De ooievaarstraat

Hoe gaat dat op een doordeweekse vrijdag als je net bevallen bent? Je zit in de zetel met een baby aan je borst en surft ondertussen (met één hand) wat op het internet. Ik ga al eens graag langs immowebsites en voerde mijn gebruikelijke zoekvoorwaarden in op immoweb. Huisjes bekijken onder een dekentje is een bijzonder fijne borstvoedingsbezigheid.

Want ooit zouden we wel eens verhuizen. Toen we dit huis kochten, was het nooit de bedoeling om hier de rest van ons leven te blijven. Een starterswoning heet dat, geloof ik. Het is hier ongelooflijk fijn wonen, maar op termijn mochten er wel wat slaapkamers en tuin bijkomen. Ooit. We hadden onszelf een verre deadline opgelegd. Tegen de tijd dat Basiel naar de lagere school ging, zouden we er toch wat ons gedacht van moeten maken. Gesteld dat hij dan eventueel van school zou moeten veranderen, omdat we zouden verhuizen. Hypotethisch allemaal en vrij ver weg. Het is niet dat verhuizen op de agenda staat als je net een tweede kind gekregen hebt of – in het geval van mijn lief – in dezelfde maand ook nog eens van job bent veranderd. Dat zou echt belachelijk zijn.

Maar ik botste op iets, en het praatte tegen mij. Ik scrolde duizend keer door de foto’s, las de tekst en riep mijn lief. Want schat, dit moet je toch echt eens goed bekijken. Wow, dat ziet er leuk uit. En heb je dat tuintje gezien? Oh, en weet je wat nog beter is, het is hier vlakbij? Zou ik toch niet proberen om een afspraak te maken. Want dat kan op zich toch geen kwaad he?

De volgende ochtend stonden we aan de deur. Ik stapte binnen en moest mijn enthousiasme serieus onder controle houden. Basiel amuseerde zich rot en voelde zich meteen thuis. Mijn lief keek vooral kritisch rond. En rolde af en toe eens met zijn ogen als hij zag hoe enthousiast ik was. We wandelden naar huis en ik belde en passant even naar de bank, just in case. Even checken of we het_eventueel_ zouden kunnen betalen.

’s Avonds gingen we terug, met een nonkel die er wat van kent (architect) en een vriendin die om de hoek woont (en er ook wat van kent). Ik werd stilaan een beetje gek, want ik zag ons daar meer en meer wonen. De volgende dag zat ons huis vol fantastische vriendinnen die op kraambezoek kwamen, maar ik kon bijna aan niets anders meer denken. Mijn lief zag ondertussen wat minpunten, maar zag het vooral niet zitten om ‘een huis kopen’ er nog even bij te nemen. Begrijpelijk.

Uiteindelijk gingen we nog eens kijken, met mijn schoonouders. En nog twee vriendinnen met kennis van zaken. Iedereen was heel erg enthousiast. Om een lang verhaal kort te maken, we deden een bod en het werd aanvaard. We zijn nog altijd een beetje in shock, maar wij gaan dus verhuizen naar de Ooievaarstraat. En zelfs mijn lief is ondertussen geweldig enthousiast.

Heel binnenkort komt er dus ook een fijn huis te koop in de Notelaarstraat in de Brugse Poort in Gent. Hou het in het oog, peoples.

 

 

Totaal onverwacht, maar die trein van ons zit weer op het hogesnelheidsspoor.

This entry was posted in Thuis en al, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

19 Responses to De ooievaarstraat

 1. birgit says:

  proficiat met de aankoop!

 2. Zo leven jullie graag, he. 🙂 Dat komt allemaal wel goed. Proficiat!

 3. Liese says:

  Ooh geweldig voor jullie!

 4. Oon says:

  Het is dat het zo moet zijn, zeker? Gefeliciteerd!

 5. Sofie says:

  ohhh zoo spannend!

  Wij verhuizen hier (hopelijk tegen het einde van het jaar) ook maar 2 straten verder en nemen dan ook ineens onze buren mee 😉

 6. marijke says:

  wow, spannend! jullie zijn wel durvers zeg. Maar dikke proficiat.

 7. Katrijn says:

  Moedig van jullie! Ik ben in een periode van 2 jaar 3 keer verhuisd en ik heb mijn buik vol van dat verhuizen. Maar het zal vast wel een fantastisch huis zijn!

 8. Inge says:

  Oh, super fijn! Een verhaal dat je later aan Felix kan vertellen: omdat mama door/dankzij jou aan de zetel gekluisterd was, heeft ze dit huis gevonden 🙂
  Hier is de combinatie borstvoeding+tablet ook al zeer handig gebleken.

 9. jessie says:

  Super tof! T ziet er een kei schoon huis uit! En dat jullie nog sjance hebben gehad dat er zoveel twijfel-tijd was. Dat zou in onze regio echt niet gepakt hebben denk ik 😉 Proficiat en succes met de verhuis!

 10. Koeka says:

  Fantastisch nieuws. Proficiat.

  Dat jullie verhuizen naar de meest levendige, sociaalvoelende en jonge gezinnen-tellende huizenblok van de Brugse Poort, dat wist je waarschijnlijk al. Geniet er van

  (Voor wie het zich af vraagt: Nee, ik woon gewoon een beetje verder)

 11. Lien says:

  Proficiat met de aankoop!
  En zo toepasselijk zeg, de ooievaarstraat 🙂

 12. Sandrien says:

  Buitenkansjes moet je grijpen! Goed gedaan en proficiat!

 13. emmel says:

  amai het kan snel gaan! Proficiat

 14. Els says:

  Geweldig! Proficiat!
  Ooievaarsstraat, als dat maar goed komt 😉

 15. Kris10 says:

  Proficiat!
  Wij zijn ook op huizenjacht. Mijn liefje is superenthousiast over een huis, ik nog niet helemaal. Misschien moeten we toch nog maar eens een tweede (of zelfs derde) kijkje gaan nemen …
  De naam Ooievaarsstraat is wel toepasselijk 🙂

 16. Tine says:

  Proficiat! En geweldig dat jullie dingen gewoon doen. Geen eindeloos gekeuvel, gewoon baf, we gaan ervoor. En uiteindelijk komt dat allemaal goed.

 17. Ineken says:

  Proficiat! Spannend zeg!

 18. Pingback: Een huis is nooit af. | Sofinesse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *