*Hij is vandaag precies één week oud, dus misschien is het nog te vroeg voor een echte evaluatie. Desalniettemin, ik moest even schrijven.

*Ik ben nog altijd een even grote fan van het platte baby-tijdperk. Wat is er zaliger dan een baby die op jou ligt te slapen terwijl je zelf een beetje soest? De wolk is even roze, maar toch zijn er wat dingen anders dan de vorige keer.

*Met stip op één: alles is anders als er al een kindje rondloopt. Veel pittiger. Gedaan met ‘slapen als de baby slaapt’ of alleen maar het ritme van de baby volgen. Ik heb maar één grote angst op mijn roze wolk voorlopig en dat is dat ik er volgende week alleen voor sta in de ochtendspits. Een baby die meestal vollen bak aanligt én een kleuter wassen/voeden/entertainen én bovendien met die z’n drietjes om 8u15 aan de schoolpoort staan. Ik zie dat nog niet helemaal gebeuren. Ok, ik zie dat NIET gebeuren eigenlijk. Ik hebe echt nog geen idee hoe. Maar ook hoera dat de kleuter overdag naar school gaat, dat is echt nog nodig.

*De borstvoeding verloopt anders dan bij Basiel. Toen ging het helemaal vanzelf. Nu is het met redelijk veel pijn, wat bloed af en toe en borsten met een contactverbod en een perimeter van twee meter, voor iedereen die niet Felix heet. We werken aan de juiste aanlegtechniek, maar het wil nog niet altijd lukken. Al zijn er ook dingen hetzelfde. Felix zit alweer flink boven zijn geboortegewicht en drinkt alsof hij nooit iets anders gedaan heeft. En de melk vloeit rijkelijk.

*”Neem maandverband mee voor op dag drie!” Ik kon dat niet geloven nadat ik vorige keer acht weken heb lopen bloeden als een rund, maar het bleek echt een goede tip. Ik heb mijn lief er moeten om sturen. Blijkbaar gaan de dingen toch wat vlotter als er geen stuk placenta blijft zitten.

*Ze komen nog steeds elke ochtend op de materniteit vragen wat je wil eten de volgende dag. En toch kreeg ik nog steeds de verkeerde dingen. Nee, ik drink geen koffie. Ook geen thee. Ik heb al dagen chocomelk besteld. En ik had ook de kaas van de hand gewezen, maar ca va. Waarom komen ze dat dan altijd vragen? En waarom vullen ze dat altijd in in de computer? Het blijft me een raadsel.

*Je krijgt wel nog altijd een taartje in Sint Lucas. Dit keer zelfs per ongeluk twee keer. Zo erg is een computer die mist ook niet zeker?

2015-03-02 12.29.32-1 2015-03-03 12.03.04

*Ondanks mijn topbevalling en het feit dat iedereen zegt dat ik er zo goed uitzie, voel ik me ongelooflijk moe. Ja, ik kon vandaag weer in een jeans van voor de zwangerschap (hoera!), maar ik heb ongeveer overal pijn. Borsten, aardbeien, knip – het geeft allemaal een heel ongemakkelijk gevoel. En ik heb Felix vannacht aangelegd om 21u30, 22u30, 23u30, 1u30, 4u en 7u. Telkens lange sessies, dus misschien niet zo raar dat ik het gevoel heb ik dat overal ter plekke in slaap kan vallen?

*Na een uurtje skin-to-skin en een eerste drinksessie, mochten we bij Basiel naar de materniteit. Dit keer was er een nieuwe regel: “Ah nee madam, ge moet eerst plassen voor ge het verloskwartier moogt verlaten.” Owkee.

*Mensen zijn over het algemeen gesproken toch iets minder ondersteboven van een tweede kind, dan van een eerste. Wij niet, het is allemaal even heftig.

*De materniteit verlaten met een radio-interview en thuiskomen met een ploeg van Het Journaal, dat was ook nieuw.

2015-03-04 12.10.35

*Rusten is veel moeilijker. Er loopt er al eentje rond, er is altijd wel iets huishoudelijk dat in mijn ogen staat te prikken, er moet gekookt worden, de was en strijk lijkt eindeloos, ik wil nooit toegeven dat ik eigenlijk wel nog moet bekomen. Het was toch een topbevalling? Maar ook negen zware maanden zeker? Ik rust te weinig, maar ik weet ook niet zo goed wanneer dat dan moet. Of hoe.

*Een papier aan de deur hangen met ‘Vergeet uw doopsuiker niet mee te nemen – Felix” werkt. Waardoor ik nu begin te vrezen dat we een tekort hebben natuurlijk. Pech, op is op.

*De reacties op de naam Basiel waren heel uiteenlopend. Ik heb de indruk dat Felix mensen beter ligt.

*Het komt er ineens allemaal uit. “Amai, dat is een schoon kindje. Ja, als ik eerlijk ben, Basiel was niet zo’n mooie baby he? Zeker niet in vergelijking met Felix.” Que? Hebben jullie dan allemaal gelogen toen?

*Ook een volledig nieuw fenomeen: naweeën. Jeezes. De tweede keer dat ik Felix aanlegde begon ik een beetje te flippen. “Euh, excuseer, maar de bevalling heb ik al gehad hoor? Waarom heb ik dan opnieuw weeën? Serieus? Bij elke slok voelde ik het samentrekken. En de pijn lag nog zo vers in het geheugen. Want ja, vergis u niet, het deed wel pijn he!

*Ik vergeet constant dat het nog maar een week is. Vorige week deze tijd was ie er nog maar net uit. Net. Het lijkt natuurlijk alsof het nooit anders geweest is. Zelfs de grote broer lijkt stilaan bij te draaien. Al hebben we hem voor deze foto wel een klein beetje moeten omkopen met een snoepje. We zijn dan ook verschrikkelijke ouders. But give us a break.

2015-03-06 18.50.48