Beste kledingwinkel,

Ik heb de indruk dat het de bedoeling is om (zoveel mogelijk) kleding te verkopen. Het is me dan ook een raadsel waarom u de inrichting van uw paskamers afstemt op totaal het tegenovergestelde. Sta me toe even mijn hart te luchten.

  • Ten eerste. De grootste fout die u kan maken, is om een paskamer te bouwen zonder spiegel. Niet zomaar een spiegel, liefst eentje waarin ik mezelf kan zien van kop tot teen. Bonuspunten voor een spiegel die ook toelaat om mijn achterkant uitgebreid te bestuderen. Toch zie ik het heel geregeld gebeuren beste kledingwinkel, dat u verlangt dat ik uit mijn paskot kom om in de spiegel te kunnen kijken. Ik zal u iets verklappen mijn liefste. De kans dat ik iets koop is nihil als ik uit mijn kot moet komen om mezelf in een kledingstuk te zien dat ik overweeg te kopen. Dat voelt niet fijn. Dus pas ik niets, dus koop ik niets. Het is maar dat ge het weet.
  • Ten tweede. Het is geen goed idee om pashokjes te maken die open zijn tot aan de knieën en waar ook mijn hoofd bovenuit komt. Als ik iets pas, moet ik helemaal verstopt zijn. Als ik mij moet bukken om bijvoorbeeld mijn schoenen uit te doen, wil ik niet het risico lopen dat de rij met aanschuivende mensen ondertussen mijn striemen of versleten onderbroek ziet. U verkleint de kans om mij iets te doen kopen behoorlijk drastisch door een saloondeur als pashokafsluiter te gebruiken. Het is maar dat ge het weet.
  • Ten derde. Als u als kledingwinkel beslist om het kledinghokje af te sluiten met een gordijntje, dan is dat prima. Maar wil u er wel voor zorgen dat het gordijntje breed genoeg is om de hele deurgat af te sluiten? Het is namelijk geen leuk spelletje om de spleet langs de ene kant alleen maar te kunnen oplossen door een spleet aan de andere kant te maken. Ik weet niet of u het beseft, maar ik sta vaak in mijn ondergoed om iets te passen. Ik deel dat niet graag met andere klanten of verkoopsters als het niet echt nodig is. De kans dat ik dan iets koop is nihil, het is maar dat ge het weet.
  • Ten vierde. Ik begrijp waarschijnlijk het stuk design of hip weer niet helemaal, maar praktisch zou toch ook wel op uw verlanglijstje mogen staan beste kledingwinkel. Ik stel daarom voor u dat meer dan één kapstok voorziet in het pashokje. Tenminste als u het leuk zou vinden dat ik niet alle kledingstukken op de grond gooi. Ik neem aan dat u ze wel nog aan iemand anders wil verkopen als ik ze niet gekocht heb. Ik ga daar anders zeker per ongeluk met mijn schoenen of zweetvoeten opstaan, het is maar dat ge het weet.
  • Ten vijfde. Een bankje of een stoel in het kotje is geen overbodige luxe. Kleren (en vooral schoenen) aan- en uitdoen gaat een stuk vlotter als je daarbij even kan zitten. Ook een bankje voor de wachtende mensen die de outfit keuren is altijd mooi meegenomen. Zeker omdat u het meestal zo onaangenaam heet maakt in de paskamers, dat die arme mensen heel erg hun best moeten doen om niet flauw te vallen. Hoe beter de faciliteiten om mezelf vlot aan- en uit te kleden, hoe sneller het hokje vrijkomt voor de volgende potentiële koper. En zoveel mogelijk kleding verkopen, dat was toch uw bedoeling, nee?

 

Beste kledingwinkel. Ik kom speciaal naar u omdat ik wil passen. U geeft meestal duidelijk geld uit aan winkelinrichting, dus ik denk dat het maar een kleintje is om mijn tips even mee te nemen. Gewoon even doorgeven aan interieurspecialist, die vermoedelijk alles ontwerpt in zijn blootje. Want ik krijgt sterk het gevoel dat die nog nooit kleren heeft moeten passen in zijn eigen pashokje. Als u mijn vriendelijke tips niet in overweging neemt, zal ik genoodzaakt zijn om voortaan online te shoppen. Het is maar dat ge het weet.

Met vriendelijke groetjes,

Sofie

(just a woman who likes to shop)