Een jaar geleden was ik – naast twee maanden bevallen – ook druk in de weer met het verkopen van ons huis. Volledig halsoverkop hadden wij plots een ander huis gekocht, een paar honderd meter verder. Dat het allemaal niet gepland was en ook wat ongelegen kwam omdat we net een tweede kind hadden én mijn lief net van job was veranderd, hoef ik er niet bij te vertellen. En dat een huis verkopen een boterham werk is, dat ook niet.

012-untitled 002-untitled

Of misschien wel. Want hoewel de aankoop een jaar later de beste van ons leven blijkt, was mijn teerbeminde niet meteen enthousiast. Waar kwam ik nu weer mee af, op een moment dat het totaal niet paste of aan de orde was? Ik heb zwaar doorgeduwd, met de gewaardeerde hulp van heel veel mensen die mee gaan kijken zijn dat weekend. Op vrijdagavond laat had ik het huis toevallig gezien op immoweb, op zondag hebben we een deal gesloten met de eigenaars, op woensdag hebben we die definitief gemaakt na een bezoek met onze ouders. Het was een heftige tijd, maar we zijn elke dag gelukkiger dat we de sprong gewaagd hebben.

Eén van de argumenten die mijn lief als contra klaarhad (omdat hij eigenlijk vooral de rompslomp van verhuizen en kopen/verkopen niet zag zitten), was dat het huis geen bad heeft. Nu moet je weten dat we ik hem in de dik vijf jaar dat we samen zijn, nog nooit in een bad heb gekregen. Hij vond het vooral erg voor mij en voor de kindjes. Ik moet wel toegeven dat ik afgelopen winter zeker twintig keer gedacht heb dat ik nu wel deugd zou hebben van een badje, maar dat zijn luxeproblemen. En van een huis zonder bad kan je nog altijd een huis met een bad maken.

Over de badkamer waren we trouwens altijd al het minst enthousiast. Het is een donkere ruimte, die niet echt functioneel is ingericht voor ons gezin en niet onze eigen keuze zou zijn. Ooit zouden we dat wel eens aanpakken. Ooit, als we genoeg gespaard hadden. De badkamer is – net als de gang trouwens – de enige ruimte waar we nog niets aan veranderd hebben.

Maar toen bleek de badkamer het addertje onder het gras. We hebben problemen met de kranen aan de lavabo, die niet op te lossen zijn zonder het meubel helemaal uit te breken (believe me, vakmannen hebben geprobeerd). Daarom is er geen warm water aan de lavabo en vooral: geen druk. Er komt alleen een pisstraaltje uit. In de douche is het iets beter, maar toch al lastig om mijn haardos deftig mee uit te spoelen. Toen bleken er verkalkte leidingen te zijn, waarvan een deel vernieuwd was maar een deel dus ook niet. Uitbreken dus opnieuw, om het deftig op te lossen.

2016-04-22 18.53.34 2016-04-22 18.53.49

Ook de wc heeft issues. Het ding hangt te hoog (ik kan met mijn voeten niet plat op de grond), moet de helft van de tijd manueel gestopt worden aan de vlotter omdat ze blijft lopen en heeft het kleinste gat dat je ooit gezien heeft. Het is een designpot zogezegd, maar niet het soort dat comfortabel zit.

2016-04-22 18.52.53 2016-04-22 18.53.00

Ik bespaar je de details, want er zijn nog problemen. Vocht bijvoorbeeld. Om die allemaal op te lossen zitten we bijna aan een volledig make-over, dus hebben we dan maar beslist om dat ook te doen. En ineens een bad te steken.

2016-04-22 18.52.24 2016-04-22 18.52.37

Het eerste werk is ondertussen gebeurd. Firma’s zijn aangeschreven, offertes zijn doorgenomen. We hebben gekozen voor Karel en we beginnen snel aan de volgende stap. Ik heb de opdracht gekregen om een Pinterest-board te maken (Ik was nog niet mee met Pinterest, schaamtelijk ik weet het. Maar ik vind er echt niet zo goed mijn weg in). Maar het bord is gemaakt en we zitten deze week samen over de laatste planning en de keuze van de materialen. Tegen de zomer is het de bedoeling dat wij ongeveer een nieuwe badkamer hebben.

Met een bad.

Ma how zeg.