Het spijt me voor alle mensen die hier normaal gezien komen lezen om mijn hilarische, fantastisch geschreven en briljante verhalen. En ook sorry aan alle mensen die stilaan genoeg hebben van al het zwangerschapsgedoe dat hier rondhangt. Het spijt me oprecht, want ik begrijp het namelijk volledig.

Ik zal u zeggen, ik heb er ook mijn buik van vol. Ha, amai, zo’n woordspeling met bijna 40 weken zwanger,die is nog bij de pinken. Dat denkt u nu vast. En daarvoor merci.

Want ikzelf besta precies alleen nog maar uit een baarmoeder. Eentje die volgens sommige mensen zo gigantisch groot is geworden, dat ik in het Guiness Book of Records zou moeten komen. Deze keer komt het van sympathieke familie, waarvan bepaalde onderdelen bepaalde decennia geleden 28 kilo zijn bijgekomen tijdens de zwangerschap (hier 10) en toch ‘nog nooit zo’n gigantische buik’ hebben gezien. Ik geloof dat dus niet, maar ik kan er ook niet meer tegen.

Wij zijn zo ongelooflijk benieuwd naar Hugo, dat we het bijna niet meer uithouden van de spanning. En ik zie het echt niet zitten om nog lang zwanger rond te lopen en zodoende NOG dikker te worden. Ik denk dat mijn lief een beetje last heeft met mij. Maar zeg het niet verder.

Maar serieus. De kaartjes zijn klaar, de doopsuiker is genoeg gevuld om een ziekenhuisbezoekstorm te overleven, de valiezen staan klaar (eentje voor Hugo en eentje voor mij, dat is toch niet overdreven e?), er staat een superwieg naast ons bed, een bedje in de kamer van Hugo en de verhogingsblokjes voor het park die even kwijt waren, zijn besteld. En ok, mijn huis is niet helemaal gepoetst, maar ik heb daar gewoon geen zin meer in. En nog niet alle was is gestreken, maar zelfde probleem. And so what.

Ik wil gewoon bevallen. Allez, dat is niet waar. I want to get it over with. Want om heel eerlijk te zijn, ben ik ook wel doodsbang. Maar ik ben ook niet de enige die wil dat het vooruitgaat. Er loopt hier iemand rond die als ik zucht heel verwachtingvol vraagt “Heb je misschien pijn in je buik of in je rug?”. (Begrijp: mag ik eindelijk in de auto springen en naar Sint Lucas rijden? – Ik moet er wel even bijvertellen dat we zo ongeveer op reserve rijden, dus dat hij best wel nog eens gaat tanken. Ik zie het niet bepaald zitten om onderweg stil te vallen)

Maar enfin. Er gebeurt hier dus helemaal niks. (Behalve dat ik gigantisch moe ben, maar ook niet echt kan slapen) En door er zo hard op te zitten te wachten, gaat het ook niet sneller gaan natuurlijk. Zitten wachten op een bevalling, dat is niet bepaald leuk. En ik weet dat het sebiet kan gebeuren, maar ook dat het nog meer dan een week kan duren (oh help, please niet).

Dus, entertain mij. Vertel me hoe ik een minder fantastische baarmoeder kan maken, zodat Hugo het er niet meer zo leuk vindt. Of gewoon, hoe hebt gij dat overleefd?