We kunnen het eerste kwartaal van 2016 al bijna parkeren in de annalen. Het is echt geschift hoe snel de tijd vliegt. Als iemand de pauzeknop vindt, stuur maar naar de Ooievaarstraat.

Want het feestje voor Felix zijn eerste verjaardag zit er ook alweer op. Veel fijne mensen en veel te veel (ook fijne) taart. Voor de eerste keer heeft iedereen ook echt geluisterd naar mijn vriendelijke vraag om geen cadeautjes mee te brengen. Hij beseft dat nog niet en we hebben echt speelgoed (of rommel) genoeg. Over zijn tweede verjaardag kunnen we nog eens babbelen, misschien.

2016-02-28 19.35.33

Het gaat ook niet meer lang duren voor hij gaat stappen, denk ik. Hij duwt al een hele tijd tegen alles wat beweegt en sleept zo ons halve meubilair door het huis. Maar het liefst van al loopt hij achter de nini-walker, een zot duur maar tof ding dat ik ooit eens gekregen heb toen Basiel in dezelfde fase zat. Ontwikkeld door een vader met rugproblemen en in ieder geval beter dan voorovergebogen twee handjes vast te houden.

2016-02-25 18.56.01

Maar over feesten gesproken, de eerste editie van het grootouderfeest op school is hier met groot succes onthaald. Nu weten we ook ineens waarom onze kleuter op elk mogelijk moment “Ik zag twee beren” begon te zingen. Alhoewel, veel broodjes worden er niet meer gesmeerd. Tegenwoordig zijn het slakken die koekjes bakken, mollen die worstjes rollen en boeven die slagroom proeven. Dat laatste heeft hij dus ook kei stoer gedaan tijdens het optreden, hoewel hij helemaal geen slagroom lust. Dat blijkt lokaal dus ook enorm te verschillen, dus ik ben wel behoorlijk curieus, wat gebeurt er bij jou naast beren die broodjes smeren?

2016-02-27 12.15.42-1

De douche blijkt trouwens een fantastische plek om te zingen. Alle ingrediënten voor een _spetterend_optreden zijn binnen handbereik. En zoals je ziet, het is een kwestie van tijd voor hij naar het Sportpaleis kan.

2016-03-08 10.03.02

Nu ik erover nadenk, ik praat eigenlijk elke dag tegen een paar Sportpaleizen. Ik merk dat niet zo goed, want eigenlijk praat ik vooral tegen een oranje mouch’ke, maar de cijfers liegen niet. Ik presenteer nu al een paar jaar hetzelfde programma, wat een heel leuke en comfortabele zetel is, maar toen de vrouwen afgelopen dinsdag (op vrouwendag) beslisten om Nostalgie te kapen en er voor een dagje nostalSHE van te maken, ben ik toch nog eens verliefd geworden op mijn job. Het was één grote adrenalinerush (vier uur lang) en ik was stikkapot na de uitzending, maar zo fijn om zo interactief en kort op de bal radio te maken. Loved it. (En special thanks voor de geheime facebookgroep die me een hele dag met complimenten bleef bestoken)

2016-03-07 19.36.38

Stikkapot blijft hier wel een constante in het verhaal, want slapen gaat hier nog altijd niet goed (understatement). Maar er is ook hoop, want na lang sukkelen en ette(r)lijke loopoortjes en doktersbezoekjes, begint het ons te dagen dat ons nachtelijk krijsende jongetje misschien een chronische oorontsteking heeft. Omdat hij geen koorts maakt (ook nu niet, hoewel ze langs beide kant zeer duidelijk ontstoken zijn), hebben we daar nooit eerder aan gedacht. Of mee naar de dokter geweest. We hebben nu een afspraak bij de NKO-arts op 24 maart en duimen dat die zegt ‘buisjes’ en dat daarmee het grootste leed geleden is. Ik ga wel ergens de stukken van mijn moederhart moeten oprapen, wetende dat hij misschien al die tijd zoveel pijn heeft gehad en wij hem niet geholpen hebben. (En dat al die nachtelijke escapades misschien niet nodig waren geweest, maar bon, vijgen na pasen)

2016-03-04 14.50.16-1

En of dat allemaal wel te combineren was, vroegen de studenten journalistiek van de Artevelde Hogeschool. Ze mochten hun interviewskills op mij testen en hadden hun research grondig gedaan. “Want je bent radiomaakster, moeder van twee kinderen en blogster, zo’n druk leven!”. Het was raar om iemand anders dat te horen zeggen, want soms denk ik dat het gewoon aan mij ligt dat ik het moeilijk vind om daar gezwind door te springen. Al lukt dat langs de ene kant ook wel aardig, langs de andere kant is er altijd dat sluipende slaaptekort en die jagende drukte. Maar ik vond het wel eens leuk om het onderwerp van een zogezegd tv-programma te zijn (once an attentionwhore, always an attentionwhore) én ik heb moeten lachen toen ik naar de wc ging.

2016-03-04 18.50.00

Hopelijk wordt er ook veel gelachen dit weekend. Als getuige heb ik de zware taak gehad om een vrijgezellen te organiseren en dit weekend is the proof of the pudding. In the eating dus, met wat vrouwen en wat homo’s.

Ik hoop alvast op een topweekend. En één ongestoorde nacht.

Alles goed bij jou?