Het is geen geheim dat ik ongeveer compleet begin te flippen als ik denk aan de drukte die me vanaf volgende week zal overvallen. Ik snap totaal niet hoe ik alles gedaan zal moeten krijgen, terwijl ik meer dan 10u per dag van huis ben. Omdat ik bij voorkeur ook nog een klein beetje quality time met lief en kind wil, probeer ik mijn time management tot een hoogtepunt te brengen. In dat verband: een poging tot weekmenu’s.

Ziet ge. Dat is hier nogal vaak van “wat gaan we eten vanavond?”. Ik kan meestal wel iets uit de diepvries/voorraadkast samen met mijn creativiteit tot een goed einde brengen, maar ook niet altijd. En dan vervallen we al snel in een helse drukte waarbij er nog inspiratie gezocht moet worden, naar de winkel gerend moet worden en uiteindelijk ook nog gekookt. En dat soort drukte proberen we te vermijden. Zodat we ook nog een knuffel kunnen geven aan dat schattig ventje en op een deftig uur in bed kunnen kruipen, omdat de wekker op een ondeftig uur afgaat de volgende morgen.

Ok, ik stel het allemaal waarschijnlijk veel erger voor dan het is, maar toch. Ik heb nu eenmaal geen kaboutertjes, het absolute minimum aan vakantiedagen, een fulltime job en een vent die hard werkt, maar geen kaas gegeten heeft van huishoudelijke klusjes. Weekmenu’s it is, ik geef het een kans. Ook al heb ik er een bloedhekel aan dat ik dan al op voorhand weet wat ik ga eten. Uiteraard deel ik het gaarne met u.

WEEK 44 (29 okt – 4 nov)

Maandag: spaghetti (diepvries)

Dinsdag: Boodschappen, alleen iets voor mezelf maken want Tom eet niet thuis

Woensdag: linguini met spek, rucola, pijnboompitten, kerstomaten, pesto en harde kaas + citroentaart

Donderdag: gratinaardappelen met vis in papillote

Vrijdag: Balls of Glory met verse spinaziepuree

Zaterdag: zien we wel

Zondag: inspiratie van het moment

 

 

WEEK 45 (5 – 11 nov)

Maandag: chili con carne met rijst (+ Collect & Go ophalen)

Dinsdag: Frietketel met E. en J.

Woensdag: pasta met broccoli en boursin en zalm 

Donderdag: scampi met wokgroenten, rijst en kokosmelk met curry

Vrijdag: macaroni met hesp, kaassaus en diepvriesbloemkool

Zaterdag: trouwfeest K. & T.

Zondag: Basiel ophalen in OLV Waver, daar eten

 

WEEK 46 (12 – 19 nov)

Maandag: rijst met erwtjes en boomstammetjes (en iets anders voor mij)

Dinsdag: scampi met pasta en pesto-mascarponesaus

Woensdag: wraps met kip, zure room, tomatensalsa, sla en guacamole

Donderdag: wortelpuree met fishsticks

Vrijdag: gyros (diepvries) met rijst

Zaterdag: dag zelf verzinnen

Zondag: nieuw weekmenu opstellen en boodschappenlijst maken

Er zijn mensen die er veel beter in zijn dan ik en ook al lang bewijzen dat ze het volhouden. Ik heb nog steeds het gevoel dat vanaf volgende week de grond onder mijn voeten zal verdwijnen. In dat geval, heb ik ook geen eten meer nodig. Maar hebben we het ten minste geprobeerd.

Merci voor alle diepvriestips, maar dat zit er al grotendeels in. Spaghetti, chili con carne…dat zijn vaste waarden in mijn diepvries die in grote hoeveelheden worden gemaakt. En voor de rest zit al het vlees, scampi, wokgroenten en heel wat andere groenten ook in de diepvries. Het probleem is vaak, dat de diepvries te vol zit (zeker nu er ook nog liters moedermelk bij zitten :-))