Het duurde even, maar eindelijk is de eerste #projectblogboek-post er! Hoera! We zijn vertrokken! Eén van de ideëen in het blogboek van Lilith is om een week lang een foto te trekken van je ontbijt. Maar dat wilde ik jullie besparen, omdat ik mezelf elke ochtend yoghurt met havermout en wat fruit serveer. Boring as hell.

Maar ik vond het wel tijd om eens uit te leggen hoe mijn dag bij de radio er ongeveer uitziet. Ik krijg vaak de vraag ‘maar wat doe jij dan de rest van de tijd, als het niet je programma is?’ of  ‘Is dat eigenlijk wel een full-time job?’. Jij bent vast ook benieuwd hoe dat gaat, zo’n celebrity-job als radio maken. Spoiler: niet zoveel glamour, maar wel cool. Ik stel je voor: een doordeweekse werkdag uit het leven van Sofie, ofwel dinsdag 21 oktober.

badkamer

5u20: De slaap uit mijn ogen gewreven, een douche genomen maar nog niet echt klaar om een selfie te nemen. De klok in de badkamer heeft een smiley, maar op dat uur kan ik daar niet echt mee lachen. Het went niet, nee. (Maar nu weet je wel ineens wat mijn parfum is en dat ik dagcrème van de Aldi gebruik. Het is graag gedaan)

ontbijt

6u30: Aangekomen en geïnstalleerd op het werk. Ik ontbijt altijd op mijn bureau. Een ideaal moment om mails te lezen (die van mij, die van de luisteraars) en even door de krant te bladeren. Ik kijk ook mijn gemaakte voorbereidingen voor de Hits Van Vandaag na. Ben ik niets vergeten? Mijn programma begint pas om 8u30, maar ik moet de files voor zijn en dus neem ik genoeg marge. Beter safe than sorry. Bovendien heb ik ‘s morgens altijd nog werk. Als er nog tijd over is, begin ik al voor te bereiden aan de volgende HVV  of doe ik ander redactiewerk (voor andere programma’s).

technische voorbereiding

7u15: Ik duik in de opnamestudio, voor de laatste technische voorbereiding. Jingles klaarzetten, fragmenten in de juiste map placeren, de eerste mixjes maken en de timing van het eerste halfuur bekijken. Ik besef dat ik er verwaaid uitzie.

tandenpoetsen 1

7u45: Ik heb een paar vreemde gewoontes voor ik aan mijn programma kan beginnen. Mijn tanden poetsen is er daar eentje van. Ik kan anders gewoon niet in de studio…omdat ik raar ben.

mixpc

7u50: Even verhuizen naar een andere pc om de non-stop uren van de avond uit te mixen. Vanaf 19u is er geen presentatie meer bij Nostalgie, maar de classics lopen de hele nacht door. Die moeten dus ook wat proper aan elkaar gehangen worden.

wissel

8u30: Ik krijg de studio van collega Kevin. Die staat nog vroeger op, want De Vroege begint al om 6u! Een geslaagde selfie nemen ging wat minder vandaag, maar we hebben wel hard gelachen.

het is al licht begonnenschoenen

8u30 – 10u: De Hits Van Vandaag (my show!)

Anderhalf uur in de studio, ik kom er alleen maar uit om naar de wc te spurten. Als je naar mij zou luisteren, weet je nu ook dat ik nooit schoenen draag als ik presenteer. Raar, ik zei het al. Maar het is radio, dus het kan! Voor zover ik weet, zijn er wel geen andere collega’s met deze afwijking. (En ge moet al niet vragen van wie mijn zoon het heeft)

monteren peer

10u: Na het programma eet ik even een tussendoortje (fruit, ik ben kei goed bezig!) om daarna gewoon verder voor te bereiden aan het programma van morgen. Naast de inhoudelijke voorbereiding, zonder ik me ook even af in de montagecel. Om te monteren zowaar! Ha, dat had ge niet verwacht he!

lunch

12u: Lunchen met collega Stefan Ackermans. Soep en groenten, alweer goed bezig!

DJ meeting

12u30: De presentatoren verzamelen voor de DJ-meeting. We bespreken alles wat er gaat gebeuren tussen morgen en het eindejaar. Kleine hint: het wordt superleuk! Na anderhalf uur vergaderen, kruip ik weer achter mijn bureau. Er zijn twee collega’s ziek, dus iedereen doet een beetje extra werk om het op te vangen.

auto

15u: Tijd om naar huis te gaan. Want morgen is er een nieuwe dag die een beetje drukker en langer zal zijn. En ik weet het, ik zie er nu al uit alsof ik ter plekke in slaap kan vallen. Zo voel ik me ook.

Misschien had je gehoopt op meer BV’s (die zijn er wel, maar niet elke dag) of minder ‘ik kruip achter mijn computer om voor te bereiden’, mijn excuses daarvoor. Het was een rustige en normale dag, er zijn er ook andere. Maar dat is misschien voor een volgende keer (als is de kans groot dat ik dan volledig vergeet om foto’s te nemen)

Ik vind radio maken in ieder geval de max. En ik vermoed dat het geen verrassing is dat mijn favoriete moment natuurlijk tussen 8u30 en 10u zit, tijdens de Hits Van Vandaag.

Ik weet natuurlijk niet wie er allemaal luistert, maar jij misschien, morgen?