Of je dat nu wil of niet, op een bepaald moment moet je je gewone kleren laten hangen en de overstap maken naar zwangerschapskledij. Ik ben met broeken vrij snel veranderd (op 12 weken ongeveer). Niet omdat er een buikje was, maar omdat het gewoon niet fijn meer was om iets te voelen drukken op mijn buik. Er zijn bepaalde kledingstukken die nu ik nog altijd kan dragen (kleedjes en topjes bijvoorbeeld), maar meestal ben ik helemaal maternity.

Zwangerschapskledij is big business. Je kan jezelf zonder problemen een hele schone, dure, nieuwe garderobe aanschaffen – maar ik vind dat persoonlijk een beetje jammer. Het is zeker de bedoeling dat ik ooit nog eens zwanger ben, maar wie zegt dat het in hetzelfde seizoen is? En dat alles dan nog ‘in de mode is’. En bovendien, het is duur. Een hele nieuwe garderobe, dat is erover.

Ik heb uiteraard wel geshopt. Ik ben zot van Fragile (zit zoooooooo goed), maar dat is nogal duur. Ik heb een paar soldenstukken gekocht van Fragile, en ben ook bij Noppies langsgeweest (ook dikke solden). Ik heb daar vooral kleedjes gekocht. Het voordeel van Fragile is dat die fantastisch meegroeien en dat je het ook nog achteraf kan dragen. Omdat we binnenkort naar een trouw moeten, heb ik ook geïnvesteerd in één duur kleed. Maar ja, we lopen dan ook in de suite. (Ik heb nog geen vestje, schoenen en oorbellen – ik hoop dat dit weekend te spotten). En om alles nog wat aan te vullen, wat stukken van de zwangerschapslijn van H&M en Vero Moda. Een goede basis. (Oh ja, met een trotse grootmoeder in spé gaan shoppen, dat is ook een hit!)

Een topkleed van Fragile. Dat perfect meegroeit en er niet raar uitziet als je onzwanger bent.

Maar ik heb geluk. Massa’s geluk. Met fantastische vriendinnen. Die al zwanger geweest zijn of een volledig gezin hebben en mij heel wat gerief te leen hebben gegeven. En die ik dan ook een keer uitgebreid wil bedanken. Hier en nu. (Ik heb het uiteraard al in persoon gedaan, maar nog officiëler)

 

 

 

 

 

Ik heb heel wat dingen in bruikleen gekregen van i. Gaande van jeansbroeken, fantastische kleedjes, een geklede zwarte broek van Fragile, een pyjama, topjes en zomerjurkjes. Onder andere. Echt heel veel, dat ik ook echt heel veel draag. Ten bewijze een paar foto’s. (En als ik het draag, krijg ik ook altijd complimenten – they are for you i.)

Wat draag ik dit kleedje graag! Eén van de topstukken van i.

Dankzij i. kon ik zelfs in het groen gaan op St Patrick's Day!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook E. Had een grote zak voor mij bij. Ook met kleedjes, broeken, een badpak… Ook twee fantastische leggings met buik. Die heb ik al zot gedragen, onder zowat elk kleedje. En mijn fantastisch zittende broek voor thuis, de max. Een dikke merci voor E. (En je kan het ook hier checken)

Ge ziet het niet supergoed, maar die leggings heb ik al zot gedragen. Zitten fantastisch.

Ook L. heeft me een gigantische doos meegegeven. Onze broekmaat bleek niet echt te matchen, maar de topjes en T-shirts zijn geweldig. Het waren zowat de missing pieces van mijn zwangerschapsgarderobe, net wat ik nodig had. En heel wat dingen zijn ook borstvoedingsvriendelijk, dus ga ik ook na juni nog kunnen dragen. Er zijn veel zomerse dingen bij, dus gaan altijd maar meer van pas komen. L., zo hard bedankt! (En ze zijn zelfs meegeweest naar NY!)

Het T-shirt is van L., de broek van i.

Ook dit T-shirt is van L.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor nicht L. heb ik een camion nodig. Ze heeft me niet alleen een paar zwangerschapskleren gegeven, er komen nog geweldig veel babyspullen aan. Een deel is hier al, maar de rest ga ik binnenkort ophalen. Baby’s in de familie zijn superhandig! Merci nicht!

En gisteren is Lien hoor nog een zwangerschapsbadpak en borstvoedingsbeha komen binnen smijten. Wel grappig dat ze gehaast was en dat mijn lief de deur opendeed. Hij kreeg meteen een badpak en beha in zijn handen geduwd. Gelukkig schrikt hij tegenwoordig van niet veel dingen meer.

Maar het ging hier over de ex-zwangere vrouwen, die met veel liefde hun kleerkast aan mij uitgeleend hebben. Ik overweeg om sommige dingen echt over te kopen. (L. en E. Hebben een ‘vol’ gezin hebben ze verteld, die gaan dat normaal niet meer nodig hebben. Dat zou dus moeten lukken J)

Enfin meisjes, ik wil jullie allemaal heel hard bedanken. Ge kunt niet geloven hoeveel geniet ik er al van gehad heb! Merci! Merci! Merci!