SOS. Het probleem rood – gifgroen.

Vier maanden wonen we ondertussen in ons nieuwe huis. Ik heb geen schroom om te zeggen dat het mogelijks één van de betere beslissingen van ons leven is geweest. Een veel ruimer huis én bovendien een klein tuintje en terras, dat is een grote zegen. We wonen bovendien nog helemaal in dezelfde buurt, dus we hebben onze gewoontes zelfs niet moeten aanpassen. Win win win. (Oude foto’s nog, want de wieg is ondertussen vervangen door een park)

IMG_5256 IMG_5257

Mijn lief was niet direct overtuigd van de grote stap, maar is ondertussen helemaal mee. Meer dan mee zelfs. Hij was ook niet helemaal zot van de gigantische hangkast in onze living (gigantisch betekent zeven meter lang, pretty big dus echt), maar is er nu wel fan van. In het begin wilde hij de kast zelfs afbreken, maar ik heb hem kunnen ompraten. Hij heeft zich dan op de passiflora en boom gestort, daar kon ik hem dan weer niet van tegenhouden.

Ik ben megafan van de kast. Het is een praktisch opbergmeubel en omdat ie hangt ook prachtig in de ruimte. Er is maar één ding gigantisch mis mee: de kleur. Ik hou echt niet van rood. En het wordt nog erger, want gifgroen en rood, dat is echt heel foute kerst. Ook in alle andere maanden dan december.

IMG_5122

Omdat we eigenlijk helemaal niet van plan waren om te verhuizen, zijn onze meubels ook niet echt afgestemd op een nieuw huis. Deze prachtige gifgroene stoelen vloeken bijvoorbeeld honderdduizend jaar met de rode kast. Mijn eerste gedacht was om ze te verkopen, maar de eerste koper heeft bijna meteen afgehaakt omdat het er maar vier zijn ipv zes. En toen werd het stil, maar mail gerust bij interesse.

IMG_6365

Niet dat ik de stoelen lelijk vind, integendeel. Ze zitten super, zijn super in onderhoud en zijn echt heel mooi. Maar ze vloeken met de rest van de kamer. Big time. Sinds ik HAY ontdekt heb droom ik ook wel een beetje van koraalrode designstoelen, maar dat zal voor een ander leven zijn met een ander budget.

Een nieuwe tafel staat ook op de wishlist. Een hele grote liefst (2.5 tot 3 meter), in hout en in Scandinavische stijl. Ja, ik weet wat ik mooi vind. Ik kan het helaas niet altijd betalen. Ik hoop op een geweldige kringloopvangst of een gulle Sinterklaas. Maar geen probleem, ik kan wel wachten.

IMG_5124

Maar de kast, daar erger ik me bijna elke dag aan. Die gaat er één dezer echt aan moeten geloven. Schilderen? Moeilijk, want ik weet niet goed wat de ondergrond is en kijk er eigenlijk een beetje tegenop. Een vriendin gaf ook de tip om het met een soort plakfolie te doen, maar daar durf ik zelf niet aan te beginnen (denk ik). En ik ben er ook nog niet helemaal uit in welke kleur het dan eigenlijk zou moeten worden. Ik zou de buitenkant graag hout willen (met die plakfolie, iemand ervaring mee?) en de kastdeuren wit (en een enkele deur in pastelgroen of blauw). Of heb je nog een ander idee? Of buitenkant wit en de deurtjes in een andere kleur? Of andersom?

Ik ben meestal zelf de eerste om interieurtips te geven. Maar hier weet ik niet goed hoe ik het zo budgetvriendelijk mogelijk moet aanpakken, maar toch haalbaar. Ik wil de Roger in mezelf best wakker maken, maar ik wil er toch ook niet mijn hele herfstvakantie aan kwijt zijn.

Wat zou gij daar mee doen?

PS: Handige harry’s mogen zich spontaan aanmelden

PPS: Interieurfirma’s die willen tonen wat ze waard zijn, dit is je kans op fantastische reclame 🙂

This entry was posted in Thuis en al. Bookmark the permalink.

22 Responses to SOS. Het probleem rood – gifgroen.

 1. liese says:

  ik zou het eens aan mijn lief vragen 🙂 (doe ik voor jou ook wel eens 🙂 )

 2. Sofie says:

  De kast ziet er hoogglans uit? Ik denk niet evident om te schilderen…
  Als je de rest van je interieur neutraal houdt (zoals nu dus) is dat een mooie eye-catcher.
  Ik zou de stoelen veranderen 🙂

 3. Heidi says:

  Schilderen. Kan je er niet een deurtje afhalen om mee te nemen naar de verfwinkel met advies? Echt, ze hebben mij daar al duizend keer zo goed gezegd op welk soort ondergrond welke primer en welke verf goed houden, dat ik daar 100% vertrouwen in heb.
  Ik zou daar eerder een kleur opzetten die te combineren valt met andere dingen dan de stoelen te veranderen. Uiteindelijk blijft dat rood wel zeer bepalend voor al de rest ook…

  • Sofinesse says:

   En het is en blijft een lelijke kleur dat rood :). Ik denk dat het perfect mogelijk is om dat te schilderen, maar het moet wel goed gedaan zijn of de kast is naar de bom he 🙂

 4. Dominique says:

  Ooh daar zou ik ook zelf niet aan durven beginnen, ik zou precies eerder verven dan plakken. Maar zoals Sofie al zegt, lijkt het me ook een goed idee om de stoelen te veranderen, hout, wit of zwart ipv die groene en probleem opgelost, toch? Je kan mss wel stoelen in de kringloop op de kop tikken die je dan kan verven, is volgens mij een veiligere optie. Ik zou de hangkast ook zeker niet wegdoen, super handig en nog mooi strak ook!

  Ps: post zeker een foto wat je uiteindelijk gedaan hebt eh 🙂

 5. Fo says:

  Ik zou advies gaan vragen in de verfwinkel. Als ze zeggen dat je zoiets niet kan schilderen moet je het uit je hoofd zetten, zeggen ze van wel, dan heb je een plan. Ik heb ooit een rode muur in mijn kamer gehad en vond dat een heel mooie, maar dominante kleur. ALLES moet je er op afstemmen. Ik vond dat zelf nogal een vermoeiende kleur dat rood.

 6. Anaïs says:

  In de doe-het-zelf goedkope deurtjes kopen en enkel voor de bovenkant een oplossing zoeken?

 7. Ilse says:

  Ik zou er ook een deurtje afhalen en ermee naar Colora trekken. Tegenwoordig kan alles geschilderd worden, mits de juiste producten (ontvetter, primer, lak, juiste rol, …). Succes! Benieuwd naar het eindresultaat!

 8. Koen says:

  Waarom niet out of the box denken en met je vraag naar een bedrijf stappen die aan carwrapping doet? Zij kunnen je misschien helpen en/of op weg zetten naar een betaalbare oplossing. In Gent heb je (volgens google) bijvoorbeeld customsigns.be.

  Of gewoon eens zoeken op Google met de woorden ‘meubels wrappen’, dan krijg je ook heel wat hits.

 9. Elsie says:

  Nog nooit gereageerd, ben zo’n irritante lurker 😉 Maar ik lees met veel plezier je posts over je kindjes en borstvoeding…
  Soit, wat ik wou zeggen: ik zou eens informeren naar plakfolie. Via via ken ik een firma die dat doet en het resultaat ziet er op foto’s alleszins spectaculair uit. Firma is Influoos uit Zele (check de foto’s op hun Facebook-profiel, o.a. een voor en na van een oude tafel).

 10. tine says:

  Hey Sofie
  Ik zou dit meubel niet zelf gaan schilderen. En sorry voor de fans: bij Colora weten ze inderdaad perfect welke producten je nodig hebt, maar het kost je steeds een half maandloon en dan kan je zelf beginnen prutsen. Ik betwijfel ook of je het resultaat lang mooi zal kunnen houden.
  Wij hebben bij de schrijnwerker een kast laten spuiten. Dat ziet er superglad uit en is ook veel steviger. Kost wat (maar doe het zelf dus ook). Die folie ken ik niet maar lijkt me wel goed idee ook!
  veeeeel succes! En ben blij dat je hay hebt ontdekt, echt iets voor jou!!! Xxx

 11. Kim says:

  Oeewfff.. ik begrijp het probleem, zo’n aanzicht zou me hoofdpijn bezorgen nog voor ik aan het ontbijt begonnen ben 🙂 Die kast lijkt me idd superpraktisch, dus houden!
  Zo’n blinkende afwerking, dat is uiteindelijk toch ook maar een dun laagje dat ze erop lijmen, niet? Zou er geen manier zijn om dat eraf te schuren of zo, en dan een nieuwe frontlaag erop te laten kleven?
  I’m just guessing.

  Die stoelen van Hay kan je misschien aan de Kerstman vragen, aan 1 stoel per jaar of zo 😉

 12. Tine says:

  Ik zou de voorzijde van het tablet bekleven met witte plakfolie, kan je weinig mis mee doen, en dan bovenop de kast een nieuwe tablet leggen in berken multiplex (met al dan niet witte HPL). Ik hou enorm van het uitzicht van de kopse kanten van multiplex. Een beetje zoals hier: https://www.pinterest.com/pin/409968372305900828/
  Bij Hanssens hout kan je dat bestellen en op maat laten zagen.

  De deurtjes zou ik ofwel laten beplakken in het mat wit, maar dus laten doen ipv zelf te proberen, ofwel nieuwe deurtjes erop hangen.

 13. Katrijn says:

  Met plakfolie heb ik goeie ervaring. Ik ben vreselijk onhandig, dus dat moet je niet afschrikken. Het was wel met kleinere stukken.
  Laten schilderen zou natuurlijk nog beter en duurzamer zijn, maar ik vrees dat dat een dure grap wordt. Misschien moet je eens informeren bij een goeie stielman/schrijnwerker.

 14. Jozefien says:

  Houden, die stoelen! Ik vind ze supermooi, stonden ook eerst op ons verlanglijstje. De kast laten spuiten lijkt mij een goeie/duurzame/nette oplossing. Werd hierboven ook al een paar keer gesuggereerd. Niet goedkoop, vrees ik, maar wel een slimme zet. Plakfolie komt waarschijnlijk weer los na een tijdje (#kindervingertjes) en zelf zo’n oppervlak schilderen vind ik geen makkie. (Lijkt eenvoudig, is het helaas niet)
  Kies misschien een rustige kleur voor de kast, want uiteindelijk zal je er jàren op kijken. En komen er ooit toch nieuwe woonkamerstoelen, dan heb je meteen weer een ‘nieuw’ interieur. Ben benieuwd :-)!

 15. Siska says:

  Ik zou iemand zoeken die goed kan paintbrushen en die kast gewoon laten overspuiten in een kleur die je mooi vindt.
  met paintbrush zou je eventueel ook nog een tekening ofzo erin kunnen verwerken 🙂 (ik denk nu spontaan aan een kerstboom :-p )
  maar logisch gezien beter een neutrale kleur (zwart of wit?)
  succes ermee en laat weten wat het resultaat wordt !

  • Tine says:

   Hey Sofie
   Ik zou proberen een plannetje te maken voor een totaalinrichting (ik weet dat je dol bent op plannetjes maken!) en daar stap voor stap naartoe werken. Persoonlijk zou ik gaan voor een effen witte of warmwitte kast en dat later combineren met een grote natuureiken tafel en bv. witte stoelen van Hay en kleuren laten terugkomen met accessoires. Vijf a tien jaar geleden was felrood de hotste kleur voor moderne interieurs, vandaar waarschijnlijk dat die hippe vroegere bewoners zo’n grote rode kast aandurfden. 🙂 Daarom zou ik grote meubels zo tijdloos mogelijk houden. Accessoires in een trendkleur kan je makkelijker en goedkoper vervangen he.
   Tip voor Scandinavische interieurs: http://www.ergenstussenin.be. En maak foto’s van je interieur en ga daarmee naar designwinkels als Pot, Huiszwaluw, De directeurswoning of het Casteelken. Interieurarchitecten daar werken gratis een plannetje voor je uit. Als je wil, kan je met hun tips ergens anders nog de budgetvriendelijkere versie gaan zoeken.
   Ps: supermooi behang van Ferm Living!!!

 16. toppeter says:

  Knappe nicht, ik ben het meestal met je eens, nu niet. Doe die gifgroenlelijke stoelen weg en de kast komt tot haar recht. Geen gezever, geef Tom gelijk en beschouw het als de kast van de liefde.. Rode groeten ! en kus @ felix !!

 17. Pingback: Dat van die prachtige tafel. | Sofinesse

 18. Pingback: It takes two (donsdekens), baby. | Sofinesse

 19. Pingback: La table est arrivée! | Sofinesse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *