Misschien dat je denkt dat ik een soort van social-media-queen ben, awel, nog niet bijkanst. Ja, ik zit al even op facebook (ik peins een jaar of zes) en deze blog mag in maart 2015 ook al vijf kaarsjes uitblazen (feestje?), maar voor de rest – eerlijk duurt het langst – hink ik serieus achterop.

Twitter heb ik nog maar heel recent geïnstalleerd. Als je me daar wil volgen, kan dat via @gentsofinesse (ja inderdaad, iemand anders had Sofinesse al ingepikt!). Ik smijt er alle nieuwe blogs op (als ik het niet vergeet) en de ene hilarische tweet na de andere (ge hebt mij door, dat valt wel mee) en ik probeer er ook af en toe eens door te scrollen. Maar ik durf het ook al eens een paar dagen vergeten, wat uiteraard geen ramp is. Internet afzetten, dat kan al eens deugd doen. Ik ben in ieder geval geen gigantische Twitter-adept, zoveel is zeker. Ik ben mee, dat is genoeg.

Instagram vind ik wel een leuke. Als je mijn fotgrafische kunstjes daar zou willen bekijken, “sofinessetje” is the key. Ik kijk ook graag naar andere fotootjes en als het me niet boeit, dan boeit het me niet. Ik kan dan ook heel snel scrollen!

Ik heb nog maar twee jaar een smartphone, dus ik ben het gewoon om niet altijd en overal internet-bereikbaar te zijn. Als ik het ding bij heb, vind ik het soms wel moeilijk om het weg te leggen (op dode momenten), maar ik kan hem ook perfect afzetten als het nodig is. En dan mis ik die hele internethandel ook totaal niet. Ik moest ooit zelfs zwaar overtuigd worden van het bezit van een smartphone, terwijl ik me ondertussen toch redelijk gehandicapt zou voelen zonder.

Het enige wat echt nog ontbrak in het rijtje, was een deftige facebook-pagina voor deze blog. Op een blauwe zondagmiddag zette ik me daar eens aan en een paar minuten later was het ding een feit. Sofinesse zit op facebook! Hoera!

Het is daar (voorlopig) redelijk rustig, maar het plan is wel om geweldige giveaways te organiseren en van die dingen. Uiteraard verschijnen daar alle blogs onmiddellijk en wat extra weetjes! En andere zotte dingen. Ik weet dat ik alleen maar geweldig sympathieke lezers heb, dus jullie worden wel even fan he?

Het is niet voor mij, het is voor mijn ego.