He did it again, this time in Zaragoza.

Ik zeg nogal graag ‘mijn lief loopt marathons’. Niet alleen omdat dat geweldig goed klinkt en ik daar toch redelijk trots op ben, maar ook omdat er fijne voordelen aan verbonden zijn. Hij zoekt één keer per jaar een fijne stad om daar een dikke 42 kilomter te gaan lopen en wij gaan mee. Er mag ook een lichte compensatie zijn voor al die tijd dat we hem kwijt zijn aan trainingen, toch. Een fijne citytrip dus elk jaar, ik kan daar mee leven.

In het voorjaar begon mijn buik serieus te bollen en werd er wel even getwjfeld. Want ten tijde van de marathon zouden we met een baby van drie maanden zitten en dat maakt citytrippen iets minder ideaal. Maar we besloten het erop te wagen. Mijn lief koos voor Zaragoza, wegens niet te ver vliegen en een mooie nazomer. En vorige week zijn we vertrokken, samen met peter en meter.

We hebben over het algemeen een heel gemakkelijke baby, maar toch was er lichte ongerustheid over de vliegtuigreis. Totaal niet nodig, zo bleek. Zowel heen als terug heeft hij geen kick gegeven. Bij opstijgen en dalen heb ik hem aan de borst gelegd (borsten zijn een gerief, maat) en de rest van de tijd heeft hij vrolijk rondgekeken of mee de krant gelezen.

We waren daar in de eerste plaats om de te supporteren voor onze marathonman. Tante E., Basiel en ik hebben een parcours uitgestippeld waardoor we de loper zoveel mogelijk konden zien tijdens de wedstrijd. Peter P. is nog een stap verder gegaan en heeft 13 km meegelopen met de atleet. Ondanks een slechte voorbereiding (pasgeboren baby en megadruk project op het werk), heeft hij toch zijn record verbroken. Met 3u39’ was hij zelfs de eerste Belg. (Ik hoef uiteraard niet te vertellen hoeveel Belgen er mee deden, maar het waren er meer dan drie).  Zo ziet een mens eruit, nadat hij een marathon heeft gelopen.

De dagen daarna hebben we uitgebold in de zon. En volgende zaken geleerd.

–          Zaragoza is geen toeristische stad. Zonder onze gids E. die vlot Spaans sprak, hadden we onze handen en voeten serieus moeten gebruiken om dingen uitgelegd te krijgen

–          Als er een bubbelbad op je hotelkamer is, mag je daar geen badschuim bij doen. Tenzij je graag een schuimparty organiseert

–          Benut een buggy tot het maximum van zijn talenten.

–          Als je Grote Dalmuti wil worden maar je suckt in het spel, wacht dan gewoon tot je medekandidaten te veel gedronken hebben.

–          Als ze geen handtekening vragen voor het ontbijt, dan moet je dat ook niet betalen. Vier keer in het hotel ontbeten, slechts twee keer op de rekening gezet.

–          Zoek een beetje en vind een zot hotel voor geen geld. Vijf nachten, voor 120 euro per persoon. En voor die prijs hadden we twee slaapkamers, twee badkamers (een jongens en een meisjesbadkamer), een bubbelbad, een keuken en een living.

–          Check of je hotelkamer een wasmachine heeft, dat kan discussies over ‘gij hebt weer veel te veel meegenomen’ vermijden. Maar serieus, welke hotelkamer heeft er nu een wasmachine? Ah ja, die van ons.

–          Zet voor je vertrekt je valies op de weegschaal. Dan hoef je in de luchthaven geen overlaadprocedure te beginnen. Misschien moet je ook niet proberen om met een baby van drie maanden te overleven op 1 ingecheckte valies.

–          Als je te veel geshopt hebt, geef dan een extra zak in. Hopen minder stress.

–          Spreek met je baby af dat hij kaka doet voor je op het vliegtuig stapt. Heeft hij twee keer flink gedaan. Er was even paniek, maar het bleek gewoon een flinke scheet te zijn.

–          Amuseer je met springfoto’s, die de helft van de tijd mislukken. Maar op die manier goed zijn voor de buikspieren.

–          Een bidet heeft tal van mogelijkheden

–          Neem een pyjama mee. Terwijl het overdag dik in de 20 graden was, liepen de Spanjaarden met dikke pulls rond (terwijl wij kei blij waren dat we onze zomerkleren nog eens konden bovenhalen)  Maar je krijgt wel niet meer dan een lakentje om te slapen. Koud, zelfs voor een hete nachtstoof als ik.

–          Doe geen nieuwe schoenen aan op citytrip. Tenzij je een blarenfan bent.

–          Koop een ananas, kan zeer decoratief zijn.

This entry was posted in Rapporteren. Bookmark the permalink.

2 Responses to He did it again, this time in Zaragoza.

  1. Nina says:

    Hmm, dat trucje met dat bubbelbad en vooral geen badschuim leerde ik een paar jaar geleden ook op hotel 🙂

  2. liese says:

    🙂 geweldig dat je de kleine mustie nog kon meenemen….die van mij (15 maand) zou al een heel ander paar mouwen zijn met die grijpgrage handjes en nul komma nul verbod erop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *