Drie maanden bij ons. Negen maanden zwanger. Dat is samen een volledig jaar. Ik kan vandaag dan ook niet anders dan terugdenken aan deze tijd exact een jaar geleden. Het moment waarop je papa en ik beslisten dat er nog een kindje mocht bijkomen. Het moment waarop we het vliegtuig pakten om een weekje te gaan zeilen met goede vrienden. Want zo gaat dat bij ons. Wij gaan op vakantie en wij komen met een extra cadeautje naar huis.

Bij je broer waren we een beetje gepakt op snelheid. Negen maanden samen en een positieve zwangerschapstest, dat was voor een paar mensen nogal een schok. Ook voor ons. Deze keer was het anders, we wisten wat er ging komen.

Of toch niet helemaal. We gingen ervan uit dat het deze keer wel wat lastiger zou worden. Want twee keer een droombaby, dat is toch te veel chance hebben? Het was de eerste zes weken ook niet bepaald a walk in the park, omdat jij het concept van ’s nachts slapen totaal niet begrepen had. En omdat je grote broer hier ook nog rondloopt en aandacht vraagt. Maar toen ging het beter, vonden we onze draai en werd het fantastisch.

Ik weet het, ik zou eigenlijk moet zeuren over het slaaptekort. Ik zou moeten zuchten omdat het toch zo zwaar is met twee kleine kinderen. Maar nee, ik heb het weer vlaggen. Ik zit weer volledig te zweven op een roze wolk. Jij bent een ongelooflijk gemakkelijk kind. Jij eet, jij slaapt, jij vertedert ons, jij pakt je broer in, jij lacht, jij groeit.

Als kool, mijn zoon. Ik heb al een gigantische doos met kleren moeten wegdoen, omdat je er volledig bent uitgebarsten. Vandaag draag je body maat 81, een broek maat 74 en een T-shirt maat 80. En je bent nog maar drie maanden. Je ziet eruit alsof je zo meteen naar de andere kant van de kamer kan kruipen, maar je bent nog maar in het stadium van je hoofdje opheffen. Je zit dus perfect op schema, je bent alleen een beetje groter dan de doorsnee driemaander. Een beetje veel groter, een beetje gigantisch.

Ik heb op de unief speciaal een richting gekozen zonder statistiek, want ik haat wiskunde. Is het misschien daarom dat jij zowel voor lengte als voor gewicht beslist hebt om buiten de Vlaamse curve te vallen? Statistieken, gemiddelden, cijfers, dat interesseert ons niet.

Behalve dan dit: je krijgt een dikke 10/10. Mijn kleine gigantische topbaby.

2015-05-26 15.15.162015-05-23 18.49.52

Liefs,

Je mama.