Dat van die prachtige tafel.

We waren met het hele gezin uitgenodigd bij een hele goede vriendin van mij (de meter van Felix, that level) om met een feestje op maat haar x-tigste verjaardag te vieren. Het concept: ge komt in de namiddag toe voor een stukske taart, ge neemt een badje terwijl de vriendinnen bijpraten en de mannen op de kinderen letten (wij hebben geen bad meer en ik mis dat zoooo hard, zij leent het hare even uit en komt er bij zitten in de badkamer, that level), ge gaat over naar avondeten, ge speelt nog een spelletje Cluedo, ge blijft slapen en ’s morgens moogt ge ook nog eens aanschuiven voor het ontbijt. Truly, madly, deeply een topconcept!

Maar we zaten dus een groot stuk van de tijd aan een ongelooflijk prachtige tafel waar ik al een paar maanden mijn ogen niet van kan afhouden. Ze leek bovendien wel heel erg op de tafel die ik al dromend op het internet gevonden had op de website van Pure Wood Design. (Bij nader inzien bleek ze ook daar gekocht) Want websites met foto’s zoals dit, daar krijgt mijn interieurhartje het altijd lekker warm van. Mijn portefeuille vaak koude rillingen, maar dat is een andere zaak.

purewooddesign-zwarte-schragen-1 IMG_0202

Ge weet ook nog van het probleem met de gifgroene stoelen en de rode kast? En vooral: hoe de Jani van het interieurdesign in mezelf daar behoorlijk veel last van had? Misschien moet ik verklappen dat ik ooit kei hard architect wilde worden tot ik doorhad dat wiskunde een substantieel deel van het verhaal was. Ik heb toen afgehaakt, maar ik ben er nog altijd heel graag mee bezig.  Ik probeer afhankelijk van de ruimte en het budget toch altijd het beste naar boven te halen. Enfin, dat (luxe)probleem in onze living stak mijn ogen uit.

Actie dus. Ik heb de stoelen verkocht aan iemand die al een hele tijd op zoek was naar die bepaalde stoelen (en ze zijn niet meer in de winkel te krijgen), dus dat was al een win-win. Ik ben daarna voorlopige (goedkopere) stoelen gaan kopen die er bijzonder goed uitzien en waar we alle kanten mee op kunnen. Misschien dat er ooit één mooie designstoel bij kan (dat is ook al heel mooi – en die hebben ze dus ook bij Purewooddesign. Aah), aangevuld met een paar leuke tweedehands vondsten.

IMG_6720

Nog meer actie: overleggen met Pure Wood Design om te kijken of we voor elkaar iets konden betekenen. Ik heb geen interieurblog, maar we hebben toch een kleine vriendschap gesloten. Waarna ik de tafel mocht bestellen van mijn lief (“Want we moesten toch ooit een andere tafel hebben en de huidige is toch te klein en niet meer zo handig nu ze hier permanent in uitgetrokken toestand staat. Hoeveel kost het zegt ge? Ok dan, dat is niet weinig maar het meer dan waard”). Ge zou nog zeggen dat mijn lief verstand van zaken heeft, maar aangezien zijn bachelor pad volledig ingericht was ROND een computer, moet ik dat toch tegenspreken.

Dus voila, binnenkort (minder dan een maand!) wordt hier een prachtige tafel met steigerhout geleverd (zoek op model Hedensted) van 2,60m x 90cm. Ik kan al niet wachten.

opname zonder titel-666goed!

En hoe dat nu zit met de rode kast? Awel, met de nieuwe tafel en stoelen mag de kast heel misschien zelfs rood blijven. Heel misschien.

Dat, of er komt een plakfoliefuif. Waarbij er pas gedronken wordt NA dat de folie (zo recht mogelijk) op de kast is geplakt met helpende handen. Wilt ge ook komen?

This entry was posted in Thuis en al. Bookmark the permalink.

14 Responses to Dat van die prachtige tafel.

 1. Tine says:

  Hoera!!! Je gaat zo content zijn met die tafel: ik vind ze zeer mooi! Enne, count me in voor die plakfoliefuif! xxx

 2. Lotte says:

  Ik wil gerust komen helpen voor die plakfolie, al is het maar omdat ik jullie nieuwe tafel eens met eigen ogen kan bewonderen. 🙂 Ik ben er namelijk ook al toppezot van!

 3. Heidi says:

  Oh, da’s gewoon te schoon allemaal! En je post komt op een uitgelezen moment: de kalkverf voor de hal is bijna besteld, en de smid komt één van de dagen langs om op te meten hoe we een ijzeren/steigerhouten/scheepshouten combi van bank en kapstok gaan maken. Veel inspiratie daar, op die website.

 4. Liselore says:

  Ik heb die tafel! Zoo mooi.

 5. Mamafien says:

  Zo een mooie tafel! Zou heel mooi passen in ons interieur. In ons budget daarentegen… 🙂

 6. Maja says:

  ‘t is goed, ik kom af!

 7. Hilke says:

  Hier ook een trotste Pure Wood Design-tafel-eigenares.
  Alleen wel nt de ingelegde versie, die hadden ze toen nog niet.
  Snif snif.

  Maar iedereen vindt mijn tafel + bijpassende bank wel hééél mooi.

 8. Katrijn says:

  Awel Sofie: hoera’tjes voor jou om je stoute schoenen aan te trekken en ervoor te gaan.
  Een nee heb je, een ja kan je krijgen. Je steekt ook veel tijd in je blog, en me dunkt dat je er ook een paar kleine dingen voor terug mag krijgen – naast lezers die hier enorm graag komen lezen. Omdat je eerlijk bent over alles – over de grote dingen, de kleine dingen, en dat je durft korting af te pingelen in ruil voor een -terecht- lovende review. En ik schuif met plezier aan binnekort!!!

 9. Fo says:

  Zot mooie tafel! Ben heel benieuwd hoe die bij jullie gaat staan!

 10. Tine says:

  Ik zie dat die tafel ook als tuintafel bestaat…interessant. Ik kende dit merk nog niet. En voilà, zo hebt ge uw korting verdiend 😉
  En nu moet je nog de triptrap’s schilderen.

 11. Schoon! Zo zou ik er ook wel eentje willen, als we tenminste zouden weten of we hier gaan blijven en dus rekening moeten houden met de kleinere eetkamer of niet. Want zoveel geld uitgeven, dan wil ik dat het er ook wel eentje is voor de komende 50 jaar (ofzo 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *