Ik moet daar eerlijk in zijn, het was schaamtelijk lang geleden dat ik nog eens was gaan sporten. Ik heb daar allerlei gerechtvaardigde excuses voor zoals verhuizen, een wankele gezondheid, een verbod van de kinesist en geen babysit (Bumba telt niet zeker?). Maar uiteindelijk blijven het excuses. Vandaag was ik dus extra rebels door na mijn kinesessie eindelijk nog eens naar mijn geliefde Stadium Coupure te gaan.

De sfeer in de kleedkamer zat er meteen goed in, bij twee andere sportievelingen waren er bizarre liefdesperikelen waarvan iedereen mocht meegenieten. Ik bedoel, hij stuurde blijkbaar smsjes zonder iets van kusjes in, maar toen zij dan had gezegd dat ze iemand anders had leren kennen, had hij haar plots wel weer scheetje genoemd. Drama in the dressingroom.

Ik was een beetje te laat door de kine, dus ik stormde meteen de les binnen en begon vlijtig mee te doen. Pas een minuut en vele rare blikken later, zei de lerares dat dit het einde van een andere les was. Niet de opwarming van mijn geplande les dus. Ge zijt mee met de schaamtelijkheid van deze situatie? Merci, ik dook weg achter mijn telefoon met behoorlijk rode wangen.

Uiteindelijk ging de stepklas zelfs niet door, want er waren maar twee gegadigden. In dat geval wordt de les sowieso geannuleerd (het minimum is drie mensen). Dan doet ne mens na al die tijd al eens moeite om te sporten, kan het nog niet doorgaan! Gelukkig biedt Stadium altijd een alternatief, in dit geval: zumba.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zeker was of dat nog bestond, maar blijkbaar is deze fitnesshype toch overeind gebleven. En ik kan u zeggen waarom, het is gewoon kei leuk. Ik was dat helemaal vergeten.

Er zijn natuurlijk een paar nadelen:

  • Het wordt gegeven door een supermodel met een toplijf. Mijlenver van mijn eigen postnatale not-so-bikini-body. Maar ze zag er nog heel jong uit en ze had vast 5 maanden geleden ook geen kind van bijna 5 kilo gebaard, dus ik zette me erover
  • Je moet veel schudden, met vanalles. Ja, ook met lichaamsdelen die je liever niet zo hard laat schudden (of waarvan het niet de bedoeling is dat ze schudden). I am talking melkborsten en postnatale buikwanden. Maar ook daar heb ik me overgezet. En met mijn bootie is niks mis.
  • Het werkt nogal op je darmen, niet ideaal als je net worteltjes met rijst en een visburger gegeten hebt. Maar het voordeel is: de muziek staat zo luid dat niemand iets doorheeft als er wat lucht ontsnapt. Or so I hope.

 

Gelukkig zijn er ook veel voordelen:

  • Je moet je zo hard concenteren op de pasjes, dat je werkelijk aan niets anders kan denken. Weg zorgen voor een uur.
  • Je zweet er goed van, zonder dat het pijn doet. Dat vond ik oprecht, en dat na een paar weken minimale sportactiviteit.
  • De tijd vliegt voorbij, de meeste andere sporters zijn even onbeholpen in het heupwiegen dus je kan er volledig voor gaan.

Samengevat, het was heerlijk. Ik wil morgen al teruggaan. En die douche achteraf, dat blijft toch de beste beloning he?