Naar jaarlijkse gewoonte trok ik met een hoop brieven naar Ledeberg. De echte echte echte brievenbus van de belastingen is daar namelijk.

Redelijk stoer trouwens, terwijl iedereen daar een of misschien twee brieven in de bus komt stoppen, loop ik daar met een stuk of vijf dozijn brieven. Dat is gek, hoor ik u denken. Dat is het ook. Maar het spaart een hoop postzegels uit voor mijn persoonlijke bankier/nonkel/beste vriend.

Nu moet ge weten. Aan de brievenbus van de echte belastingen, daar zijt ge op dit moment niet alleen. Iedereen wil nog snel zijn briefke posten, want de deadline komt akelig dichtbij. Nu is er wel een klein probleempje daar aan de echte brievenbus van de belastingen. Daar is namelijk zo goed als geen parking.

Waarschijnlijk is dat op de meeste dagen geen geweldig groot probleem. Maar als het hele land moet invullen hoeveel ze verdiend hebben en hoe-veel te veel ze daarvan aan vadertje staat hebben gegeven, dan is dat een gebrek aan parkeerplaatsen plots een acuut probleem.

Normaal ga ik dan ook met mijn brieven met de fiets, maar nu lagen ze in mijn auto en ik moest er toch voorbij. Even stoppen is dan geen moeite e? Tuurlijk niet. Ik dacht trouwens dat het tegen 19u30 al wat rustiger zou zijn. Maar niet dus. Vollen bak. Na een paar vreemde manoeuvers en wat nadenken, dacht ik mezelf heel even compleet dubbel te parkeren. Heel even maar. Ik blokkeerde ongeveer 17 auto’s, maar er waren nog 32 auto’s die 452 auto’s blokkeerden, dus ik trok het me niet te veel aan. (Ik overdrijf een beetje, dat had u door?)

Enfin. Vier pinkers op, snel naar de brievenbus lopen en weer terug. Iedereen staat daar voor dezelfde reden, dus iedereen begrijpt dat wel. Er is nogal veel collegialiteit, snap je. Ge wacht gewoon efkens uw beurt af, no biggie.

Maar toen draaide er een politie-auto op de parking. En was er toch even lichte paniek. Want werkelijk iedereen stond compleet illegaal geparkeerd. En als die flikken zouden beginnen te schrijven, dan zou dat goed zijn voor de stadskas. Maar minder voor die brave mensen die hun  belastingsbrief kwamen brengen. Minder voor mij.

Ik spurtte naar mijn auto. Wilde de schade beperken. Had al een complete uitleg klaar waarom ik maar heel eventjes fout had geparkeerd.

Het was niet nodig.

Want toen wandelde die flik. Op zijn duizendste gemak. Naar de brievenbus.

Weet ge, iedereen moet kakken.