Een prille zwangerschap voelt voor mij alsof je constant wagenziek bent, maar op geen enkel moment uit de auto kan stappen. Soms zijn er ook nog extra lastige bochten en bulten, die het bijna onmogelijk maken om nog te functioneren. Vreselijk. De auto rijdt nog af en toe, maar staat gelukkig toch ook al veel stil. Codetaal voor: ik voel me veel beter.

Helaas (of niet) houdt misselijkheid koppigheid niet tegen. De sportfrequentie zakte serieus de afgelopen maanden, maar ik wilde per se toch nog af en toe bewegen. Al was het maar omdat ik opnieuw doodsbang ben om als een walvis te eindigen. Ik heb het afgelopen jaar echt mijn best gedaan om op een bepaald gewicht te geraken. Met heel veel moeite, het echte streefdoel zelfs nooit gehaald (blijven hangen op 2kg erover). Niet gezellig. Volgens de dokter was het geen goed idee om te dieten als je probeert zwanger te worden, dus gestopt met de 17 diëten. In de twee maanden dat dat geduurd heeft, bijna weer naar af. Ik ben daar heel erg triest om, op dat vlak haat ik mijn lijf. En dus blijf ik koppig zo lang mogelijk sporten.

Sporten geeft me achteraf bijna altijd een geweldig gevoel. Behalve pril zwanger. Meestal was het een verschrikkelijk slecht idee. Als ik toch ging, kwam ik de rest van de dag meestal niet meer van de zetel.

Maar het is beter nu, dus deze week ben ik al twee keer geweest (hoera!). In de les van donderdag was er nog een andere dame zwanger. Twee maanden verder dan ik en niet niks te zien, by the way. Hoe doen mensen dat toch, vijf maanden zijn en er retestrak uitzien? Ik het gevoel heb dat mensen mij al van ver zien komen en ‘olifant’ willen roepen. De les was niet eens zwaar, maar ik voelde me toch vrij beroerd achteraf.

Zaterdag ging het veel vlotter. Ik was alweer niet de enige zwangere vrouw, dus dat gaf moed. (Beste Stadium Coupure, misschien moeten jullie maar eens beginnen te denken aan lessen met kinderopvang en/of sportlessen voor zwangere vrouwen. Zonder buikspieroefeningen en zo, maar actiever dan de meeste zwangerschapsyoga’s. Just suggesting.) De vorige keer ben ik tot ongeveer 28 weken gaan sporten, daarna overgeschakeld op baantjes trekken. Dat laatste doe ik tussendoor nog, maar alleen bij slecht weer. (Geregeld dus, helaas zomer)

Maar het was toch vooral aangenaam dat een iemand me proficiat wenste na de les (bloglezers die zich bekend maken, I love them!). Als pasbevallen moeders kunnen komen sporten, dan moet ik dat ook kunnen. Ik hou dus vol.

Want bewegen is gezond! Toch?