Als kind betekende vakantie voor mij Wenduine of de Ardennen, iets anders deden wij niet. Mijn ouders hoefden de wereld niet te zien en ik vond dat allemaal prima. De zomers werden echt niet beter dan op het strand van Wenduine en waar kan je beter van een bergje glijden met een slee dan in een vergeten dorp in Dardennen met de naam Hodister of Beffe? Nergens dus.

Ik vond het daarom best spannend toen de peter van Basiel voorstelde om een weekendje Center Parcs te doen als alles-in-één-cadeautje. En zo gingen wij tijdens het Sinterklaasweekend van vrijdagnamiddag tot maandagochtend naar Vossemeren in Lommel. Dit heb ik geleerd:

  • Die huisjes zijn gezien de kleine oppervlakte superpraktisch ingericht. Ik heb nooit het gevoel gehad dat we op elkaar zaten. Behalve dan als de kleuter moest gaan slapen en wij stil moesten zijn omdat alle slaapkamers op de living uitgeven.
  • Wel het gevoel gehad dat we in een sauna zaten. Er was iets mis met onze chauffage, zelfs op 15 graden bleef die vollen bak gaan. Veels en veels te heet, gasten, vooral ’s nachts.
  • Dat heeft ons toch niet tegengehouden om de open haard aan te steken, alles voor de gezelligheid. Maar de blokken die ze verkopen in het winkeltje ter plekke zijn brol, in het vervolg eigen gerief meenemen.

2014-12-06 20.49.07

  • Je weet trouwens ongeveer altijd hoe goed je er wel niet uitziet, niet te geloven hoeveel spiegels er in onze cottage waren.
  • Binnen zijn die cottages best ok (wat mankementen ja), buiten kunnen ze toch wel wat opfrissing gebruiken. Maar misschien is dat in de zomer anders? En de omgeving is wel prachtig.

2014-12-07 08.17.13

  • Dat vier volwassenen op één weekend zo verslaafd kunnen raken aan Cluedo dat je op de duur allemaal zo’n uitgekiende strategie hebt, dat iedereen op hetzelfde moment weet wie, waarmee en waar iemand iets heeft uitgespookt. (Het was trouwens altijd Blauw Van Draadt, altijd)
  • Hoera voor de gratis gezelschapsspelletjesuitleendienst! Wel een beetje sneu dat je voor alle andere ‘dingen’ moet bijbetalen. Het zwembad is gelukkig in de prijs inbegrepen, maar wil je iets anders doen (minigolf bv of badminton, ik zeg maar wat), dan moet je bijbetalen. Beuh.
  • Mijn lief moet beter leren luisteren naar mij. Hij wil nergens nog de buggy mee naartoe nemen, omdat hij er tegen op ziet om dat in de auto te stoppen en ermee rond te zeulen. Maar een kind van 2,5 is nog niet gemaakt voor grote wandelingen. Ik had wel 200 keer ‘told ya so’ kunnen zeggen en hij is een paar dagen stijf geweest. Basiel weegt dan ook bijna 15 kg. (En ik heb een handige plooibuggy op de geboortelijst gezet, ha. Want ook de kleuter gaat wel nog een tijd in de buggy zitten me dunkt.)
  • Mijn moeder zei vroeger wel eens lachend dat ik ‘alleen slim was uit de boekskes’, maar toch was ik diegene die eraan gedacht had om bijv. wc-papier, keukenhanddoeken, kruiden, confituur en ga zo maar door mee te pakken. En hoewel mijn lief mij eerst uitgelachen heeft en vervolgens gevloekt op de hoeveelheid koffers die hij in de auto moest zetten, was hij daarna toch onder de indruk. En wat mijn moeder betreft, ik denk dat ik het van haar heb.
  • Met het juiste gezelschap (hadden wij bij!) heeft een mens echt niet veel meer nodig voor een weekendje weg. Zeker niet in het derde trimester van een tweede zwangerschap. Hoe jammer ik het ook vond dat ik niet van de Monky Splash of wildwaterbaan kon gaan, in het peuterbad was het lekker warm en gezellig.
  • Basiel vond het trouwens super, net als wij. Het eerste wat hij zei als hij wakker werd was “zwembad he? glijbaan he?”, wat wij na een lekker ontbijtje ook steevast gedaan hebben. Hij babbelt er nog altijd over.

2014-12-06 09.56.04 2014-12-06 20.50.37

Kortom: redelijk geniaal idee om zoiets met kinderen te doen. Ik denk dat je ons de komende jaren nog zal terugzien. Al wil ik zeker ook eens Landal, Roompot en consoorten uitproberen! Zijn er hier Centerparcs-geroutineerden met andere ervaringen?