We waren eigenlijk nooit content met het uitzicht van onze koer, maar het was ook wel een beetje het laatste van onze zorgen. We hebben eerst de nodige en nuttige dingen gedaan (zoals zolder en berging) en zouden die koer ooit wel eens aanpakken. Maar hadden we eigenlijk geen huis gekocht waar helemaal geen werk aan was? Haha, dat is een goeike, volgens mij bestaat dat gewoon niet.

Ik kan daar wel duidelijk over zijn: donkerblauw, rood en geel in een kleine buitenruimte – dat is geen goed idee. Ongelooflijk dat iemand ooit gedacht heeft dat zoiets er fantastisch zou uitzien. Niet dus. Het heeft me nooit gigantisch gestoord, maar het was ook precies altijd te druk om echt van ons koertje te genieten. Maar deze zomer wil ik het anders aanpakken. Deze zomer wil ik zoveel mogelijk buiten zitten. Deze zomer gaat het gebeuren. Of nog liever, voor deze zomer.

Concreet: Het gaat om een ruimte van een dikke 10 meter lang en een heel kleine 2 meter breed, een beetje in de vorm van een kegel. Op dit moment zijn de muren dus geel, rood en donkerblauw. Oftewel: aartselijk.

koer 1koer 2koer 3

Een tijdje geleden heb ik vol goede moed de verschrikkelijke houten tegels uitgebroken, daarna ben ik met evenveel moed begonnen aan het verwijderen van de verf. Dat moest van mijn klusjesman Hans, om alle muren daarna grijswit te schilderen/bezetten. Welkom ruimtegevoel according to the plan.

Rotjob that is. Ideaal voor wie een kas wil kweken, maar dat is niet bepaald mijn ambitie. Ik heb al een paar uur met mijn plamuurmes aan het muurtje gesleten, maar van grote vooruitgang is er voorlopig nog geen sprake. Ik heb zelfs personeel ingeschakeld. (Maar dat werkte niet zo grondig, ik kon niet anders dan hem ontslaan)

personeel

Ondertussen maakte ik ook plannen, samen met de vrouw van klusjesman Hans. Fantastische plannen, met openklapbare banken in de zon, kruidenhoekjes, speelruimte en verstopte vuilnisbakken. In mijn hoofd is het allemaal klaar. De praktijk is een beetje anders.

Er is nog gigantisch veel werk en ik begin te vrezen dat het (voor) deze zomer weer niet gaat lukken. Mijn plan om een boel vrienden/familie aan te spreken en samen een dagje verf te verwijderen met catering en topambiance als wederdienst, werd in de kiem gesmoord door mijn lief. Die vindt dat je mensen daarmee niet mag lastigvallen.

De sprankel hoop komt van i., die hier vorige week was (terwijl onze zoon zijn aangename peuterpuberende zelf was, excuses daarvoor) en zei dat zij er een speciaal product tegen geplakt hebben waarbij verf verwijderen overbodig wordt. Wel eerst een keer afspuiten met een hogedrukreiniger, wat dan weer voor een vete met onze buren zou kunnen zorgen. Want als wij spuiten, komt een deel van de vuiligheid gegarandeerd bij hen terecht. Maar dat kunnen we misschien oplossen.

STEL dat we daar geraken, dat we daarna alles proper witgrijs kunnen schilderen, wat groen installeren, wat nieuw aangepast tuinmeubilair plaatsen, misschien zelfs een nieuw tegeltje leggen.

Hoe geweldig zou dat niet zijn?

(En ook: heb je nog andere briljante ideeën voor deze ruimte? Shoot the comments!)