin in discussie. Maar het was even te veel. Waarschijnlijk door het zware slaaptekort van de week daarvoor, wat hormonen en een drukke week. Wie zal het zeggen? Feit is dat ik me die vrijdag (en heel veel dagen daarvoor) echt neerslachtig en triest voelde.
 • Begin je op zaterdag een beetje te rommelen in huis, waarna lief en oudste zoon enthousiast naar het containerpark gaan. Een opgeruimd huis geeft altijd energie!
 • Heeft je lief dringend korte broeken nodig en spoor je hem aan om even te gaan shoppen. Om daarna hetzelfde te doen als hij terug is met zijn aankopen. Allebei me-time, kindjes ondertussen rustig spelend of slapend. Extra bonus: ik heb ineens ook een bikini voor onze kampeeravontuur met Vacansoleil binnenkort! (Aftellen. Over een week zijn we daar al!)
 • Beslis je daarna halsoverkop om toch al naar zee te vertrekken, omdat Basiel soms nog wat last heeft met de begrippen gisteren/straks/morgen/nu. En we hadden de zee beloofd, dus we hebben onze koffer volgeladen en zijn naar daar gegaan. Mijn ouders zaten daar op een appartement en hadden ons uitgenodigd voor het ontbijt, maar bed and breakfast was ook een optie.
 • IMG_9630
 • Stop je voor avondeten bij je schoonouders die op de weg naar zee liggen, eet je samen een boterhammeke en rijdt verder. En passant kon mijn lief ook zijn sportzak afzetten, zodat hij de volgende dag van Wenduine naar Brugge kon lopen en na het douchen ook echt propere kleren kon aantrekken.
 • Kan je onverwachts een strandwandeling maken in de schemering met de man van je leven. Die ook heel serieus opmerkt dat zo’n wandeling toch wel echt in de categorie romantisch valt en hoopt dat hij daarmee zoveel punten scoort dat hij weer drie maanden vrijgesteld is van kaarsen. Not, maar ik heb wel goed gelachen.
 • IMG_9615
 • Werk je ‘s ochtends les 20 van Start To Run af in de duinen (heerlijk pad tussen Wenduine en Blankenberge), op het strand (dat was redelijk gigantisch vermoeiend door het hoogtij) en de dijk zonder pijn. Hoera! Nog nooit zo ver geraakt!
 • Speelt Club Brugge kampioen. Mijn lief, schoonvader, schoonbroer, schoonbomma en nog een heleboel maten geweldig content. En omdat ik nu al meer dan 5 jaar verplicht wordt om half mee te kijken, maakte mijn hart toch ook een sprongetje. Al kon Michel niet anders dan winnen, na het telefoontje van Felix.
 • IMG_9622
 • Moet ik eens niet werken op een feestdag, waardoor ik echt een verlengd weekend had. Gigantisch uitzonderlijk, waardoor ook gigantisch welkom en extra speciaal.
 • Laat je de kindjes nog een nachtje aan zee, zodat wij eens wat slaap en tijd voor elkaar kunnen inhalen. Garnaalkroketje gaan eten, kei vroeg gaan slapen, heerlijk lang geslapen en daarna nog heerlijk lang in bed blijven liggen. Allemaal dingen die eeuwen geleden waren en daardoor echt super veel deugd hebben gedaan.
 • Worden na de middag de kindjes thuis afgezet, op het moment dat het huis echt veel te stil en leeg begint aan te voelen. Daarna: knuffelen!
 • Maak je nog een ferme wandeling op zoek naar de schapen die het gras in Gent kort eten. We hebben ze niet gevonden, maar ik ben zo toch aan mijn stappen geraakt en we waren nog eens buiten.
 • Ga je uiteindelijk slapen met een heerlijk gevoel. Met een weekend dat met een vreselijk slecht gevoel en huilbui begon, maar eindigde op wolkjes. Naast de mannen van mijn leven. Honderdduizend hartjes.

Het is weer weekend zeker? Bring. It. On.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to In het perfecte weekend

 1. emmel says:

  fijn om te lezen, ik hoop dat er hier ook wat wolkjes aankomen

 2. Zo fijn dat het op wolkjes eindigde!

 3. Sanne says:

  Wauw! wat een topweekend, zeg! Hopelijk ga je een tevens een leuke, energieke vakantie tegemoet. Toeval wil dat wij volgende week ook nog eens een weekje weg gaan met Vacansoleil. Voor ons blijkt het de ideale vakantie met 2 kleine kindjes (bijna vier en twee). Dus (wie weet?) tot in La douce France misschien?

 4. Ik ben blij dat je weekend toch beter afliep dan het begon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *