Het zwangere cijfermateriaal

36 going on 37 – het aantal zwangere weken op de teller (vraag het me niet in maanden, want ik weet dan nooit wat ik moet antwoorden of hoe je dat moet tellen. Maar meer dan 8 in ieder geval.)

Twee – Het aantal keer dat ik afgelopen week bijna ben flauw gevallen. Ik voelde het gelukkig goed aankomen, waardoor ik op tijd kon gaan liggen en een falling-on-bump kon vermijden. Maar één keer op een familiefeest en één keer op het werk, ik hou duidelijk van publiek. Basiel is er nog niet goed van, hij spreekt nog steeds van “mama gevallen he”.

Eén – Ik ben dan toch maar op aanraden van de dokter aan de monitor gaan liggen omdat de slapte en algemene toestand toch niet zo schitterend is en ik steeds door mijn lijf wordt tegengehouden. Het verdict: rust is aangewezen hoogzwangere, zou je niet beter stoppen met werken?

3586 – Zo vaak heb ik gedacht en overwogen om misschien toch al iets vroeger in zwangerschapsverlof te gaan. Het gaat eigenlijk echt niet meer. Achter een bureau zitten doet pijn (ik schrijf dit vanuit mijn zetel), autorijden is verschrikkelijk (en toch bijna twee uur per dag), na een werkdag kan ik alleen nog maar in de zetel/bed liggen en mezelf heel zielig voelen omdat ik er niet ben voor mijn mannen. Maar hey, dat verdomde systeem waarbij je een week kan verliezen én mijn fixatie om zo lang mogelijk achteraf thuis te blijven om ongestoord (en zo lang mogelijk exclusief) borstvoeding te geven maken het niet gemakkelijk. Verstand, koppigheid, schuldgevoel en lichaam zijn hier zwaar in discussie.

Vier – Zo vaak heb ik vandaag gedacht dat het deze keer echt niet meer goed komt met mijn lijf. De beautydays are definitely over.

Drie – de striemen die ik ontdekte aan de onderkant van mijn buik, terwijl ik in het zwembad per ongeluk in een lagere spiegel keek. Niks bij zwangerschap 1, maar zoals gezegd, mijn lijf heeft het precies opgegeven. (Mijn lief smeert nochtans elke avond mijn buik in. Hij beweert dat hij niks gezien heeft, maar ik denk dat hij het gewoon niet durfde te zeggen.)

Twee – Ik heb ook een paar keer geweend om bovenstaande, ja.

Vijf – De opties die ik overwogen heb als postnataal dieet. Ik heb ook een cijfer vooropgesteld (dat durf ik niet te delen), maar het lijkt nu ongelooflijk onbereikbaar.

120 – Zakjes die ik gevuld heb voor de doopsuiker. Ik ben weer zwaar in twijfel of dat wel genoeg of misschien veel te veel zal zijn. Misschien toch nog wat bijbestellen? Met hoeveel gaan jullie op bezoek komen? (De vorige keer had ik er trouwens te veel, maar vergat ik het ook de helft van de tijd mee te nemen. Bedien jezelf dus aub.)

Zes – Zes keer. Zes keer ben ik vannacht uit bed geklauterd, uit de heerlijke constructie met mijn worst geklommen, om te gaan plassen. Die baby heeft duidelijk een schopabonnement op mijn blaas genomen.

Drie – Bij ongeveer de helft van die plasbeurten stoot ik heel hard met mijn scheenbeen tegen de bedrand. Nochtans staat het bed daar al een jaar of drie. Nochtans is het niet pikkedonker op de kamer. Ik ben gewoon lomp (en heb nu waarschijnlijk voor eeuwig een blauweplekband op mijn scheenbenen staan, want het is altijd op exact dezelfde hoogte)

Zes – Zoveel dagen zou ik volgens de planning nog moeten werken. Maar je hebt geen idee hoe onoverkomelijk dat lijkt. Ik voel me schuldig en een flauwe trezebees.

Zestien – Nog 16 keer slapen en het is mijn verjaardag. In mijn hoofd forever 27, volgens mijn lijf ongeveer 73 op dit moment maar in werkelijkheid dus bijna 31. Auch.

Drie – Over drie dagen begint de wachttijd te lopen van de vroedvrouwen van het geboortehuis. Dat betekent dat vanaf nu tot over maximum (in het allerslechtste geval) 4 à 5 weken, er ooit een telefoontje gaat volgen met “Het is begonnen”. We hebben allemaal een voorkeur voor een week, maar zo werkt dat niet zeker?

 

Update: Ik heb een kleine beslissing genomen. Dinsdag wordt mijn laatste dag! Een paar dagen eerder maar het is toch dat!

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

18 Responses to Het zwangere cijfermateriaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *