Vandaag is een grote dag, want we verlaten de veilige haven van de materniteit en gaan naar huis. Wij met ons drietjes. Helemaal alleen, zonder een belletje waar je dag en nacht op kan duwen als er iets is.

Klaar om naar huis te gaan

Klaar om naar huis te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren panikeerde ik nog een heel klein beetje, omdat een ‘verpleegster’ me nogal een schuldgevoel gegeven had. Dat ik toch niet zo goed bezig was met de borstvoeding en al. Ik volgde namelijk een beetje mijn gevoel, ipv de strikte regeltjes. Vandaag bleek dat het om een eerstejaarsstudente ging, en dat ik me er dus niet veel van hoef aan te trekken. Zeker niet met een kindje dat al twee dagen op rij is aangekomen (Hoera, al 125 gram!). Vanaf nu heb ik dus vertrouwen in mijn boobies (en mijn gevoel).

Er was nog wel een kleine hindernis. Basiel is geboren met een klein aanhangseltje aan zijn linkeroor. Niks erg, maar wel iets dat er beter niet hangt. En daarom best snel verwijderd wordt. We moesten dus met dat klein boeleke naar de plastisch chirurg. Het was gelukkig een heel toffe dokter, anders was ik meteen flauw gevallen bij het binnenstappen van de operatiezaal. We moesten dat kleine schaapje dus echt op groene operatietafel leggen, kunt ge u dat voortellen? (Ook heel gek om een operatiezaal binnen te stappen met een maxicosi, maar dat mocht blijkbaar toch). Ik dacht dat mijn hart ging barsten toen ik hem daar zag liggen, maar ze stelden ons wel op ons gemak. We moesten hem goed vasthouden, er werd een steriel deken over gelegd en vijf minuten later was het gebeurd. Een draadje erin en we mochten vertrekken. En eigenlijk heeft ie alleen maar even gehuild bij de verdoving. En zelfs minder erg dan toen hij eerder vanmorgen een hielprik kreeg. Not quite his mother, toen die op de verlostafel lag. Zijn pijngrens heeft van zijn vader.

Er ontstond daarna nog een hele grappige discussie. Iemand had blijkbaar een nieuwe regel ingevoerd aan de balie. Iedereen die langskwam moest en zou voortaan een armbandje hebben. En omdat ze geen babymaatje hadden, hebben we het dan maar aan de maxicosi gehangen. De chirurg vond die nieuwe regel nogal belachelijk en liet dat ook duidelijk blijken. Grappig (en afleiding van het bloedende oortje van ons kind). Enfin, terwijl ze sneden stond de radio op Nostalgie trouwens. Ook best grappig.

Maar we zijn dus thuis nu. En dat is raar. Alles staat en ligt hier een beetje overhoop, maar wij zijn allebei zo kapot dat er voorlopig niet veel gebeurt. We kijken vooral verliefd naar elkaar en naar Basiel. Omdat we het nauwelijks kunnen vatten. Dat langverwachte wondertje is er eindelijk. En alles gaat goed.

Ik doe mijn best. Maar er gaan echt nog melige moederblogs volgen, I’m very sorry.