* Op zoek gaan naar een doos waar nog wat zwangerschapsspullen inzaten en schoenen terugvinden die al twee jaar op mysterieuze wijze verdwenen waren.

* Naar het toilet gaan, heel uw blaas zo goed mogelijk leegpompen en weten: binnen het kwartier/halfuur zit ik hier terug. (Of erger: stoppen in twee tankstations tussen A’pen en Gent. Want dat is KEI VER rijden)

* Hurkend avondeten proberen te maken omdat je dit gelezen hebt.

* Denken dat het deze keer wel meevalt met die maagzuur-aanvallen en vervolgens in het halfdonker kussens bij elkaar zoeker om half rechtop zittend proberen verder te slapen.

* Opstaan om 5u, gaan werken en je stoer houden tot je weer in de auto zit. Autorijden is een absolute kwelling, ik kan me gewoon echt bijna niet wakker houden. (Supergevaarlijk, I know, maar met de trein lukt het echt niet. Ik ben het zelfs al gaan opzoeken en al. )

* Thuiskomen na een werkdag en zelfs geen energie meer hebben om op zoek te gaan naar je energiepeil.

* Meerdere keren per week samen met je zoon gaan slapen. Voor 20u dus, rol maar met uw ogen, ja. De werkweek is niets meer waard. Ik ook niet.

*Overal bodylotion mee naartoe sleuren omdat je buik zo jeukt. Of aan mensen vragen, soms iets bij om te smeren? Bij Basiel was dat ook, ah zo jeuken vent!

* Luisteren naar mensen die vinden dat je al ongelooflijk dik bent op 19 weken (“sjeezes, dat moet dus nog meer dan verdubbelen?”) en mensen die vriendelijk proberen te zijn en zeggen dat het nog meevalt en mensen die het nog niet opgemerkt hebben. (De waarheid: het is veel erger dan vorige keer. Toen nu nog niks bijgekomen, nu helaas wel. Ik baal. Serieus)

Ik moet nog wat oefenen met foto's trekken van mezelf.

Ik moet nog wat oefenen met foto’s trekken van mezelf.

IMG_3245

* Beseffen dat het dikke buikverhaal zich de vorige keer in een ander seizoen afspeelde en dat je zwangerschapscollectie toch niet helemaal toereikend is.

* Een hele dag zitten te wachten op beweging omdat je je niet goed voelt en ongerust bent en natuurlijk niks krijgen. De volgende dag van ’s morgens tot ’s avonds getrapt worden. (Heerlijk!)

* Wakker worden omdat de pijn aan je OOR niet meer te verdragen is. Buik- en rugslapen is uitgesloten, dan blijven er dus nog maar twee kanten over. Vorige keer had ik ondraaglijke pijnen aan mijn heup ’s nachts, dat is voorlopig verschoven naar schouder en oren. Gewoon van te lang op dezelfde kant te liggen.

* Niet kunnen geloven dat er een kindje in je buik groeit. Zotjes!

* Nog meer schrik hebben dan anders van de weegschaal. Op regelmatige basis zakdoeken nodig hebben daarvoor. Spiegels zoveel als mogelijk vermijden.

* Totaal niet panikeren over hoe we dat gaan regelen met twee kinderen.

* Administratief gedoe in orde maken.

* Voorstellen krijgen van websites die iets met zwangerschap/baby’s doen.  Aanstaande ouders: hier valt binnenkort iets te rapen!

* Aftellen naar de dag waarop we hopelijk zekerheid krijgen over het geslacht. Daarna dat geslacht proberen geheim te houden tot de bevalling.

* Bij heel veel dingen roepen “eej, ik ben wel zwanger he”. Topexcuus.