Basiel al gwoot e – Als hij op de trap staat.

Ni bang zijn, nee. Basiel niet bang. – Als we op straat een hondje moeten passeren of iets anders waar hij schrik van heeft. Hij zit wel in een fase dat hij zichzelf veel moed moet inpraten.

Basiel sjokolade ni lekkerrrr e. Mama sjokolade wel lekkerrrr e – What can I say?

Kom mama, Basiel zoentje geven – Als ik net ergens ben tegen gebotst en auw heb geroepen.

Basiel Bonbon kijken! – Hij is samen met zijn vader verslaafd aan Spongebob. En eerlijk, ik ben ook al veel meer fan dan vroeger. Patrick (Pajiek volgens Basiel) is echt een grappige kerel.

Koffie drinken. Met Lotje en Micaelle – Als we een koffiehuis passeren waar hij weken geleden met mijn zus en een vriendin iets gaan drinken is. Ik hoop dat ze hem geen koffie hebben gegeven.

Sjokolade Bumba – Er doet ook een bruine clown mee in de boeken van Bumba, ik ken zijn naam niet.

Basiel ook in bad. Maar ni poeien. – Hij doet zijn kleren uit en wil in bad, maar zijn haar mag niet gewassen worden met de sproeier. Heilige schrik daarvan. We doen het tegenwoordig met een soort gieter met teut en een doekje over zijn ogen, werkt perfect.

Kom ma binnen – Elke keer als er een deur opengaat.

Ekke ook mee! – Als iemand zijn jas of schoenen aantrekt

Basiel kan da goed e. Basiel kan da al. – Bij verschillende activiteiten, het zit wel snor met zijn zelfvertrouwen.

Jawel! – Als wij nee zeggen tegen iets, is dat vaak zijn antwoord.

Ekke – Op de vraag welke kindjes er allemaal in zijn klas zitten.

Basiel andere pamperrrr – Twee seconden nadat hij iets in zijn broek heeft gelegd, vooral grote boodschap. En dan moet het voortgaan. Als we nu nog kunnen regelen dat dat in het potje gebeurt, dan zijn we er.

En nog zoveel meer, de zinnen beginnen er echt uit te vloeien. Ik vind dat een ongelooflijk zot proces. En er is al veel vooruitgang tegen de vorige keer he.